14. juni 2018

Erik Larsen: Glædeligt med nye staldprojekter

Danske svineproducenter har samlet set modtaget støtte til 145 staldprojekter under moderniseringsordningen. 120 projekter forventes gennemført.

Lige nu bygges rekordmange slagtesvinestalde som følge af Landbrugsstyrelsens tilskudsordning fra 2016. SEGES Svineproduktion har indhentet oplysninger fra Landbrugsstyrelsen og været i kontakt med hovedparten af de svineproducenter, som har fået tilsagn om støtte.

”120 nye eller totalrenoverede stalde - eller det der svarer til 340.000 stipladser til slagtesvin. Det må virkelig siges at være en glædelig nyhed, at op mod 83 % af ansøgt antal stipladser bliver realiseret," siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Flere slagtesvin i Danmark

Håbet er, at de mange nye slagtesvinestalde vil bidrage positivt til slagtesvineproduktionen i Danmark.

”Vi har længe ønsket at vende udviklingen med faldende antal slagtninger i Danmark. Og det tror jeg på, de nye stalde kan være med til at rette op på. Det er godt både for danske svineproducenter og for samfundet,” siger Asger Krogsgaard, som er formand for Danske Svineslagterier.

I alt 145 staldprojekter fik tilsagn, hvilket vil sige, at der er ca. 24 projekter, som ikke forventes gennemført.

”Det er ærgerligt, men også forventet, at der vil være projekter, som ikke bliver gennemført. En af de primære grunde er problemer med at få egen-finansieringen på plads. Jeg håber dog, at der kommer en ny ordning, således ubrugte midler snarest kan ansøges af andre,” siger Erik Larsen.

Fakta: 145 staldprojekter har fået tilsagn under moderniseringsordning slagtesvin 2016

  • 10 projekter har anmodet om slutudbetaling og modtaget udbetaling (medio maj 2018)
  • 30 sager har anmodet om slutudbetaling men deres sag er ikke afsluttet (medio maj 2018)
  • 60 staldprojekter er afsluttet / er i byggefase eller projekteringsfase
  • 13 staldprojekter har armlægning vedr. finansiering
  • 16 staldprojekter forventes ikke at blive gennemført
  • 15 projekter i restgruppe (renovering, økologi mv.) hvor vi ikke har kontaktet landmænd

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.