23. maj 2005

Notat Nr. 0509

Ny fodermiddeltabel til svin - Forskellige foderstoffers kemiske indhold samt EFOS, EFOSi, EFNi, FEsv, FEdr, mineraler og visse aminosyrer

Tabelværdier for kemisk indhold, EFOS, EFOSi, EFNi, FEsv og FEdr er udsendt i Notat nr. 0410. Nu er der tilføjet nye tabelværdier for mineraler. Desuden er der lidt flere fodermidler med, samt aminosyrer på enkelte fodermidler.


Tabelværdier for kemisk indhold, EFOS, EFOSi, EFNi, FEsv og FEdr er udsendt i Notat nr. 0410 [1]. Nu er der tilføjet nye tabelværdier for mineraler. Desuden er der lidt flere fodermidler med, samt aminosyrer på enkelte fodermidler.

Som følge af indførelsen af det nye fodervurderingssystem til svin er der foretaget en række analyser af kemisk indhold i form af vand, råprotein, råfedt og råaske, samt fordøjelighederne EFOS, EFOSi og EFNi og på baggrund af analyserne er energiværdierne FEsv og FEdr bestemt i fodermidler til svin. Efterfølgende er fodermiddeltabellen opdateret.

I vedlagte appendix 2 fremgår analyseresultaterne samt de nye tabelværdier. Til sammenligning er de gamle tabelværdier angivet. Disse værdier er udsendt i en foreløbig udgave i 2004 [2], bortset fra enkelte fodermidler, som fx fiskepulp og gærfløde.

Sideløbende med ovennævnte analyser er der analyseret flg. mineraler: calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium, jern, kobber, mangan og zink. Disse mineraler er analyseret på alle råvarer, incl. korn fra årets kornhøst 2003. Som noget nyt er der desuden analyseret svovl, idet et nærmere kendskab til foderets indhold af svovl forventes brugbart i begrænsning af lugt fra svineproduktion. Analyseresultater og nye tabelværdier på mineraler fremgår ligeledes af appendix 2.

Enkelte fodermidler, herunder sojaskrå, er analyseret for alle aminosyrer, men generelt vurderes allerede eksisterende databaser at have tilstrækkeligt grundlag. Fiskemel er desuden analyseret for tryptofan. De nye tabelværdier fremgår af appendix 1.


Baggrund


Et nyt fodervurderingssystem udviklet af Landsudvalget for Svin i samarbejde med Danmarks JordbrugsForskning er taget i brug som frivilligt system fra sommeren 2002. Det er godkendt som officielt system til deklaration og kontrol af energi i foderblandinger pr. 1. april 2004.

I det nye fodervurderingssystem er de enkelte næringsstoffers energiværdi ændret og der er indført en ny analyse (EFOSi), som bestemmer tyndtarmsfordøjeligheden. Analysen er nødvendig for at vurdere energiindholdet i de enkelte fodermidler og for at kunne kontrollere energiindholdet i færdigfoderet.

I forbindelse med udvikling af fodervurderingssystemet blev der analyseret prøver af de vigtigste fodermidler, men der var kun få analyser pr. fodermiddel og der manglede fortsat data på en lang række fodermidler.

I praksis er det vigtigt at have pålidelige tabelværdier for alle de fodermidler, som anvendes i svinefoder. Af økonomiske og miljømæssige årsager er det hensigtsmæssigt at næringsstofnormerne lægges så tæt på dyrenes behov som muligt. Men jo mindre sikkerhedsmargin der ligger i næringsstofnormerne, jo mere sikkert skal foderstoffernes næringsindhold være bestemt for at undgå tab som følge af underforsyning. Dette gælder for såvel energi, protein, aminosyrer samt mineraler, herunder specielt fosfor.

Nogle fodermidler ændres med tiden som følge af nye produktionsmetoder (fx rapsprodukter) og nogle fodermidler har så stor variation mellem forskellige partier, at der er behov for en yderligere karakterisering af dem for at lave pålidelige tabelværdier (fx solsikkeskrå). Desuden er grundlaget i den nuværende fodermiddeltabel for mange fodermidlers vedkommende for spinkelt eller af ældre dato (fx er data for mineraler typisk fra 1983).

Der er således behov for en opdatering af analysegrundlaget for fodermiddeltabellen specielt med henblik på den nye analyse EFOSi.


Materialer og metoder


I samarbejde med bl.a. foderstofbranchen blev der indsamlet prøver af ca. 45 fodermidler. Beskrivelse af de indsamlede prøver med hensyn til oprindelsessted, skibsnr. mv. blev gennemført så godt som muligt med henblik på at undgå flere prøver fra samme parti.

Målet var minimum 4 prøver pr. fodermiddel, gerne flere for de mest anvendte fodermidler. Enkelte fodermidler blev dog anvendt så lidt i praksis, at det enten ikke var muligt at skaffe 4 prøver, eller det blev vurderet irrelevant at ofre analyser på 4 prøver. Der blev indsamlet ca. 170 råvareprøver, som hver blev neddelt i fire kopiprøver til forsendelse til relevante laboratorier og en referenceprøve til fryseren.

Der blev planlagt et analyseprogram for hvert enkelt fodermiddel afhængigt af eksisterende datagrundlag. I analyseprogrammerne indgik analyser for kemisk indhold, EFOS, EFOSi og EFNi, fosfor og øvrige mineraler. Desuden indgik træstof og sukker efter behov. Som noget nyt er der desuden analyseret svovl, idet et nærmere kendskab til foderets indhold af svovl forventes brugbart i begrænsning af lugt fra svineproduktion.

Enkelte fodermidler er analyseret for alle aminosyrer, men generelt vurderes de allerede eksisterende databaser at have tilstrækkeligt grundlag. Nogle råvarer er dog analyseret for tryptofan, da grundlaget for denne ofte er mindre end for de øvrige aminosyrer.

Analyserne blev udført på autoriserede laboratorier. Dog var analysen for EFOSi endnu ikke autoriseret, men var ringtestet af Plantedirektoratet med tilfredsstillende resultat, da analyserne blev foretaget.

Fosfor er analyseret i alle råvarer på Steins Laboratorium, men for at klarlægge evt. laboratorieforskelle og kunne fastlægge bedst mulige tabelværdier, blev 14 samleprøver af byg og hvede fra årets kornanalyser og 11 samleprøver af de mest anvendte råvarer desuden analyseret for fosfor på både Plantedirektoratet og AnalyCen A/S.


Resultater og diskussion


Kemisk indhold, EFOS, EFOSi og EFNi

Resultaterne fra analyser af det kemiske indhold (vand, råprotein (Nx6,25), råfedt og råaske), samt EFOS, EFOSi og EFNi fremgår af vedlagte bilag. Som supplerende oplysning er desuden angivet tabelværdier for kulhydratfaktor og FK råfedt, som også anvendes til beregning af foderenheder.

I tabellen er angivet gennemsnit af analyserede værdier, minimums- og maksimumsværdi, samt den nye tabelværdi. Disse tal er angivet på tørstofbasis. Til sammenligning vises de gamle tabelværdier. Den nye og den gamle tabelværdi er tillige angivet i varen.

Som tabelværdi er anvendt de nye analyseværdier forudsat, at der har været prøver nok. Hvis der har været få prøver analyseret i forhold til det antal prøver, som har ligget til grund for den gamle tabelværdi, er der anvendt et simpelt gennemsnit mellem gammel tabelværdi og ny analyseværdi.

I tabellen angives desuden tabelværdierne for kulhydratfaktor og FK råfedt, således at tabellen indeholder samtlige parametre til beregning af foderenheder.

Som supplerende oplysning er målt sukker i roepiller og melasse, pH i gærfløde, samt træstof i udvalgte fodermidler.

Enkelte råvarer grupperes lidt anderledes i det nye tabelværk. Det gælder rapskager, som ændres fra rapskager henholdsvis ”10 pct.” og ”13 pct. fedt” til rapskager henholdsvis ”9 pct.” og ”14,6 pct. fedt”. Solsikkeskrå delv. afskallet inddeles fremover i tre undergrupper i stedet for to, således at der bliver ”Solsikkeskrå, delv. afskallet” henholdsvis ”14 pct.”, ”17 pct.” og ”22 pct. træstof”. Sidstnævnte gruppe fortsætter med de gamle tabelværdier, da der ikke fandtes så højt træstofindhold i de analyserede prøver. Hovedparten af de analyserede prøver var en ”17 pct.’s” vare. Solsikkekage delv. afskallet medtages med to undergrupper, henholdsvis ”15 pct. træstof” og ”21 pct. træstof”.

Analyseresultater af de våde råvarer, fiskepulp og gærfløde, er nu medtaget i tabellen. Prøverne af disse råvarer er udtaget direkte hos brugerne af produktet. Udtagning af repræsentative prøver af  våde råvarer er vanskelig på grund af  afblanding/lagdeling under opbevaring. Prøverne er udtaget umiddelbart eller senest dagen efter levering og efter vejledning om omrøring før udtagning. Imidlertid ses en betydelig variation mellem prøverne på nogle af råvarerne. Det kan ikke på dette grundlag afgøres, hvorvidt denne variation skyldes prøveudtagning eller reel variation mellem partier. Prøverne er imidlertid udtaget umiddelbart før indtag i foderblanderen og er dermed et udtryk for den råvare, der er indgået i foderet. Resultaterne understreger nødvendigheden af en meget grundig opblanding af gærfløde og fiskepulp før indtag i foderblander. De fleste leverandører har godkendt de endelige tabelværdier på gærfløde og fiskepulp og vil anvende dem fremadrettet. Såfremt leverandørerne giver garantier på enkeltværdier som f.eks. tørstofindhold  anvendes disse som tabelværdier. På Luminos produkter er der lavet analyser på Lumino 17/3. Disse værdier anvendes også på Lumino 12/2 og aminosyreprofilen kan desuden anvendes på Lumino 11/25.  

