2. maj 2019

Hvad kan du selv tjene ekstra på din slagtesvineproduktion?

Højere dækningsbidrag per slagtesvin er resultatet for de deltagende besætninger i projektet 'Produktionskoncept slagtesvin'. Nu kan du selv komme med og på sigt øge din indtjening.

SEGES Svineproduktion har siden 2017 udviklet ”Produktionskoncept Slagtesvin”, hvor der nu er 27 besætninger med. Aktuelt er der produceret 255.000 slagtesvin, og hvert slagtesvin er produceret med et dækningsbidrag, målt som PSU score, på i gennemsnit 24 kr. ekstra. 

”Vi har fået et godt værktøj til hurtigt at kunne flytte en slagtesvineproduktion op iblandt de bedste 25%. F.eks. ligger besætningernes foderforbrug lige nu på 2,61 FEsv/gris. Derfor starter vi en række nye besætninger op i år, så vi kan få hævet indtjeningen på endnu flere slagtesvineproduktioner,” siger Joachim Glerup Andersen, som er ansvarlig for projektet.

Ny ”test dig selv” beregner

Med vores nye ”Test dig selv”-beregner kan du se hvordan din økonomi er med netop din bedrifts tal.

”Der er en investering på 3-4 kr. pr. produceret gris for at komme med i projektet, så selvfølgelig er det vigtigt at se på, om man kan tjene pengene ind. Derfor har vi udviklet en beregner, hvor du kan bruge dine egne tal,” siger Joachim Glerup Andersen.

Beregneren kan du finde på vores temaside om Produktionskoncept Slagtesvin, hvor vi også har samlet mere information om forløbet.