18. maj 2017

Ekstra støtte til Farestaldsordningen

Stor interesse for at bygge farestier med løsdrift har resulteret i 23 ansøgninger til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen om tilskud. Derfor har ministeren nu afsat ekstra penge til ordningen.

I Farestaldsordningen har landmændene haft mulighed for at søge tilskud til at etablere løsdrift i farestaldene - enten til ny- eller ombygning. Og det har mange valgt at gøre. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har nu bevilget 8 mio. kr. ekstra til ordningen, hvilket betyder, at alle ansøgere, der lever op til ordningens krav, får imødekommet deres ansøgning.

”Det er dejligt, at ministeren bakker op om projektet med at etablere farestier til løsgående søer. Det falder godt i tråd med den topmødeerklæring, vi underskrev i 2014. Her er målet at øge andelen af diegivende søer, som går i løsdrift i farestalden, til 10 procent i 2020. Samtidig er det positivt at se den store opbakning til projektet fra landmændenes side,” siger Erik Larsen, der er formand for bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Farestaldsordningen åbner igen i 2018. Her kan svineproducenterne indsende deres ansøgninger fra den 15. juni til den 30. august.