11. september 2015

Notat Nr. 1528

Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater 2014-2017

Svineprisen forventes at stabilisere sig i 2015 og stige fra dette lave niveau i 2016. Foderprisen forventes at have et mindre fald i begge år. 2015 vil dog være præget af en meget lav svinepris, som skaber en dårlig indtjening og forringet likviditet.

De danske svineproducenters økonomi er stadigt hårdt presset på grund af de lave svinepriser. I forhold til seneste prognose er noteringen blevet nedjusteret med 12 øre i 2015.

I 2014 var likviditeten god, da foderomkostningerne faldt med omkring 13 %. Dette kompenserede for de faldende svinepriser, som gjorde det muligt at holde likviditeten på et relativt fornuftigt niveau. I 2015 forventes svineprisen at stabilisere sig, og foderprisen forventes at falde en smule. Dog er dette mindre fald i foderprisen ikke nok til at kompensere for den meget lave svinepris. Derfor resulterer dette i et dårligt resultat og en kraftig forringelse af likviditeten.

Foderprisen forventes at falde yderligere i 2016, hvorimod svineprisen begynder at stige igen. Dette forbedrer både resultat og likviditet hos de danske svinelandmænd, men resultatet forventes dog stadig at ligge på et meget lavt niveau.

Renteomkostningerne forventes at forblive på et lavt niveau i prognoseperioden.

Abonnenter til Landbrugsinfo har adgang til prognosepriserne for 2016 direkte i WWW.FARMTAL.DK.


Institution: Videncenter for Svineproduktion

Forfatter: Karsten Moosgaard Pedersen

Udgivet: 11. september 2015

Dyregruppe: Søer, Smågrise, Slagtesvin

Fagområde: Produktionsøkonomi