28. marts 2018

Lock out: Hvad gør du?

Hvis forhandlingerne i Forligsinstitutionen bryder sammen, vil mange offentligt ansatte være strejkeramt fra og med midnat mellem den 3. og 4. april. Se her, hvad du kan gøre.

Bryder forhandlingerne sammen i Forligsinstitutionen en af de kommende dage, vil det betyde, at mange offentligt ansatte vil være strejkeramt fra midnat mellem den 3. og 4. april. For jer som svineproducenter betyder det, at I ikke kan komme af med jeres grise. Derfor har SEGES Svineproduktion samlet et nødberedskab med en række guides, som fortæller, hvad du kan gøre for at mindske generne i en periode.

Sundhedsstyringen accepterer alternative opstaldninger i SPF-besætninger under lockout/strejke.

Det kan blive nødvendigt at inddrage andre bygninger på en ejendom med SPF-status. I disse tilfælde vil Sundhedsstyringen acceptere ”nød-godkendelse” af udvidelse af besætningsområdet.

Der kan benyttes lader og maskinhuse, hvor der ikke har gået grise tidligere, og som kan overholde de vigtigste krav, men typisk ikke fuglesikring. Det må i hvert enkelt tilfælde aftales med den praktiserende dyrlæge, der ud fra det bedste faglige skøn rådgiver og godkender. Besætningen vil få den supplerende statusoplysning ”Friland”. Dette gælder også for Røde SPF-besætninger, der måtte have behov for denne type opstaldning. Her er det dog SEGES Sundhedskontrollen, der godkende området. Røde SPF-besætninger får desuden tilføjet en bemærkning på Sundhedsdeklarationen, at der er nødopstaldning pga. Force Majeure.

Grise opstaldet i nød-arealet må aldrig gå tilbage til den egentlige SPF-besætning og derfor må der ikke opstaldes grise, der senere skal anvendes som sopolte i besætningen.

Nød-arealet passes af personalet sidst på dagen.

Det anbefales i god tid at finde egnede stalde, der kan lejes og få dem SPF-godkendt på normal vis, da der kan opstå pres på Sundhedsstyringens ekspeditionstid i en krisesituation.

Sundhedsstyringen kontaktes på 8740 5101 eller post@spfsus.dk