Aminosyrer

Generelt anvendes med få undtagelser tabelværdier fra Dansk Kvægs tabelværk, der sidst er opdateret i 2002 [2].

I nærværende analyseprojekt er alle aminosyrer analyseret på nøgen havre, hørfrø, Lumino 17/3, H-pro fiskepulp, Novo-gærfløde og spritgærfløde. Tryptofan er analyseret på soja og fiskemel. Efterfølgende er alle aminosyrer analyseret på sojaskrå på flere laboratorier, idet analyser på færdigfoder efterlod tvivl om aminosyreprofilen.

Nye tabelværdier er angivet i appendiks 1.

Mineraler   

Analyser for calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium, jern, kobber, mangan og zink er foretaget på alle råvarer, incl. korn fra årets kornhøst 2003.

Som hovedregel anvendes de nye analyseresultater som tabelværdier. På enkelte sjældent anvendte fodermidler, hvor der kun er en enkelt analyse,  er der anvendt et simpelt gennemsnit mellem gammel tabelværdi og ny analyseværdi.

I korn anvendes fosforresultater fra årets kornanalyser [3].

Analyserne for fosfor viste, at AnalyCen fandt mindre fosfor end de to andre laboratorier. En ringanalyse udført af  Plantedirektoratet i 2004 viste desuden, at der var store laboratorieforskelle i fosforanalysen. Som grundlag for nye tabelværdier anvendes Steins og Plantedirektoratets analyser.

Resultaterne fremgår af tabelværket i appendix 2.

Af ændringer er især de meget høje zinkindhold i fiskeensilage bemærkelsesværdige.

Data til indlæsning i BEDRIFTSLØSNING kan hentes på http://www.lr.dk

Det anbefales at indtaste tabelværdier på tørstofbasis.

Samarbejdspartnere

Foderprøverne er primært leveret af Aarhusegnens Andel, DLG, Hedegård Agro, Hornsyld Købmandsgård og Aller Mølle.

Enkelte af foderprøverne er leveret af Arla, Dangrønt, Danisco samt enkelte svineproducenter (gærfløde og Lumino).

Steins A/S har været primær laboratorium. Udvalgte analyser er desuden foretaget af Danmarks JordbrugsForskning, Plantedirektoratet, AnalyCen A/S, Degussa og Orffa.


Referencer

[1]

Ny fodermiddeltabel til svin - forskellige foderstoffers kemiske indhold, EFOS, EFOSi og EFNi. (204). Notat nr. 0410, Landsudvalget for Svin.

[2]

Fodermidlernes indhold af aminosyrer og aminosyrernes andel af AAT. Rapport nr. 98. Landbrugets rådgivningscenter, Dansk Kvæg. 2002.

[3]

Næringsindhold i korn fra høsten 2004. Notat nr. 0434, Landsudvalget for Svin.




Appendiks 1


Aminosyreanalyser

Nye tabelværdier for nøgen havre, hørfrø, lumino, H-pro, NOVO-gærfløde og spritgærfløde og sojaskrå fremgår af tabel 1.

For sojaskrå og afskallet sojaskrå blev fem prøver analyseret for alle aminosyrer af Steins og samleprøver af hver af de fem prøver er analyseret for alle aminosyrer af Eurolysine og Degussa og for lysin, methionin, cystin, treonin og tryptofan af Plantedirektoratet (PD). Som tabelværdier anvendes et gennemsnit de nye analyser. 

I fiskemel anvendes med undtagelse af tryptofan, tabelværdier fra kvægfodertabellen [2]. For tryptofan i fiskemel anvendes 14 analyser fra Steins Laboratorium.


Tabel 1.

Aminosyreprofil i nøgen havre, hørfrø, lumino, H-pro, NOVO-gærfløde og spritgærfløde.
Aminosyre i pct. af  råprotein.

 

Nøgen Havre

Hørfrø

Lumino 17/3

H-Pro fiskepulp

NOVO gærfløde

Sprit-
gærfløde

Sojaskrå, afskallet sojaskrå

Fiskemel*

Antal

3

2

3

3

4

2

16

14

Lysin

4,06

3,74

5,80

6,70

5,88

6,70

6,09

7,52

Methionin

1,81

1,89

2,40

2,60

1,08

1,60

1,31

2,79

Cystin

3,32

2,07

0,90

0,90

0,82

1,00

1,39

0,94

Treonin

3,76

3,51

3,80

4,00

4,49

4,90

3,85

4,19

Tryptofan

1,38

1,41

0,70

0,70

1,08

1,30

1,34

0,97

Isoleucin

3,09

4,14

2,80

3,40

3,80

4,10

4,39

4,07

Leucin

7,15

5,77

6,20

6,60

6,10

7,00

7,68

7,32

Histidin

2,61

2,06

1,60

2,40

1,70

2,30

2,62

2,54

Fenylalanin

4,57

4,37

3,50

3,70

3,60

4,20

4,96

3,82

Tyrosin

2,80

2,36

2,70

3,10

2,70

3,60

3,68

3,11

Valin

3,94

5,08

4,70

4,70

4,70

2,60

4,69

4,93

* Tryptofan er nye analyser. Øvrige aminosyreværdier er gengivet fra Kvægfodertabellen [2]

  
[PageBreak]

Appendiks 2


Fodermiddel

VÅRBYG

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

 

 

 

 

85,0

85,0

85,0

 

I tørstof

I varen:

Calcium (Ca), g

0,6

0,4

7

0,3

0,6

0,4

0,5

0,3

Fosfor (P), g, høst 2004 [3]

3,76

 

 

 

 

3,76

3,2

3,2

Natrium (Na), g

0,2

0,4

7

0,3

0,7

0,4

0,2

0,3

Clorid (Cl), g

 

1,5

3

1,3

1,6

1,5

 

1,3

Kalium (K), g

5,1

5,7

7

5,1

6,9

5,7

4,3

4,8

Magnesium (mg), g

1,2

1,1

7

1,0

1,3

1,2

1,0

1,0

Svovl (S), g

 

1,1

6

1,0

1,4

1,1

 

0,9

 

Jern (Fe), mg

58,0

33,6

7

29,4

36,5

34,0

49,3

28,9

Kobber (Cu), mg

4,0

2,9

7

2,4

4,7

2,9

3,4

2,5

Mangan (Mn), mg

16,0

13,9

7

11,8

18,8

14,0

13,6

11,9

Zink (Zn), mg

27,0

27,6

7

23,5

35,3

28,0

23,0

23,8

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 500

Øvrige tabelværdier, se Næringsindhold i korn fra høsten 2004 [3]

 

Fodermiddel

VINTERBYG

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

 

 

 

 

85,0

85,0

85,0

 

I tørstof

I varen:

Calcium (Ca), g

0,6

0,6

7

0,5

0,7

0,6

0,5

0,5

Fosfor (P), g, høst 2004 [3]

3,41

 

 

 

 

3,41

3,2

2,9

Natrium (Na), g

0,2

0,3

7

0,3

0,4

0,3

0,2

0,3

Kalium (K), g

5,1

5,9

7

5,3

6,8

5,9

4,3

5,0

Magnesium (mg), g

1,2

1,1

7

1,1

1,3

1,1

1,0

0,9

Svovl (S), g

 

1,3

7

1,2

1,4

1,3

 

1,1

 

Jern (Fe), mg

58,0

49,6

7

34,1

63,5

50,0

49,3

42,5

Kobber (Cu), mg

4,0

3,4

7

2,4

5,9

3,4

3,4

2,9

Mangan (Mn), mg

16,0

15,1

7

14,1

17,6

15,0

13,6

12,8

Zink (Zn), mg

27,0

29,4

7

23,5

38,8

29,0

23,0

24,7

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 503

Øvrige tabelværdier, se Næringsindhold i korn fra høsten 2004 [3]




Fodermiddel

HVEDE, 2004

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

 

 

 

 

85,0

85,0

85,0

 

I tørstof

I varen:

Calcium (Ca), g

0,5

0,5

7

0,3

0,6

0,5

0,4

0,4

Fosfor (P), g, høst 2004 [3]

3,53

 

 

 

 

3,53

3,0

3,0

Natrium (Na), g

0,1

0,4

7

0,3

1,0

0,4

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

1,0

3

0,9

1,1

1,0

 

0,9

Kalium (K), g

5,1

5,8

7

4,5

7,5

5,8

4,3

4,9

Magnesium (mg), g

1,2

1,2

7

1,0

1,4

1,2

1,0

1,0

Svovl (S), g

 

1,3

4

1,2

1,6

1,3

 

1,1

 

Jern (Fe), mg

50,0

31,8

7

27,1

37,6

32,0

42,5

27,2

Kobber (Cu), mg

5,0

3,2

7

2,4

4,7

3,2

4,2

2,7

Mangan (Mn), mg

29,0

29,4

7

25,9

36,5

29,0

24,7

24,7

Zink (Zn), mg

31,0

39,5

7

23,5

108,2

40,0

26,4

34,0

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 510

Øvrige tabelværdier, se Næringsindhold i korn fra høsten 2004 [3]



Fodermiddel

RUG

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

 

 

 

 

85,0

85,0

85,0

 

I tørstof

I varen:

Calcium (Ca), g

0,5

0,5

7

0,3

0,6

0,5

0,4

0,4

Fosfor (P), g [3]

3,22

 

 

 

 

3,22

3,0

2,7

Natrium (Na), g

0,1

0,3

7

0,3

0,4

0,4

0,1

0,3

Kalium (K), g

4,9

5,6

7

4,7

7,2

5,6

4,2

4,8

Magnesium (mg), g

1,2

1,1

7

1,0

1,4

1,1

1,0

0,9

Svovl (S), g

 

1,3

2

1,1

1,5

1,3

 

1,1

 

