7. september 2017

Det går i den rigtige retning med sodødeligheden

Alle soholdere har modtaget en opgørelse over hvor mange søer, de har udleveret til destruktion. Den samlede opgørelse over døde søer fra DAKA og Danmarks Statistik, at flere søer overlever i de danske besætninger. For at endnu færre søer dør er det vigtig, at alle fortsat arbejder fokuseret med at reducere sodødeligheden.

Ifølge tal fra Daka og Danmarks Statistik var sodødeligheden på landsplan 11,3 % i 2016. Dermed er sodødeligheden på landsplan faldet fra 11.9 % i 2014 til 11.3 % af årssøerne i 2016.

DAKA har netop udsendt et brev til alle soholdere med en årlig opgørelse over søer udleveret til destruktion. Besætningsejer og medarbejder har således mulighed for at se, om udviklingen i deres egen besætning går den rigtige vej. Derefter kan de sætte mål for forbedringer.

I 2008 iværksatte erhvervet en målrettet indsats for at knække en dengang stigende kurve for sodødeligheden i danske besætninger. Kampagnen SoLiv skulle nedbringe antallet af døde søer. Og det lykkedes. Siden kampagnens start har sodødeligheden været støt faldende. For at bevare den faldende kurve er det vigtigt, at alle fortsat har fokus på at nedbringe antallet af døde søer.

Få mere viden

Hvordan du kan nedbringe antallet af døde søer i din besætning, kan du se på vores tema side 'Flere søer overlever', hvor vi har samlet værktøjer og tiltag, du kan bruge for at nå målet om  en sodødelighed på 9 % i 2018.
 
Læs mere på temaside