15. marts 2018 | Opdateret/Gennemlæst 17. januar 2024

Obligatorisk hygiejnekursus: Tag det før 1. april

Alle der arbejder i svinebesætninger skal huske at tage det obligatoriske hygiejnekursus. Det er lovpligtigt.

 

Midlertidig løsning for hygiejnekursus

SSI har meddelt, at hygiejnekurset som online kursus desværre ude af drift og de kan ikke sige, hvornår det fungere igen. Det er muligt at tage et tilsvarende åbent kursus uden login. Det åbne kursus udsteder dog ikke kursusbeviser, men i stedet skal den besætningsansvarlige hente og udfylde kursusbeviset med sin medarbejders navn og fødselsdato og underskrive beviset som dokumentation for, at de har gennemgået kurset. Det underskrevne kursusbevis er fuldt gyldigt.

Også i DANISH-ordningen er den midlertidige løsning fuldt ud accepteret - her anerkendes også et manuelt udfyldt kursusbevis, men der vil fortsat sanktioneres, hvis der ikke er gjort tiltag for at få samtlige medarbejdere, der passer grise, igennem kurset.

LINK TIL MIDLERTIDIG LØSNING FOR HYGIEJNEKURSUS HOS SSI

Nu er det ved at være sidste chance for at tage det obligatoriske hygiejnekursus. Kurset er gratis og er for alle, der arbejder i danske svinebesætninger. Både medarbejdere og ejere. 

"Det er uhyre vigtigt, at alle har taget kurset inden den 1. april 2018, da det er lovpligtigt" siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i SEGES Svineproduktion.

Han opfordrer derfor ejere og medarbejdere til at tale sammen om kurset og sørge for, at alle når at tage det inden deadline.

"Prik gerne dine kollegaer på skulderen og hør, om de har taget kurset. Det tager cirka 1,5 – 2 timer at gennemføre kurset. Har du medarbejdere eller kollegaer, som ikke er gode til dansk eller engelsk, så sæt dig sammen med dem og hjælp dem, så de også får det gjort," siger han.

Hygiejnebevis på mail kan ende i "spam"

Når man har taget kurset, vil  man få tilsendt et bevis på mail. Her skal man være opmærksom på, at det godt kan blive fanget af spamfilteret.

Modtager man ikke mailen, skal man derfor tjekke sin mappe med spammail for at være sikker på, at man har fået tilsendt beviset, som skal kunne fremvises ved en eventuel kontrol.