Jern (Fe), mg

71,0

33,9

7

28,2

42,4

34,0

60,4

28,9

Kobber (Cu), mg

5,0

3,5

7

2,4

5,9

3,5

4,2

3,0

Mangan (Mn), mg

30,0

27,9

7

18,8

35,3

28,0

25,5

23,8

Zink (Zn), mg

31,0

34,5

7

29,4

44,7

34,0

26,4

28,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 520 

Øvrige tabelværdier, se Næringsindhold i korn fra høsten 2004 [3]



Fodermiddel

HAVRE

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

 

 

 

 

85,0

85,0

85,0

 

I tørstof

I varen:

Calcium (Ca), g

0,7

0,8

7

0,8

1,0

0,8

0,6

0,7

Fosfor (P), g [3]

3,6

 

 

 

 

3,6

3,1

3,1

Natrium (Na), g

0,1

0,3

7

0,3

0,4

0,3

0,1

0,3

Kalium (K), g

4,7

5,5

7

5,1

6,0

5,5

4,0

4,7

Magnesium (mg), g

1,3

1,2

7

1,0

1,4

1,2

1,1

1,0

Svovl (S), g

 

1,4

6

1,2

1,6

1,4

 

1,2

 

Jern (Fe), mg

79,0

66,1

7

47,1

100,0

66,0

67,2

56,1

Kobber (Cu), mg

4,0

2,7

7

2,4

3,5

2,7

3,4

2,3

Mangan (Mn), mg

45,0

42,9

7

27,1

64,7

43,0

38,3

36,6

Zink (Zn), mg

40,0

30,8

7

20,0

37,6

31,0

34,0

26,4

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 530

Øvrige tabelværdier, se Næringsindhold i korn fra høsten 2004 [3]



Fodermiddel

TRITICALE

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

 

 

 

 

85,0

85,0

85,0

 

I tørstof

I varen:

Calcium (Ca), g

0,5

0,5

7

0,5

0,6

0,5

0,4

0,4

Fosfor (P), g [3]

3,64

 

 

 

 

3,64

3,2

3,1

Natrium (Na), g

 

0,3

7

0,3

0,3

0,3

 

0,3

Kalium (K), g

 

6,2

7

5,5

8,0

6,2

 

5,3

Magnesium (mg), g

 

1,2

7

1,0

1,7

1,2

 

1,0

Svovl (S), g

 

1,2

5

1,0

1,3

1,2

 

1,0

 

Jern (Fe), mg

 

23,5

7

16,5

34,1

24,0

 

20,4

Kobber (Cu), mg

 

4,0

7

2,4

5,9

4,0

 

3,4

Mangan (Mn), mg

 

27,7

7

10,6

43,5

28,0

 

23,8

Zink (Zn), mg

 

37,1

7

25,9

52,9

37,0

 

31,5

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 560

Øvrige tabelværdier, se Næringsindhold i korn fra høsten 2004 [3]



Fodermiddel

HVEDEGLUTENFODER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

90,3

90,6

2

90,3

90,9

90,5

90,3

90,5

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

16,4

16,7

2

16,6

16,9

16,6

14,8

15,0

Råfedt, pct.

5,1

5,0

2

4,7

5,3

5,1

4,6

4,6

Råaske, pct.

7,9

6,0

2

5,2

6,8

6,9

7,1

6,2

EFOS

77,4

74,1

2

71,6

76,6

74,1

77,4

74,1

EFOSi

57,0

63,7

2

61,2

66,1

63,7

57,0

63,7

EFNi

88,0

83,8

2

83,0

84,6

84,0

88,0

84,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,0

 

 

 

 

11,0

11,0

11,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

90,0

94,5

2

90,3

98,7

93,9

81,3

85,0

FEdr pr. 100 kg

94,1

 

 

 

 

96,2

85,0

87,0

Træstof, pct.

5,8

 

 

 

 

5,8

5,2

5,2

 

Calcium (Ca), g

3,7

1,8

2

1,0

2,5

1,8

3,3

1,6

Fosfor (P), g

10,3

9,9

2

8,8

11,0

9,9

9,3

9,0

Natrium (Na), g

 

5,8

2

0,9

10,6

5,8

 

5,2

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

 

15,4

2

12,1

18,8

15,0

 

13,6

Magnesium (mg), g

 

3,4

2

3,0

3,8

3,4

 

3,1

Svovl (S), g

 

4,5

2

2,0

7,1

4,5

 

4,1

 

Jern (Fe), mg

 

159,6

2

142,5

176,6

160,0

 

144,8

Kobber (Cu), mg

 

10,5

2

9,9

11,0

10,0

 

9,1

Mangan (Mn), mg

 

99,6

2

77,9

121,4

99,0

 

89,6

Zink (Zn), mg

 

64,4

2

47,1

81,7

64,0

 

57,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 513



Fodermiddel

HVEDESTRØMEL

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,4

88,1

3,0

87,9

88,3

88,1

87,4

88,1

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

17,4

19,5

3

18,9

20,3

19,5

15,2

17,2

Råfedt, pct.

4,9

5,5

3

5,5

5,6

5,5

4,3

4,8

Råaske, pct.

4,2

5,4

3

4,7

5,7

5,4

3,7

4,8

EFOS

74,3

68,8

3

66,7

72,2

68,8

74,3

68,8

EFOSi

67,0

56,3

3

54,5

58,7

56,3

67,0

56,3

EFNi

86,0

88,0

2

86,5

89,5

88,0

86,0

88,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,2

 

 

 

 

11,2

11,2

11,2

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

100,3

85,5

3

82,0

91,4

85,5

87,7

75,3

FEdr pr. 100 kg

101,9

 

 

 

 

89,4

89,1

78,8

Træstof, pct.

7,3

 

 

 

 

7,3

6,4

6,5

 

Calcium (Ca), g

1,0

0,9

3

0,8

1,0

0,9

0,9

0,8

Fosfor (P), g

7,4

11,9

3

9,6

13,6

11,9

6,5

10,5

Natrium (Na), g

0,1

0,3

3

0,3

0,3

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

8,4

13,2

3

11,3

14,7

13,0

7,3

11,5

Magnesium (mg), g

2,5

4,2

3

3,7

4,8

4,2

2,2

3,7

Svovl (S), g

 

2,2

3

2,0

2,4

2,2

 

1,9

Jern (Fe), mg

101,0

150,9

3

135,4

170,1

150,0

88,3

132,2

Kobber (Cu), mg

12,0

13,2

3

12,5

14,7

13,0

10,5

11,5

Mangan (Mn), mg

73,0

144,5

3

105,0

170,1

145,0

63,8

127,7

Zink (Zn), mg

79,0

106,0

3

100,8

108,8

106,0

69,0

93,4

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 517



Fodermiddel

HVEDEKLID

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

88,0

86,2

5,0

85,6

86,6

87,1

88,0

87,1

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

17,8

 18,7

5

16,8

20,2

18,3

15,7

15,9

Råfedt, pct.

4,7

4,6

5

4,3

5,0

4,6

4,1

4,0

Råaske, pct.

5,3

6,2

5

5,9

6,3

5,8

4,7

5,1

EFOS

62,9

63,8

5

59,0

68,1

63,4

62,9

63,4

EFOSi

52,7

50,6

5

45,2

54,7

50,6

52,7

50,6

EFNi

82,0

84,4

2

82,2

86,6

83,0

82,0

83,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,0

 

 

 

 

11,0

11,0

11,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

74,8

72,6

5

63,1

80,1

72,7

65,8

63,3

FEdr pr. 100 kg

80,1

 

 

 

 

78,6

70,5

68,5

Træstof, pct.

9,5

10,8

5

9,6

12,2

10,1

8,4

8,8

 

Calcium (Ca), g

1,2

1,1

5

1,0

1,3

1,1

1,0

1,0

Fosfor (P), g

9,9

11,9

6

11,2

12,7

11,9

8,7

10,4

Natrium (Na), g

0,1

0,1

5

0,1

0,2

0,1

0,1

0,1

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

11,4

15,0

5

13,9

16,1

15,0

10,0

13,1

Magnesium (mg), g

3,8

4,5

5

4,4

4,7

4,5

3,3

3,9

Svovl (S), g

 

1,9

5

1,7

2,0

1,9

 

1,7

Jern (Fe), mg

134,0

185,0

5

161,1

231,2

185,0

117,9

161,1

Kobber (Cu), mg

15,0

12,0

5

10,4

13,8

12,0

13,2

10,5

Mangan (Mn), mg

110,0

111,3

5

101,5

116,4

111,0

96,8

96,7

Zink (Zn), mg

97,0

88,6

5

83,3

97,1

89,0

85,4

77,5

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 518 



Fodermiddel

HAVRE, Nøgen

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

87,1

3,0

86,1

87,8

85,0

85,0

85,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

15,2

 14,6

3

14,4

14,9

14,6

12,9

12,4

Råfedt, pct.

7,2

7,6

3

6,5

8,6

7,6

6,1

6,5

Råaske, pct.

2,1

2,1

3

1,8

2,5

2,1

1,8

1,8

EFOS

91,6

95,7

3

94,8

96,2

95,7

91,6

95,7

EFOSi

90,0

90,5

3

90,0

91,5

90,5

90,0

90,5

EFNi

93,0

98,6

2

97,6

99,6

98,0

93,0

98,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,6

 

 

 

 

11,6

11,6

11,6

FK råfedt

91,0

 

 

 

 

91,0

91,0

91,0

FEsv pr. 100 kg

149,5

154,6

3

152,7

157,3

154,6

127,0

131,4

FEdr pr. 100 kg

143,5

 

 

 

 

148,4

122,0

126,1

Træstof, pct.

