2. februar 2012 | Opdateret 25. februar 2014

Krydsoverensstemmelse

Indførelsen af krydsoverensstemmelse betyder, at støtten sættes ned, hvis landbrugeren ikke overholder de eksisterende regler.

Som en del af Landbrugsreformen i 2005 indførte EU´s landbrugsministre sammenhæng mellem udbetaling af enkeltbetaling og overholdelse af krav til miljø, folkesundhed, dyresundhed og plantesundhed, dyrevelfærd og god landbrugs- og miljømæssig stand. Som landbruger skal du derfor overholde en række krav i den eksisterende lovgivning for at få den fulde støtte udbetalt. Dette kaldes krydsoverensstemmelse.

Fra 2007 er der også sammenhæng mellem udbetaling af landdistriktstilskud og overholdelse af krav til miljø, folkesundhed, dyresundhed og plantesundhed, dyrevelfærd og god landbrugs- og miljømæssig stand.

Der er 117 krydsoverensstemmelseskrav inden for fire områder:

  • Natur og miljø
  • Folke-, dyre- og plantesundhed
  • Dyrevelfærd
  • God landbrugs- og miljømæssig stand 

De 117 krav omfatter ikke nye bestemmelser. Alle bestemmelser har været gældende i en årrække. Indførelsen af krydsoverensstemmelse betyder, at støtten sættes ned, hvis landbrugeren ikke overholder de eksisterende regler.

Vi har samlet en række links herunder med nyttig viden om krydsoverensstemmelse.

  • Kort og klart om krydsoverensstemmelse Som en del af EU’s landbrugspolitik skal landbrugere, der søger om støtte under visse ordninger, opfylde en række regler. Udbetalingen af din landbrugsstøtte eller dit landdistriktstilskud bliver sat ned, hvis du ikke tager hensyn til bl.a. natur, miljø og sundhed for dyr og mennesker. Det er det system, vi kalder krydsoverensstemmelse.

landbrugsinfo.dk er der flere gode links til viden om krydsoverensstemmelse.

Har du spørgsmål til kryds-overensstemmelse?

Se OVERSIGT OVER KONTAKTPERSONER, der kan kontaktes, hvis der er spørgsmål til de enkelte krav.

Fandt du det, du ledte efter?

Tak for din feedback

For at kunne forbedre vores indhold, må du gerne indtaste yderligere detaljer på, hvad du leder efter herunder (valgfrit).

Tak for din feedback

Din indtastning er registreret. Vi evaluerer løbende på feedback fra brugerne.