15. marts 2018

Få superhelte i farestalden – red pattegriseliv med Farestaldsguide.dk

SEGES Svineproduktion har netop lanceret Farestaldsguide.dk. En guide, som giver råd og vejledning til arbejdet i farestalden før, under og efter faring. Målet med guiden er at gøre det nemmere for farestaldspersonalet at huske alle de vigtige ting, der skal være styr på for at hæve pattegriseoverlevelsen.

”Der er nogle utroligt passionerede og dygtige medarbejdere i de danske farestalde, som hver dag gør deres bedste. Men der er også mange ting at holde styr på, og derfor kan der være mange spørgsmål. Hvor varm skal farestalden være, før søerne sættes ind? Hvad er foderstyrken til de drægtige søer? Og hvordan yder man fødselshjælp? De spørgsmål og mange andre kan man nu finde svar på nemt og hurtigt i Farestaldsguide.dk”, siger Rikke Ingeman Svarrer fra SEGES Svineproduktion, som har været projektansvarlig på arbejdet med at udvikle guiden.

Nemt og overskueligt

Det har været et væsentligt fokusområde i arbejdet med Farestaldsguide.dk at sørge for, at informationerne var let tilgængelige. Der er gjort meget ud af at gøre alle tekster mere forståelige, ligesom der er mange videoer, som viser, hvad man helt konkret skal gøre i forskellige situationer. 

Det er også muligt at få læst teksterne op via guiden, og tekster findes også i en engelsk udgave til udenlandsk personale.

I videoen kan du se, hvordan du bruger guiden og får den tilføjet til din hjemmeskærm på mobilen.

Lige ved hånden

Farestaldsguide.dk er ikke en app, som man kender det fra App Store og Google Play. Men det er stadigvæk muligt at hente guiden til sin telefon, så man altid har den lige ved hånden.

Første gang man går ind på Farestaldsguide.dk via sin telefon, ser man derfor en stor knap, som man kan trykke på. Gør man det, får man et ikon på sin telefon, som giver en direkte adgang til guiden fra telefonen.

”Farestaldsguide.dk skal være let tilgængelig, og det er vigtigt, at man kan bruge den lige der, hvor man har brug for den. Nemlig i stalden. Men vi ved godt, at der kan være problemer med netværksdækningen i nogle stalde. Derfor kan man, når man først har hentet guiden til telefonen, se alle tekster. Kun billeder og videoer vil ikke være tilgængelige, når man ikke er på nettet”, siger Rikke Ingeman Svarrer.

Guiden er gratis og kan hentes nu på Farestaldsguide.dk - så hent den med det samme.