2,3

2,8

3

2,6

3,1

2,8

2,0

2,4

 

Calcium (Ca), g

0,7

0,9

3

0,8

0,9

0,9

0,6

0,8

Fosfor (P), g

3,4

5,1

3

5,0

5,3

5,1

2,9

4,3

Natrium (Na), g

0,1

0,3

3

0,1

0,3

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

4,7

4,7

3

4,2

5,3

4,7

4,0

4,0

Magnesium (mg), g

1,3

1,7

3

1,6

1,7

1,7

1,1

1,4

Svovl (S), g

 

2,0

3

1,9

2,1

2,0

 

1,7

Jern (Fe), mg

79,0

56,1

3

50,1

62,5

56,0

67,2

47,6

Kobber (Cu), mg

4,0

4,2

3

3,4

4,6

4,2

3,4

3,6

Mangan (Mn), mg

45,0

53,3

3

44,4

68,1

53,0

38,3

45,1

Zink (Zn), mg

40,0

39,7

3

34,1

44,0

40,0

34,0

34,0

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 535 



Fodermiddel

HAVRESKALMEL

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

90,0

89,1

3,0

88,3

89,8

89,1

90,0

89,1

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

7,0

 4,7

3

3,6

6,5

4,7

6,3

4,2

Råfedt, pct.

3,2

1,8

3

1,2

2,3

1,8

2,9

1,6

Råaske, pct.

4,0

5,1

3

3,4

6,6

5,1

3,6

4,5

EFOS

44,0

25,1

3

12,2

40,0

25,1

44,0

25,1

EFOSi

30,0

21,5

3

10,5

33,6

21,5

30,0

21,5

EFNi

80,0

81,8

2

75,2

88,4

82,0

80,0

82,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,0

 

 

 

 

11,0

11,0

11,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

36,4

19,8

2

5,7

34,0

8,4

32,8

7,5

FEdr pr. 100 kg

48,6

 

 

 

 

23,2

43,7

20,7

Træstof, pct.

25,3

28,8

2

24,2

33,4

28,8

22,8

25,7

 

Calcium (Ca), g

1,0

1,4

3

0,9

2,3

1,4

0,9

1,2

Fosfor (P), g

2,1

1,7

3

1,2

2,3

1,7

1,9

1,5

Natrium (Na), g

0,2

0,3

3

0,3

0,3

0,3

0,2

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

5,1

7,0

3

4,7

11,1

7,0

4,6

6,2

Magnesium (mg), g

1,0

1,3

3

0,7

2,2

1,3

0,9

1,2

Svovl (S), g

 

1,3

3

0,7

2,2

1,3

 

1,2

Jern (Fe), mg

103,0

161,6

3

71,4

321,9

160,0

92,7

142,6

Kobber (Cu), mg

2,0

6,3

3

3,4

11,1

6,3

1,8

5,6

Mangan (Mn), mg

37,0

35,8

3

31,3

38,4

36,0

33,3

32,1

Zink (Zn), mg

24,0

29,8

3

14,5

48,8

30,0

21,6

26,7

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 537



Fodermiddel

MAJS

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,3

87,5

5,0

86,7

88,3

87,5

87,3

87,5

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

9,1

 9,6

5

8,5

10,3

9,6

7,9

8,4

Råfedt, pct.

4,6

4,6

5

4,1

5,2

4,6

4,0

4,0

Råaske, pct.

1,5

1,5

5

1,5

1,7

1,5

1,3

1,3

EFOS

91,0

90,3

5

86,4

92,0

90,3

91,0

90,3

EFOSi

88,0

88,2

5

87,1

89,0

88,2

88,0

88,2

EFNi

90,0

91,7

2

89,9

93,5

91,0

90,0

91,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,6

 

 

 

 

11,6

11,6

11,6

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

143,0

142,1

5

138,4

144,8

142,4

124,8

124,6

FEdr pr. 100 kg

139,5

 

 

 

 

138,8

121,8

121,5

Træstof, pct.

2,3

 

 

 

 

2,3

2,0

2,0

 

Calcium (Ca), g

0,3

0,1

5

0,1

0,1

0,1

0,3

0,1

Fosfor (P), g

3,1

3,2

5

2,7

3,5

3,2

2,7

2,8

Natrium (Na), g

0,1

0,3

5

0,1

0,3

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

3,7

4,0

5

3,3

4,3

4,0

3,2

3,5

Magnesium (mg), g

1,3

1,2

5

1,0

1,4

1,2

1,1

1,1

Svovl (S), g

 

1,2

5

1,0

1,5

1,2

 

1,1

Jern (Fe), mg

96,0

34,5

5

29,3

39,5

35,0

83,8

30,6

Kobber (Cu), mg

2,0

3,6

5

3,4

4,5

3,6

1,7

3,2

Mangan (Mn), mg

8,0

6,4

5

5,7

6,8

6,4

7,0

5,6

Zink (Zn), mg

25,0

27,9

5

23,0

31,6

28,0

21,8

24,5

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 540



Fodermiddel

MAJSFODERMEL

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

89,3

87,0

1

87,0

87,0

88,2

89,3

88,2

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

11,3

9,9

1

9,9

9,9

10,6

10,1

9,3

Råfedt, pct.

7,4

3,7

1

3,7

3,7

5,5

6,6

4,9

Råaske, pct.

3,6

2,3

1

2,3

2,3

3,0

3,2

2,6

EFOS

80,9

84,7

1

84,7

84,7

82,8

80,9

82,8

EFOSi

78,0

81,5

1

81,5

81,5

79,9

78,0

79,9

EFNi

84,0

90,5

1

90,5

90,5

88,0

84,0

88,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,6

 

 

 

 

11,6

11,6

11,6

FK råfedt

91,0

 

 

 

 

91,0

91,0

91,0

FEsv pr. 100 kg

127,3

127,5

1

127,5

127,5

127,4

113,7

112,3

FEdr pr. 100 kg

124,3

 

 

 

 

125,2

111,0

110,4

Træstof, pct.

4,8

 

 

 

 

4,8

4,3

4,2

 

Calcium (Ca), g

0,3

0,3

1

0,3

0,3

0,3

0,3

0,3

Fosfor (P), g

5,6

5,5

1

5,5

5,5

5,6

5,0

4,9

Natrium (Na), g

0,9

0,2

1

0,2

0,2

0,5

0,8

0,4

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

7,1

7,1

1

7,1

7,1

7,1

6,3

6,3

Magnesium (mg), g

1,5

2,3

1

2,3

2,3

1,9

1,3

1,7

Svovl (S), g

 

1,1

1

1,1

1,1

1,2

 

1,1

Jern (Fe), mg

80,0

56,1

1

56,1

56,1

68,0

71,4

60,0

Kobber (Cu), mg

3,0

3,4

1

3,4

3,4

3,2

2,7

2,8

Mangan (Mn), mg

16,0

12,6

1

12,6

12,6

14,0

14,3

12,3

Zink (Zn), mg

45,0

38,9

1

38,9

38,9

42,0

40,2

37,0

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 541 



Fodermiddel

MAJSGLUTENFODER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

90,0

87,3

3

86,1

89,3

88,7

90,0

88,7

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

23,0

 22,9

3

21,6

24,4

23,0

20,7

20,4

Råfedt, pct.

4,6

4,4

3

3,6

5,1

4,5

4,1

4,0

Råaske, pct.

7,1

6,8

3

6,0

7,5

7,0

6,4

6,2

EFOS

66,7

67,2

3

63,0

73,1

67,0

66,7

67,0

EFOSi

61,0

58,8

3

55,0

62,3

58,8

61,0

58,8

EFNi

88,0

89,6

2

89,3

89,9

89,0

88,0

89,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,0

 

 

 

 

11,0

11,0

11,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

82,6

81,1

3

75,2

90,6

80,9

74,4

71,8

FEdr pr. 100 kg

85,8

 

 

 

 

84,8

77,2

75,2

Træstof, pct.

9,2

 

 

 

 

9,2

8,3

8,2

 

Calcium (Ca), g

1,7

0,6

3

0,3

1,2

0,7

1,5

0,6

Fosfor (P), g

9,0

10,4

3

10,0

10,8

10,4

8,1

9,2

Natrium (Na), g

4,2

2,4

3

1,0

4,1

2,4

3,8

2,1

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

13,0

14,1

3

11,2

17,4

14,0

11,7

12,4

Magnesium (mg), g

4,4

4,7

3

4,5

5,1

4,7

4,0

4,2

Svovl (S), g

 

5,2

3

4,0

7,3

5,2

 

4,6

Jern (Fe), mg

343,0

172,1

3

89,3

253,5

170,0

308,7

150,8

Kobber (Cu), mg

8,0

5,4

3

3,3

6,9

5,4

7,2

4,8

Mangan (Mn), mg

32,0

23,3

3

20,1

26,6

23,0

28,8

20,4

Zink (Zn), mg

76,0

82,0

3

69,2

92,6

82,0

68,4

72,7

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 543



Fodermiddel

MAJSGLUTEN 60% råprotein

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

88,0

90,5

4,0

88,0

93,0

90,5

88,0

90,5

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

66,7

 65,5

4

61,2

67,2

65,5

58,7

59,3

Råfedt, pct.

5,7

6,7

4

5,2

8,5

6,7

5,0

6,1

Råaske, pct.

2,5

2,6

4

1,6

3,7

2,6

2,2

2,4

EFOS

94,6

91,5

4

89,3

93,7

91,5

94,6

91,5

EFOSi

87,0

91,2

4

87,9

93,6

91,2

87,0

91,2

EFNi

92,0

96,3

2

95,3

97,2

96,0

92,0

96,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,0

 

 

 

 

11,0

11,0

11,0

FK råfedt

91,0

 

 

 

 

91,0

91,0

91,0

FEsv pr. 100 kg

132,9

135,9

4

134,1

139,8

135,8

116,9

122,9

FEdr pr. 100 kg

129,2

 

 

 

 

130,2

113,7

117,8

Træstof, pct.

