Opdateret 17. august 2017

Organisation af Avlssystemet

DanAvl er et globalt koncept og brand, som er ejet og ledet af SEGES Svineproduktion.

Klik her, hvis du vil læse mere omkring DanAvl.

DanAvl avlssystemet består af 7 aktører, der udover selve avlsarbejdet varetager markedsføring, salg og distribution af avlsmateriale:

  • Bestyrelsen for SEGES Svineproduktion
  • Avl & Genetik, SEGES Svineproduktion
  • DanAvl
  • Avlsbesætninger
  • Opformeringsbesætninger
  • KS-stationer
  • Forhandlere

De enkelte aktører i DanAvl avlssystemet:

Bestyrelsen for SEGES Svineproduktion fastsætter avlsmål samt betingelser og regler for avls- og opformeringsbesætninger, mens afdelingen Avl & Genetik er ansvarlig for driften og udviklingen af DanAvl avlsprogrammet og DanAvl-racerne for at sikre avlsfremgangen.

Avlsbesætningerne varetager alle avls- og parringsbeslutninger for deres egne besætninger, og skal derved sikre maksimal avlsfremgang i forhold til avlsmålet. Derudover sælger de orner og hundyr til opformerings- og produktionsbesætninger, samt leverer orner til KS-selskaber og teststationen Bøgildgård.

Opformeringsbesætningerne producerer og sælger LY- og YL-hundyr til produktionsbesætningerne. Dette led overfører avlsfremgangen skabt i avlsbesætningerne til produktionsbesætningerne. Opformeringsbesætninger er ejet og drevet af selvstændige opformeringsejere, der har indgået ”Aftale om Opformering” med SEGES Svineproduktion.

KS-selskaberne opstalder DanAvl-orner, tapper sæd fra dem og distribuerer sæden til avls-, opformerings- og produktionsbesætningerne. KS-selskaberne optræder ligeledes som Forhandlere i forhold til salget af sæd i både Danmark og udlandet. Alle KS-selskaber i Danmark har indgået aftale med SEGES Svineproduktion.

Forhandlere i DanAvl er uafhængige firmaer, der varetager omsætning, eksport og/eller transport af DanAvl avlsdyr eller sæd. Denne omsætning foregår mellem avls- og opformeringsbesætninger og til produktionsbesætninger i både Danmark og udlandet. Forhandleren står også for service og rådgivning før, under og efter salget. Alle Forhandlere har indgået ”Aftale om Omsætning” med SEGES Svineproduktion.

Fandt du det, du ledte efter?

Tak for din feedback

For at kunne forbedre vores indhold, må du gerne indtaste yderligere detaljer på, hvad du leder efter herunder (valgfrit).

Tak for din feedback

Din indtastning er registreret. Vi evaluerer løbende på feedback fra brugerne.