8. maj 2018

Virus påvist som årsag til rystesyge hos pattegrise i dansk svinebesætning

DTU Veterinærinstituttet har ved hjælp af en ny diagnostisk metode påvist såkaldt Atypisk porcin pestivirus (APPV) som årsag til rystesyge blandt pattegrise i en dansk svinebesætning.

Fundet af APPV i en dansk besætning er ikke overraskende for DTU, da Atypiske pestivirus tilsvarende er påvist som årsag til rystegrise i  bla. Sverige, Tyskland, Holland, Østrig, Italien og Spanien samt USA.

De Atypiske pestivirus har antageligt være til stede blandt svin  i mange år, men har først de senere år kunne diagnosticeres ved nye avancerede metoder.

Rystesyge hos pattegrise er en sjælden lidelse hos grise og har været kendt i mange år såvel i Danmark som internationalt. 

Pattegrise med rystesyge vil ofte dø af sygdommen, og de overleverende vil typisk være svækkede på grund af hjerne- og nerveskader som følge af virusangrebet.

Rystesyge er ikke en anmeldepligtig sygdom hverken i Danmark eller internationalt.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.