Dato: 22. maj 2018

Kursus: Svineinseminering

Tre dages kursusforløb giver dig kompetencer til at varetage og rådgive om reproduktion i svinebesætninger. Tilmeldingsfrist til kurset er 4. maj 2018.

SEGES Svineproduktion afholder et kursusforløb, hvor vi går i dybden med grisens frugtbarhed. Kurset giver dig kompetencer til at kunne varetage og rådgive om reproduktion i svinebesætninger.

Forløb og tid

Kursusforløbet består af 2 kursusdage den 22. og 23. maj 2018 på Scandic Aarhus Vest, og den 7. juni skal du til Hatting-KS i Horsens, hvor du også skal lave en skriftlig eksamen. Derudover vil der være en praktikperiode og endelig en afsluttende mundtlig eksamen ultimo august.

Kurset henvender sig især til:

  • Rådgivere
  • Undevisere
  • Landbrugsteknikere
  • Driftsledere

Kurset er godkendt som uddannelse til svineinseminør af Fødevarestyrelsen.

For kursister, der består dette kursus, er der derfor tale om, at man modtager en tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at foretage både almindelig og intrauterin inseminering af svin og derfor kan kalde sig svineinseminør jf. bekendtgørelsens bestemmelser. Derudover vil Svineinseminøren kunne gennemføre kurser i interuterin inseminering, samt indstille kursisterne til godkendelse i Fødevarestyrelsen.

Pris og sted

Det koster 12.500 kr. at deltage i kursusforløbet. Forløbet inkluderer undervisning, eksamen og forplejning.

Overnatning og praktik er ikke inkluderet i prisen.

Dt to kursusdage afholdes på Scandic Aarhus Vest.