4. januar 2019

Opdateret vidensside om E. coli-betinget fravænningsdiarré

Udfasning af medicinsk zink vil formentlig medføre, at fravænningsdiarré bliver en betydende sygdom i dansk svineproduktion. Derfor er Vidensiden om fravænningsdiarré blevet opdateret.

Dansk svineproduktion er i gang med at udfase medicinsk zink, som anvendes til kontrol af E. coli-betinget fravænningsdiarré hos smågrise.

Iblanding af medicinsk zink i fravænningsfoderet har været en effektiv løsning til kontrol af fravænningsdiarré. Af den grund har udbredelsen af E. coli-betinget fravænningsdiarré været begrænset. Men udfasningen af medicinsk zink vil formentlig medføre, at fravænningsdiarré igen bliver en betydende sygdom i dansk svineproduktion.

Derfor er SEGES Svineproduktions vidensside blevet opdateret med nyeste viden om diagnostik, håndtering og behandling af E. coli-betinget fravænningsdiarré hos smågrise.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.