0,9

 

 

 

 

0,9

0,8

0,8

Sukker, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

pH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

0,7

0,2

4

0,2

0,4

0,3

0,6

0,3

Fosfor (P), g

5,9

6,4

4

4,9

7,7

6,4

5,2

5,8

Natrium (Na), g

1,0

0,8

4

0,3

1,5

0,8

0,9

0,7

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

1,0

5,5

4

2,0

10,0

5,5

0,9

5,0

Magnesium (mg), g

1,3

1,6

4

0,6

2,9

1,6

1,1

1,4

Svovl (S), g

 

7,2

4

1,1

11,3

7,2

 

6,5

Jern (Fe), mg

268,2

126,7

4

27,9

202,9

130,0

236,0

117,7

Kobber (Cu), mg

18,2

11,1

4

3,2

16,9

11,0

16,0

10,0

Mangan (Mn), mg

8,1

11,1

4

6,5

15,8

11,0

7,1

10,0

Zink (Zn), mg

42,5

39,0

4

15,0

59,8

39,0

37,4

35,3

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 544



Fodermiddel

RAPSFRØ DL

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

91,7

92,5

5

91,9

93,1

92,5

91,7

92,5

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

21,6

19,4

5

19,0

20,6

19,4

19,8

17,9

Råfedt, pct.

48,2

50,2

5

47,0

54,6

50,2

44,2

46,4

Råaske, pct.

4,3

4,2

5

4,0

4,3

4,2

3,9

3,9

EFOS

89,0

 

 

 

 

89,0

89,0

89,0

EFOSi

77,0

75,9

2

75,7

76,0

75,9

77,0

75,9

EFNi

89,0

83,8

4

83,4

84,9

84,0

89,0

84,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

93,0

 

 

 

 

93,0

93,0

93,0

FEsv pr. 100 kg

227,0

 

 

 

 

231,5

208,1

214,1

FEdr pr. 100 kg

194,0

 

 

 

 

197,3

177,9

182,5

Træstof, pct.

9,1

 

 

 

 

9,1

8,3

8,4

 

Calcium (Ca), g

3,4

5,8

5

4,6

6,6

5,8

3,1

5,4

Fosfor (P), g

5,8

7,6

6

6,2

9,0

7,6

5,3

7,0

Natrium (Na), g

0,1

0,2

5

0,1

0,3

0,2

0,1

0,2

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

15,0

10,3

5

8,3

11,9

10,0

13,8

9,3

Magnesium (mg), g

3,2

3,5

5

2,8

4,0

3,5

2,9

3,2

Svovl (S), g

 

4,2

5

3,8

4,7

4,2

 

3,9

Jern (Fe), mg

 

89,9

5

83,5

98,3

90,0

 

83,3

Kobber (Cu), mg

 

4,1

5

3,2

4,3

4,1

 

3,8

Mangan (Mn), mg

 

42,0

5

35,5

48,8

42,0

 

38,9

Zink (Zn), mg

 

41,6

5

35,5

47,3

42,0

 

38,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 580



Fodermiddel

RAPSSKRÅ

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,8

88,5

7

86,4

92,0

88,2

87,8

88,2

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

38,9

38,7

7

37,1

40,8

38,8

34,2

34,2

Råfedt, pct.

3,7

4,7

7

4,2

5,5

4,2

3,2

3,7

Råaske, pct.

9,3

7,6

7

6,9

8,1

8,4

8,2

7,4

EFOS

79,6

78,3

7

74,4

80,4

79,0

79,6

79,0

EFOSi

62,0

58,3

9

55,8

59,9

58,3

62,0

58,3

EFNi

86,0

86,8

4

86,4

87,2

86,0

86,0

86,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

83,4

84,2

7

80,0

88,0

82,7

73,2

73,0

FEdr pr. 100 kg

87,3

 

 

 

 

87,3

76,6

77,0

Træstof, pct.

14,9

 

 

 

 

14,9

13,1

13,1

 

Calcium (Ca), g

8,9

9,6

7

8,6

10,8

9,6

7,8

8,5

Fosfor (P), g

12,0

12,9

8

11,2

16,1

12,9

10,5

11,4

Natrium (Na), g

0,4

0,3

6

0,1

0,6

0,4

0,4

0,4

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

14,2

14,8

7

13,0

16,1

15,0

12,5

13,2

Magnesium (mg), g

5,3

5,3

7

4,6

6,3

5,3

4,7

4,7

Svovl (S), g

 

7,3

7

6,2

7,6

7,3

 

6,4

Jern (Fe), mg

240,0

256,0

7

169,1

391,5

260,0

210,7

229,3

Kobber (Cu), mg

7,0

6,4

7

4,5

7,8

6,4

6,1

5,6

Mangan (Mn), mg

82,0

76,0

7

64,3

88,4

76,0

72,0

67,0

Zink (Zn), mg

97,0

73,0

7

63,9

81,9

73,0

85,2

64,4

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 581



Fodermiddel

RAPSKAGE 9 % fedt

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

90,0

88,9

5

87,2

90,4

88,9

90,0

88,9

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

34,8

 35,0

5

31,2

36,6

35,0

31,3

31,1

Råfedt, pct.

11,1

10,5

5

9,8

11,8

10,5

10,0

9,3

Råaske, pct.

7,3

7,0

5

6,9

7,2

7,0

6,6

6,2

EFOS

81,2

80,5

5

78,8

81,7

80,5

81,2

80,5

EFOSi

63,6

60,4

5

57,7

66,2

60,4

63,6

60,4

EFNi

85,0

87,1

2

86,5

87,6

86,0

85,0

86,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

92,0

 

 

 

 

92,0

92,0

92,0

FEsv pr. 100 kg

107,4

103,6

5

101,5

106,2

103,6

96,7

92,1

FEdr pr. 100 kg

105,6

 

 

 

 

103,0

95,0

91,6

Træstof, pct.

13,5

 

 

 

 

13,5

12,2

12,0

 

Calcium (Ca), g

9,0

8,2

5

6,9

9,4

8,2

8,1

7,3

Fosfor (P), g

11,2

11,1

6

10,1

13,4

11,1

10,1

9,9

Natrium (Na), g

0,1

0,1

4

0,1

0,2

0,1

0,1

0,1

Clorid (Cl), g

 

0,5

3

0,4

0,6

0,5

 

0,4

Kalium (K), g

15,0

13,9

5

12,5

17,9

14,0

13,5

12,4

Magnesium (mg), g

4,2

4,9

5

4,3

6,4

4,9

3,8

4,4

Svovl (S), g

 

6,2

5

5,4

6,9

6,2

 

5,5

Jern (Fe), mg

133,0

224,6

5

160,0

385,5

220,0

119,7

195,6

Kobber (Cu), mg

6,0

6,5

5

4,5

8,0

6,5

5,4

5,8

Mangan (Mn), mg

56,0

66,6

5

61,2

73,7

67,0

50,4

59,6

Zink (Zn), mg

61,0

57,6

5

52,1

70,4

58,0

54,9

51,6

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 583



Fodermiddel

RAPSKAGE 14,6 % fedt

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

90,0

89,0

2

88,7

89,2

89,0

90,0

89,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

33,7

32,7

2

30,7

34,6

32,7

30,3

29,1

Råfedt, pct.

14,4

16,4

2

16,1

16,7

16,4

13,0

14,6

Råaske, pct.

7,1

6,8

2

6,7

6,9

6,8

6,4

6,1

EFOS

81,9

82,0

2

81,2

82,8

82,0

81,9

82,0

EFOSi

64,3

60,7

2

59,3

62,1

60,7

64,3

60,7

EFNi

85,0

 

 

 

 

86,0

85,0

86,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

92,0

 

 

 

 

92,0

92,0

92,0

FEsv pr. 100 kg

117,6

120,9

2

120,1

121,7

121,0

105,8

107,7

FEdr pr. 100 kg

113,1

 

 

 

 

116,0

101,8

103,2

Træstof, pct.

13,0

 

 

 

 

13,0

11,7

11,6

 

Calcium (Ca), g

9,0

7,7

2

7,3

8,0

7,7

8,1

6,9

Fosfor (P), g

11,2

10,9

2

10,7

11,2

10,9

10,1

9,7

Natrium (Na), g

0,1

1,2

2

1,2

1,2

1,2

0,1

1,1

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

0,5

 

0,4

Kalium (K), g

15,0

13,4

2

13,4

13,5

13,5

13,5

12,0

Magnesium (mg), g

4,2

4,7

2

4,7

4,7

4,7

3,8

4,2

Svovl (S), g

 

6,0

2

5,2

6,9

6,1

 

5,4

Jern (Fe), mg

133,0

195,9

2

146,1

245,8

200,0

119,7

178,0

Kobber (Cu), mg

6,0

7,3

2

5,6

8,9

7,3

5,4

6,5

Mangan (Mn), mg

56,0

61,1

2

58,1

64,0

61,0

50,4

54,3

Zink (Zn), mg

61,0

55,4

2

47,2

63,7

55,0

54,9

49,0

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 584



Fodermiddel

PALMEKAGE

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

92,2

90,6

2

90,0

91,2

90,6

92,2

90,6

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

16,2

17,0

2

16,8

17,2

17,0

14,9

15,4

Råfedt, pct.

10,8

8,2

2

8,2

8,2

8,2

10,0

7,4

Råaske, pct.

4,2

4,1

2

4,0

4,3

4,1

3,9

3,7

EFOS

44,5

41,4

2

41,3

41,5

41,4

44,5

41,4

EFOSi

31,0

28,8

2

28,5

29,1

28,8

31,0

28,8

EFNi

85,0

73,6

2

71,8

75,3

74,0

85,0

74,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

85,0

 

 

 

 

85,0

85,0

85,0

FEsv pr. 100 kg

50,4

39,8

2

39,6

39,9

39,8

46,5

36,1

FEdr pr. 100 kg

57,3

 

 

 

 

49,0

52,8

44,4

Træstof, pct.

