16. august 2017

Bred opbakning til nyt DanAvl

Bestyrelsen i Landsforeningen for Danske Svineproducenter bakker nu op om det nye Danavl-selskab, der er ved at blive etableret. Det glæder Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.
Der har i dag været møde i Sektorbestyrelsen for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion. I den forbindelse udtaler formand Erik Larsen: "Jeg er rigtigt glad for, at vi efter landsforeningens udmelding fra i går aftes nu har en bred opbakning til det nye DanAvl fra alle interessenter. Det gælder både Dansk Svineavl, DanAvl Opformering, Danske Svineproducenter og ejerkredsen bag det nye selskab". 

"I de senere år er konkurrencen på verdensmarkedet for avlsdyr og genetik blevet hårdere, og kunderne stiller stadig højere krav. For at sikre fremtidens konkurrenceevne er det nødvendigt at gøre DanAvl endnu stærkere. Det gør vi ved at styrke og sikre hele værdikæden. Det er vigtigt med et stærkt setup, som kan udnytte markedsmulighederne globalt. Vi oplever en stigende efterspørgsel på de danske avlssvin i store dele af verden, så jo før, vi kommer i gang, jo bedre for dansk svineproduktion," afslutter Erik Larsen.