25. maj 2018

Ny virus: Seges maner til ro

Flere steder har man kunnet læse om en ny svinevirus, som efter sigende kan ramme mennesker. Specialdyrlæge i svinesundhed maner til ro.

De seneste par uger har der været et par artikler om en ny svinevirus i Asien og USA. Virussen er ikke set i Europa, men i artiklerne kan man læse, at sygdommen kan påvirke mennesker. Men den vurdering kan man ikke genkende hos SEGES Svineproduktion:

”Svine deltacoronovirus, som virussen hedder, er indtil videre kun set uden for Europa. Grise der smittes kan få diarre, men en vurdering fra European Food Safety Agency fra 2014 siger, at risikoen for et udbrud er langt mindre end med to andre Coronavirus der giver TGE og PED. Disse to sygdomme findes heller ikke i Danmark,” siger Charlotte Sonne Kristensen, som er specialdyrlæge i svinesundhedsmanagement og afdelingsleder i SEGES Svineproduktion.

Hun forklarer samtidig, at sygdommen kun er påvist hos svin, og at der ikke er nogen kendte infektioner hos mennesker.

”Den nye opdagelse går alene på, at man i laboratoriet har fået virus til at hæfte på en human celle og derfor måske kan blive optaget i cellen. Så jeg ser ingen risiko for, at mennesker skal frygte dette nye virus,” siger hun.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.