21,8

19,4

2

18,2

20,7

19,4

20,1

17,6

 

Calcium (Ca), g

2,5

4,2

2

4,2

4,2

4,2

2,3

3,8

Fosfor (P), g

6,6

6,4

2

6,3

6,6

6,4

6,1

5,8

Natrium (Na), g

0,1

0,1

2

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

8,0

7,5

2

7,3

7,8

7,5

7,4

6,8

Magnesium (mg), g

3,1

3,3

2

3,2

3,4

3,3

2,9

3,0

Svovl (S), g

 

2,1

2

2,1

2,2

2,1

 

1,9

Jern (Fe), mg

899,1

482,9

2

310,1

655,7

480,0

829,0

434,9

Kobber (Cu), mg

24,0

25,3

2

25,1

25,5

25,0

22,1

22,7

Mangan (Mn), mg

255,0

258,3

2

221,5

295,1

260,0

235,1

235,6

Zink (Zn), mg

46,0

46,8

2

44,8

48,7

47,0

42,4

42,6

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 600



Fodermiddel

SOJABØNNER TOASTED

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,0

90,4

4

88,2

93,9

90,4

87,0

90,4

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

40,8

41,1

4

40,2

43,4

41,1

35,5

37,2

Råfedt, pct.

20,8

21,9

4

18,6

23,4

21,9

18,1

19,8

Råaske, pct.

5,5

5,6

4

5,2

5,8

5,6

4,8

5,1

EFOS

93,0

94,1

4

92,9

95,2

93,6

93,0

93,6

EFOSi

78,0

76,1

4

68,4

82,1

76,1

78,0

76,1

EFNi

90,0

91,3

1

91,3

91,3

91,0

90,0

91,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

93,0

 

 

 

 

93,0

93,0

93,0

FEsv pr. 100 kg

156,6

159,3

4

145,3

167,1

158,9

136,2

143,7

FEdr pr. 100 kg

144,0

 

 

 

 

146,0

125,2

132,0

Træstof, pct.

5,7

 

 

 

 

5,7

5,0

5,2

 

Calcium (Ca), g

2,9

2,8

4

2,4

3,3

2,8

2,5

2,5

Fosfor (P), g

6,3

5,5

4

5,4

5,7

5,5

5,5

5,0

Natrium (Na), g

0,1

0,3

4

0,3

0,3

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

20,7

19,6

4

17,8

23,3

19,6

18,0

17,7

Magnesium (mg), g

2,8

2,6

4

2,4

3,0

2,6

2,4

2,4

Svovl (S), g

 

3,3

4

2,9

3,7

3,3

 

3,0

Jern (Fe), mg

167,0

112,4

4

94,3

133,2

110,0

145,3

99,4

Kobber (Cu), mg

16,0

15,1

4

13,3

15,9

15,0

13,9

13,6

Mangan (Mn), mg

38,0

29,6

4

24,4

35,0

30,0

33,1

27,1

Zink (Zn), mg

57,0

43,8

4

37,7

55,5

44,0

49,6

39,8

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 610



Fodermiddel

SOJASKRÅ

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,6

87,6

13

85,4

91,0

87,6

87,6

87,6

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

49,1

48,7

13

46,5

53,3

48,7

43,0

42,7

Råfedt, pct.

2,8

2,9

13

1,8

3,7

2,9

2,4

2,5

Råaske, pct.

7,9

7,4

13

6,7

8,9

7,4

7,0

6,5

EFOS

91,3

91,3

13

89,1

94,6

91,3

91,3

91,3

EFOSi

73,0

72,2

13

70,3

74,3

72,2

73,0

72,2

EFNi

93,0

94,8

6

94,4

95,4

95,0

93,0

95,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

100,4

101,0

13

97,8

104,9

101,0

88,0

88,5

FEdr pr. 100 kg

102,6

 

 

 

 

103,2

89,9

90,4

Træstof, pct.

8,6

7,4

13

6,5

8,0

7,4

7,6

6,5

 

Calcium (Ca), g

3,3

3,9

7

3,5

4,4

3,9

2,9

3,4

Fosfor (P), g

7,3

7,6

8

6,8

8,6

7,6

6,4

6,7

Natrium (Na), g

0,1

0,3

7

0,3

0,4

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

0,2

3

0,2

0,2

0,2

 

0,2

Kalium (K), g

23,9

26,8

7

23,9

28,0

27,0

21,0

23,7

Magnesium (mg), g

3,2

3,7

7

3,4

4,0

3,7

2,8

3,2

Svovl (S), g

 

4,0

7

3,5

4,4

4,0

 

3,5

Jern (Fe), mg

193,0

294,8

7

159,1

694,0

290,0

169,1

254,0

Kobber (Cu), mg

19,0

17,1

7

13,7

18,7

17,0

16,6

14,9

Mangan (Mn), mg

44,0

54,8

7

35,5

65,8

55,0

38,5

48,2

Zink (Zn), mg

66,0

55,2

7

51,2

64,1

55,0

57,8

48,2

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 611



Fodermiddel

SOJASKRÅ, afskallet

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

88,0

87,4

9

84,1

90,3

87,4

88,0

87,4

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

53,6

 53,5

9

51,9

55,4

53,5

47,2

46,8

Råfedt, pct.

3,0

2,8

8

2,4

3,3

2,8

2,6

2,4

Råaske, pct.

7,3

7,6

8

6,7

8,2

7,6

6,4

6,6

EFOS

94,7

95,1

9

94,6

95,5

95,1

94,7

95,1

EFOSi

76,0

76,8

9

74,5

79,7

76,8

76,0

76,8

EFNi

93,0

95,9

4

95,3

96,4

96,0

93,0

96,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

107,0

107,4

8

104,9

110,0

107,2

94,1

93,7

FEdr pr. 100 kg

108,3

 

 

 

 

108,5

95,3

94,8

Træstof, pct.

4,1

4,7

8

4,1

5,3

4,7

3,6

4,1

 

Calcium (Ca), g

2,8

4,0

3

3,9

4,1

4,0

2,5

3,5

Fosfor (P), g

6,6

7,7

4

7,6

8,0

7,7

5,8

6,7

Natrium (Na), g

0,2

0,5

3

0,3

0,7

0,5

0,2

0,4

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

23,1

24,9

3

23,7

26,5

25,0

20,3

21,9

Magnesium (mg), g

3,2

3,6

3

3,4

3,8

3,6

2,8

3,1

Svovl (S), g

 

4,1

3

3,8

4,4

4,1

 

3,6

Jern (Fe), mg

193,0

297,7

3

165,6

379,1

300,0

169,8

262,2

Kobber (Cu), mg

19,0

17,6

3

17,4

17,8

18,0

16,7

15,7

Mangan (Mn), mg

44,0

53,5

3

49,8

57,4

54,0

38,7

47,2

Zink (Zn), mg

66,0

54,9

3

48,6

59,2

55,0

58,1

48,1

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 612



Fodermiddel

SOJAPRODUKT   HP300

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

92,0

92,1

4

91,2

92,9

92,1

92,0

92,1

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

61,1

60,2

4

59,4

61,0

60,2

56,2

55,4

Råfedt, pct.

2,0

2,6

4

1,8

3,0

2,6

1,8

2,4

Råaske, pct.

7,0

7,6

4

7,5

7,8

7,6

6,4

7,0

EFOS

94,0

93,1

4

92,9

93,5

93,1

94,0

93,1

EFOSi

83,0

76,2

6

75,1

77,4

76,2

83,0

76,2

EFNi

96,0

95,7

4

95,4

95,9

96,0

96,0

96,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

109,5

105,5

4

103,1

106,4

105,4

100,7

97,0

FEdr pr. 100 kg

109,7

 

 

 

 

106,8

100,9

98,4

Træstof, pct.

3,4

 

 

 

 

3,4

3,1

3,1

 

Calcium (Ca), g

3,5

4,3

2

4,2

4,4

4,3

3,2

4,0

Fosfor (P), g

7,5

9,1

3

8,3

10,1

9,1

6,9

8,4

Natrium (Na), g

0,1

0,3

2

0,3

0,3

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

24,8

26,0

2

25,8

26,2

26,0

22,8

23,9

Magnesium (mg), g

3,2

3,6

2

3,6

3,6

3,6

2,9

3,3

Svovl (S), g

 

4,6

2

4,5

4,7

4,6

 

4,2

Jern (Fe), mg

128,0

124,7

2

107,3

142,1

125,0

117,8

115,1

Kobber (Cu), mg

5,0

18,4

2

17,2

19,7

18,0

4,6

16,6

Mangan (Mn), mg

43,0

46,1

2

40,8

51,4

46,0

39,6

42,4

Zink (Zn), mg

43,0

61,7

2

60,1

63,4

62,0

39,6

57,1

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 613



Fodermiddel

SOJASKALLER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,5

88,7

4,0

84,1

95,2

88,7

87,5

88,7

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

13,7

12,9

4

11,1

16,6

12,9

12,0

11,4

Råfedt, pct.

2,9

2,2

4,0

1,3

3,0

2,2

2,5

2,0

Råaske, pct.

5,4

5,0

4,0

4,7

5,4

5,0

4,7

4,4

EFOS

68,0

60,3

4,0

50,3

64,7

60,3

68,0

60,3

EFOSi

22,0

17,5

4,0

13,5

24,0

17,5

22,0

17,5

EFNi

71,0

66,7

2,0

61,7

71,7

67,0

71,0

67,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

46,8

35,4

4,0

21,3

43,4

35,4

41,0

31,4

FEdr pr. 100 kg

61,9

 

 

 

 

52,0

54,2

46,1

Træstof, pct.

