23. november 2017

Idé til app vinder Løvens Hule

Vinderidéen i projektet Løvens Hule blev fundet på årets Svinekongres. Vinderidéen skal gøre arbejdsplanlægning i stalden nemmere.

Fire nominerede idéer i projektet ”Løvens Hule”, som SEGES Svinekongres har kørt henover året, blev præsenteret på årets Svinekongres i Herning.

Fælles for alle idéerne var, at de skal være med til at hæve pattegriseoverlevelsen. Idéerne spændte vidt: Fra varmemåtter og et spil til simulering af faringsforløb til en sti, som skal hæve soen i stien, når hun rejser sig og en app til arbejdsplanlægning. 
Publikum i salen skulle efterfølgende stemme på den idé, de syntes var bedst. Og her var det appen, der tog flest stemmer hjem.

”Vi har lavet en app, der skal gøre det nemmere at planlægge og udføre opgaver i stalden. Forsøg fra SEGES Svineproduktion viser, at god management kan være med til at hæve pattegriseoverlevelsen. Og det vil vi gerne gøre nemmere,” siger Kris Peter Poulsen, som er en af idémagerne bag projektet.

Et overblik over dagen

I landbruget er der ofte skift blandt medarbejdere, og det kan ifølge Kris Peter Poulsen gøre, at opgaver enten ikke bliver gjort eller ikke bliver gjort på en uhensigtsmæssig måde.

”Med vores app kan både kommende og nuværende medarbejdere se, hvad de skal lave i løbet af dagen og hvor lang tid, det forventes, de bruger på opgaverne. Man kan også skrive noter til opgaver i stalden medarbejder til medarbejder eller leder. Det kan være alt lige fra at der skal købes nye klude til vagtbytte og udfordringer med at indstille en maskine i en af staldene,” forklarer Kris Peter Poulsen.

Vi skal teste, hvad der virker

Det er Dorthe Poulsgård Frandsen fra SEGES Svineproduktion, der har været projektleder på Løvens Hule. Hun fortæller, at der har været mange gode idéer:

”Projektet blev lavet for at finde ud af, om der var nogen, der sad med de vises sten. Vi ved, at der er stor opfindsomhed derude. Vi skal turde prøve nogle idéer af, for at finde ud af, hvad der virker. Det har Løvens Hule været en god platform til,” fortæller hun.

Prototypen er på plads

De fire elever, som står bag appen har fået 50.000 kroner til at udvikle dele af en prototype for.

Det er ikke nok til at udvikle selve appen, men har været en god start til at få udviklet dele af en prototype. Målet er nu at bruge denne til at præsentere for mulige investorer. Kris Peter Poulsen og hans tre medstuderende håber på, at appen kan blive tilbudt til besætningerne i løbet af næste år.

Så snart der er nyt fra projektet, vil vi fortælle mere.

Artiklen er en del af artikelserien ”Gik du glip af”, som sætter fokus på nogle af oplæggene fra Svinekongressen.