18. september 2017

Fagligt Nyt giver dig den nyeste viden

Fagligt Nyt opdaterer dig på de sidste nye forskningsresultater og tests inden for dansk svineproduktion. I år sættes desuden fokus på emner, som fylder i den offentlige debat inden for svineproduktion.

Fagligt Nyt består i år af 32 korte oplæg. De har fokus på faglighed, men flere af indlæggene har også politisk karakter.

”Der er stor diskussion i offentligheden omkring, hvordan man behandler dyrene i svineproduktionen. Derfor skal vi diskutere, hvordan vi håndterer de udfordringer, vi står overfor nu og på længere sigt, fortæller sektordirektør Christian Fink Hansen, SEGES Svineproduktion.

Specialprodukter giver merværdi for landmanden

En af oplægsholderne på Fagligt Nyt er chefanalytiker Karl Christian Møller fra Danish Crown. Hans indlæg handler om afsætning af specialgrise.

”Specialprodukter skaber værdi for både forbrugeren og landmanden: Forbrugere efterspørger produkter, der har fokus på dyrevelfærd, og landmanden får merværdi ved at fremstille differentierede produkter. Mit indlæg skal give rådgiveren indsigt i udfordringer og muligheder ved produktion og afsætning af specialprodukter. Rådgiveren vil herefter kunne give inspiration til svineproducenten, der gerne vil gå nye veje, fortæller han. 

Digitale kurser som basisviden for udenlandsk arbejdskraft 

Seniorkonsulent Dorthe Poulsgård Frandsen, SEGES Svineproduktion, kommer også på podiet for at fortælle, hvordan man kan bruge digitale kurser som indledende oplæring for udenlandsk arbejdskraft.

”Digitale kurser kan give udenlandske medarbejdere en basal forståelse for, hvordan svineproduktion hænger sammen, og det kan være med til at øge effektiviteten. Delvist fordi man undgår misforståelser på grund af sprogbarrierer. Men også fordi de digitale kurser kan give input, som ikke bliver nævnt under sidemandsoplæring, fordi det betragtes som banalt,” lyder det fra Dorthe Poulsgård Frandsen. 

Sidste nye viden præsenteres

På Fagligt Nyt præsenterer flere oplægsholdere de sidste nye resultater og tests fra deres felt. Du kan for eksempel høre, om man kan forudse et halebidsudbrud, ved at grisene ændrer adfærd, og om bedøvelse ved kastration virker i praksis. Derudover kan du også høre dugfriske resultater fra 10 tests af forskellige farestier til løsgående søer.

Et fagligt seminar

Fagligt Nyt er et seminar over to dage, der primært henvender sig til rådgivere, dyrlæger, forskere og andre svinefaglige kollegaer.

Fagligt Nyt afholdes den 26. og 27. september på Munkebjerg Hotel i Vejle.