36,7

39,7

4,0

36,1

42,2

39,7

32,1

35,2

 

Calcium (Ca), g

6,0

6,1

4

5,7

6,9

6,1

5,3

5,3

Fosfor (P), g

1,5

1,3

3

1,2

1,6

1,3

1,3

1,1

Natrium (Na), g

0,1

0,1

4

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

1,5

14,5

4

13,0

16,8

14,5

1,3

12,7

Magnesium (mg), g

2,6

2,7

4

2,5

2,9

2,7

2,3

2,4

Svovl (S), g

 

1,1

4

0,4

1,7

1,1

 

1,0

Jern (Fe), mg

193,0

640,3

4

408,4

936,0

640,0

168,9

560,0

Kobber (Cu), mg

19,0

7,0

4

4,6

9,4

7,0

16,6

6,1

Mangan (Mn), mg

44,0

21,0

4

18,3

22,5

21,0

38,5

18,4

Zink (Zn), mg

66,0

49,4

4

40,8

56,2

49,0

57,8

42,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 614



Fodermiddel

SOLSIKKESKRÅ, delv afsk 14 % træ

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

89,5

88,4

1

88,4

88,4

89,0

89,5

89,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

40,5

 42,8

1

42,8

42,8

41,7

36,2

37,1

Råfedt, pct.

3,4

2,5

1

2,5

2,5

3,0

3,0

2,7

Råaske, pct.

7,7

9,4

1

9,4

9,4

8,6

6,9

7,7

EFOS

76,4

79,0

1

79,0

79,0

77,7

76,4

77,7

EFOSi

61,0

62,4

1

62,4

62,4

61,7

61,0

61,7

EFNi

92,0

94,3

1

94,3

94,3

93,0

92,0

93,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

81,1

80,7

1

80,7

80,7

81,0

72,6

72,1

FEdr pr. 100 kg

85,5

 

 

 

 

85,5

76,5

76,1

Træstof, pct.

15,9

16,0

1

16,0

16,0

16,0

14,2

14,2

 

Calcium (Ca), g

3,7

 

 

 

 

4,1

3,3

3,6

Fosfor (P), g

10,4

 

 

 

 

12,6

9,3

11,2

Natrium (Na), g

0,2

 

 

 

 

0,3

0,2

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

15,0

 

 

 

 

17,0

13,4

15,1

Magnesium (mg), g

5,6

 

 

 

 

6,7

5,0

6,0

Svovl (S), g

 

 

 

 

 

4,8

 

4,3

Jern (Fe), mg

230,0

 

 

 

 

170,0

205,9

151,3

Kobber (Cu), mg

37,0

 

 

 

 

36,0

33,1

32,0

Mangan (Mn), mg

49,0

 

 

 

 

47,0

43,9

41,8

Zink (Zn), mg

115,0

 

 

 

 

110,0

102,9

97,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 620



Fodermiddel

SOLSIKKESKRÅ, delv afsk 17 % træ

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

 

90,4

10

88,2

91,6

90,4

 

90,4

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

 

41,2

10

40,1

42,3

41,2

 

37,2

Råfedt, pct.

 

3,2

10

2,4

4,1

3,2

 

2,9

Råaske, pct.

 

7,4

10

7,0

8,2

7,4

 

6,7

EFOS

 

73,1

10

72,0

74,6

73,1

 

73,1

EFOSi

 

57,2

10

54,7

60,2

57,2

 

57,2

EFNi

 

92,8

2

92,5

93,1

93,0

 

93,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

 

 

 

 

 

9,0

 

9,0

FK råfedt

 

 

 

 

 

90,0

 

90,0

FEsv pr. 100 kg

 

75,8

10

73,4

79,3

75,8

 

68,5

FEdr pr. 100 kg

 

 

 

 

 

81,2

 

73,4

Træstof, pct.

 

19,3

10

17,7

20,4

19,3

 

17,4

 

Calcium (Ca), g

 

4,1

8

3,8

4,4

4,1

 

3,7

Fosfor (P), g

 

12,6

9

11,1

13,8

12,6

 

11,4

Natrium (Na), g

 

0,3

8

0,1

0,3

0,3

 

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

 

16,8

8

15,6

17,6

17,0

 

15,4

Magnesium (mg), g

 

6,7

8

6,3

7,0

6,7

 

6,1

Svovl (S), g

 

4,8

8

4,5

5,2

4,8

 

4,3

Jern (Fe), mg

 

172,6

8

141,8

209,0

170,0

 

153,7

Kobber (Cu), mg

 

36,3

8

31,1

43,6

36,0

 

32,5

Mangan (Mn), mg

 

46,6

8

45,2

49,5

47,0

 

42,5

Zink (Zn), mg

 

108,5

8

98,9

121,0

110,0

 

99,4

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 622



Fodermiddel

SOLSIKKEKAGE, delv afsk 21 % træ

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

 

91,6

4

91,3

92,1

91,6

 

91,6

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

 

 32,5

4

30,5

34,2

32,5

 

29,8

Råfedt, pct.

 

11,1

4

10,6

11,8

11,1

 

10,2

Råaske, pct.

 

6,4

4

6,2

6,6

6,4

 

5,9

EFOS

 

67,9

4

65,4

70,4

67,9

 

67,9

EFOSi

 

49,3

4

47,3

50,8

49,3

 

49,3

EFNi

 

90,6

2

90,4

90,7

91,0

 

91,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

 

 

 

 

 

9,0

 

9,0

FK råfedt

 

 

 

 

 

92,0

 

92,0

FEsv pr. 100 kg

 

87,7

4

84,6

90,1

87,7

 

80,3

FEdr pr. 100 kg

 

 

 

 

 

89,3

 

81,8

Træstof, pct.

 

23,1

4

21,6

25,2

23,1

 

21,2

 

Calcium (Ca), g

 

3,9

3

3,7

4,0

3,9

 

3,6

Fosfor (P), g

 

9,6

3

9,4

9,8

9,6

 

8,8

Natrium (Na), g

 

0,3

3

0,3

0,3

0,3

 

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

 

15,3

3

15,3

15,3

15,0

 

13,7

Magnesium (mg), g

 

5,5

3

5,3

5,6

5,5

 

5,0

Svovl (S), g

 

3,9

3

3,8

4,1

3,9

 

3,6

Jern (Fe), mg

 

167,2

3

141,6

207,4

170,0

 

155,7

Kobber (Cu), mg

 

29,8

3

29,4

30,5

30,0

 

27,5

Mangan (Mn), mg

 

36,0

3

34,9

37,1

36,0

 

33,0

Zink (Zn), mg

 

81,8

3

81,7

81,9

82,0

 

75,1

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 623



Fodermiddel

SOLSIKKEKAGE, delv afsk 15 % træ

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

92,0

92,8

1

92,8

92,8

92,8

92,0

92,8

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

37,5

 39,2

1

39,2

39,2

39,2

34,5

36,4

Råfedt, pct.

13,0

13,0

1

13,0

13,0

13,0

12,0

12,1

Råaske, pct.

6,8

6,2

1

6,2

6,2

6,2

6,3

5,8

EFOS

71,0

78,4

1

78,4

78,4

78,4

71,0

78,4

EFOSi

55,0

58,4

1

58,4

58,4

58,4

55,0

58,4

EFNi

92,0

 

 

 

 

92,0

92,0

92,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

92,0

 

 

 

 

92,0

92,0

92,0

FEsv pr. 100 kg

99,4

108,7

1

108,7

108,7

108,7

91,4

100,9

FEdr pr. 100 kg

98,1

 

 

 

 

106,8

90,2

99,1

Træstof, pct.

15,9

16,0

1

16,0

16,0

16,0

14,6

14,8

 

Calcium (Ca), g

3,7

 

 

 

 

3,9

3,4

3,6

Fosfor (P), g

10,4

 

 

 

 

9,6

9,6

8,9

Natrium (Na), g

0,2

 

 

 

 

0,3

0,2

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

15,0

 

 

 

 

15,0

13,8

13,9

Magnesium (mg), g

5,6

 

 

 

 

5,5

5,2

5,1

Svovl (S), g

 

 

 

 

 

3,9

 

3,6

Jern (Fe), mg

230,0

 

 

 

 

170,0

211,6

157,8

Kobber (Cu), mg

37,0

 

 

 

 

30,0

34,0

27,8

Mangan (Mn), mg

49,0

 

 

 

 

36,0

45,1

33,4

Zink (Zn), mg

115,0

 

 

 

 

82,0

105,8

76,1

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 624



Fodermiddel

HØRFRØ

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,0

92,1

2

91,6

92,5

92,0

87,0

92,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

23,2

 24,4

2

23,5

25,3

23,8

20,2

21,9

Råfedt, pct.

38,1

40,0

2

36,9

43,1

39,0

33,1

35,9

Råaske, pct.

5,4

3,8

2

3,7

4,0

4,6

4,7

4,2

EFOS

93,0

88,6

2

88,3

88,9

88,6

93,0

88,6

EFOSi

78,0

77,8

2

77,7

77,8

77,8

78,0

77,8

EFNi

90,0

92,9

6

92,2

93,5

93,0

90,0

93,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,3

 

 

 

 

9,0

11,3

9,0

FK råfedt

93,0

 

 

 

 

93,0

93,0

93,0

FEsv pr. 100 kg

207,0

 

 

 

 

201,8

180,1

185,6

FEdr pr. 100 kg

181,3

 

 

 

 

175,5

157,7

161,4

Træstof, pct.

7,5

 

 

 

 

7,5

6,5

6,9

 

Calcium (Ca), g

2,8

2,5

2

2,4

2,7

2,6

2,4

2,4

Fosfor (P), g

5,7

5,7

2

5,6

5,9

5,7

5,0

5,2

Natrium (Na), g

0,4

0,4

2

0,4

0,4

0,4

0,3

0,4

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

9,0

8,9

2

8,8

8,9

8,9

7,8

8,2

Magnesium (mg), g

3,9

4,1

2

3,9

4,3

4,1

3,4

3,8

Svovl (S), g

 

2,5

2

2,5

2,5

2,5

 

2,3

Jern (Fe), mg

153,0

74,7

2

72,2

77,3

75,0

133,1

69,0

Kobber (Cu), mg

13,0

14,1

2

13,1

15,1

14,0

11,3

12,9

Mangan (Mn), mg

32,0

30,3

2

29,4

31,3

30,0

27,8

27,6

Zink (Zn), mg

50,0

49,8

2

47,4

52,2

50,0

43,5

46,0

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 625



Fodermiddel

LUPIN, blå, øko, DK

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

89,0

91,1

2

91,1

91,1

89,0

89,0

89,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

35,5

 

 

 

 

35,5

31,6

31,6

Råfedt, pct.

5,3

 

 

 

 

5,3

4,7

4,7

Råaske, pct.

4,4

4,4

1

4,4

4,4

4,4

3,9

3,9

EFOS

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

EFOSi

70,0

55,7

1

55,7

55,7

55,7

70,0

55,7

EFNi

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

91,0

 

 

 

 

91,0

91,0

91,0

FEsv pr. 100 kg

106,4

 

 

 

 

97,5

94,7

86,8

FEdr pr. 100 kg

107,6

 

 

 

 

102,5

95,8

91,3

Træstof, pct.

17,2

 

 

 

 

17,2

15,3

15,3

 

Calcium (Ca), g

3,8

 

 

 

 

3,8

3,4

3,4

Fosfor (P), g

6,4

 

 

 

 

6,4

5,7

5,7

Natrium (Na), g

0,1

 

 

 

 

0,1

0,1

0,1

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

11,8

 

 

 

 

11,8

10,5

10,5

Magnesium (mg), g

2,3

 

 

 

 

2,3

2,0

2,0

Svovl (S), g

 

 

 

 

 

2,1

 

1,9

Jern (Fe), mg

42,0

 

 

 

 

42,0

37,4

37,4

Kobber (Cu), mg

5,0

 

 

 

 

5,0

4,5

4,5

Mangan (Mn), mg

50,0

 

 

 

 

50,0

44,5

44,5

Zink (Zn), mg

42,0

 

 

 

 

42,0

37,4

37,4

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 649



Fodermiddel

ÆRTER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

85,0

85,3

4

84,5

86,6

85,2

85,0

85,2

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

24,7

23,3

4

21,1

24,8

24,0

21,0

20,4

Råfedt, pct.

2,1

2,2

4

1,9

2,7

2,2

1,8

1,9

Råaske, pct.

3,6

3,8

4

3,3

4,8

3,7

3,1

3,2

EFOS

91,0

90,0

4

86,8

92,1

90,5

91,0

90,5

EFOSi

82,0

79,4

4

78,1

81,6

79,4

82,0

79,4

EFNi

95,0

97,4

1

97,4

97,4

96,0

95,0

96,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,0

 

 

 

 

11,0

11,0

11,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

120,6

117,5

4

113,0

121,7

117,9

102,5

100,5

FEdr pr. 100 kg

120,7

 

 

 

 

118,7

102,6

101,1

Træstof, pct.

6,3

 

 

 

 

6,3

5,4

5,4

 

Calcium (Ca), g

1,5

0,9

4

0,7

1,2

0,9

1,3

0,8

Fosfor (P), g

5,1

4,6

5

3,4

5,6

4,6

4,3

3,9

Natrium (Na), g

0,1

0,2

4

0,1

0,4

0,2

0,1

0,2

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

11,8

11,7

4

10,3

14,1

12,0

10,1

10,2

Magnesium (mg), g

1,3

1,3

4

1,2

1,5

1,3

1,1

1,1

Svovl (S), g

 

1,7

4

1,5

2,0

1,7

 

1,4

Jern (Fe), mg

79,0

77,2

4

51,5

129,3

77,0

67,2

65,6

Kobber (Cu), mg

7,0

6,7

4

4,7

10,6

6,7

6,0

5,7

Mangan (Mn), mg

18,0

16,1

4

12,9

21,2

16,0

15,3

13,6

Zink (Zn), mg

46,0

38,6

4

32,2

44,7

39,0

39,1

33,2

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 651



Fodermiddel

HESTEBØNNER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

87,0

85,7

4

84,6

87,0

86,4

87,0

86,4

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

31,4

 30,7

4

30,2

31,0

31,1

27,3

26,9

Råfedt, pct.

1,3

1,7

4

1,5

2,1

1,5

1,1

1,3

Råaske, pct.

3,5

4,1

4

4,0

4,2

3,8

3,0

3,3

EFOS

90,0

81,9

4

73,9

92,5

81,9

90,0

81,9

EFOSi

76,0

69,6

4

60,2

78,7

69,6

76,0

69,6

EFNi

90,0

81,5

3

64,2

90,8

82,0

90,0

82,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,0

 

 

 

 

11,0

11,0

11,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

111,8

100,0

4

87,1

115,1

99,3

97,3

85,8

FEdr pr. 100 kg

114,2

 

 

 

 

103,0

99,3

89,0

Træstof, pct.

8,5

10,8

4

9,4

13,5

9,6

7,4

8,3

 

Calcium (Ca), g

2,3

1,7

4

1,6

1,9

1,7

2,0

1,5

Fosfor (P), g

6,3

6,8

4

6,1

7,2

6,8

5,5

5,9

Natrium (Na), g

0,1

0,3

4

0,2

0,4

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

12,0

16,3

4

15,3

17,3

16,0

10,4

13,8

Magnesium (mg), g

1,2

1,8

4

1,6

2,0

1,8

1,0

1,6

Svovl (S), g

 

2,2

4

1,9

2,5

2,2

 

1,9

Jern (Fe), mg

81,0

78,8

4

57,3

105,1

79,0

70,5

68,3

Kobber (Cu), mg

9,0

15,4

4

10,6

19,6

15,0

7,8

13,0

Mangan (Mn), mg

20,0

21,8

4

20,0

23,5

22,0

17,4

19,0

Zink (Zn), mg

53,0

52,9

4

34,1

62,4

53,0

46,1

45,8

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 652



Fodermiddel

ROEPILLER, UMELASS  pulpetter

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

91,0

88,4

7

87,2

89,3

88,4

91,0

88,4

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

9,1

9,6

7

8,3

11,0

9,6

8,3

8,5

Råfedt, pct.

1,6

1,2

7

0,8

1,6

1,2

1,5

1,1

Råaske, pct.

10,4

7,0

7

4,5

11,4

7,0

9,5

6,2

EFOS

86,5

87,6

7

86,2

88,9

87,6

86,5

87,6

EFOSi

30,0

36,9

2

36,1

37,7

36,9

30,0

36,9

EFNi

86,0

81,0

4

77,6

84,3

83,0

86,0

83,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,3

 

 

 

 

9,3

9,3

9,3

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

61,7

 

 

 

 

68,7

56,1

60,7

FEdr pr. 100 kg

75,3

 

 

 

 

81,4

68,5

71,9

Træstof, pct.

18,7

20,1

3

19,5

20,7

20,1

17,0

17,8

Sukker, pct.

 

5,9

7

4,4

8,0

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

8,0

11,4

7

7,3

15,6

11,4

7,3

10,1

Fosfor (P), g

1,1

1,0

8

1,0

1,1

1,0

1,0

0,9

Natrium (Na), g

1,4

0,6

7

0,3

0,8

0,6

1,3

0,5

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

6,1

3,7

7

2,8

4,4

3,7

5,5

3,3

Magnesium (mg), g

2,4

2,3

7

2,1

2,6

2,3

2,2

2,0

Svovl (S), g

 

2,7

7

1,7

3,7

2,7

 

2,4

Jern (Fe), mg

490,0

660,0

6

550,6

857,8

660,0

445,9

583,4

Kobber (Cu), mg

8,0

6,9

7

5,6

9,1

6,9

7,3

6,1

Mangan (Mn), mg

54,0

54,0

7

2,3

99,4

54,0

49,1

47,7

Zink (Zn), mg

20,0

16,4

7

11,2

22,9

16,0

18,2

14,1

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 671



Fodermiddel

ROEPILLER, LETMELASSEREDE

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

91,5

89,0

3

88,4

89,8

89,0

91,5

89,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

9,5

 9,0

3

8,2

9,8

9,3

8,7

8,3

Råfedt, pct.

1,4

1,3

3

1,1

1,6

1,4

1,3

1,2

Råaske, pct.

10,6

8,3

3

7,4

9,1

9,5

9,7

8,5

EFOS

87,7

86,1

2

85,3

86,8

86,9

87,7

86,9

EFOSi

36,9

 

 

 

 

40,5

36,9

40,5

EFNi

86,1

 

 

 

 

83,0

86,1

83,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,3

 

 

 

 

9,3

9,3

9,3

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

66,4

 

 

 

 

68,8

60,8

61,2

FEdr pr. 100 kg

78,4

 

 

 

 

80,0

71,8

71,2

Træstof, pct.

16,8

 

 

 

 

16,8

15,4

15,0

Sukker, pct.

 

9,5

3

7,4

13,4

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

7,3

13,0

3

11,2

15,5

13,0

6,7

11,6

Fosfor (P), g

1,0

0,9

3

0,8

0,9

0,9

0,9

0,8

Natrium (Na), g

2,5

1,0

3

0,7

1,2

1,0

2,2

0,9

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

9,2

5,4

3

4,8

6,3

5,4

8,4

4,8

Magnesium (mg), g

2,2

2,4

3

2,0

3,0

2,4

2,0

2,1

Svovl (S), g

 

3,3

2

2,4

4,2

3,3

 

2,9

Jern (Fe), mg

453,4

655,9

3

428,4

773,5

660,0

414,9

587,4

Kobber (Cu), mg

7,8

7,5

3

5,6

9,0

7,5

7,1

6,7

Mangan (Mn), mg

50,7

78,3

3

49,6

95,3

78,0

46,4

69,4

Zink (Zn), mg

21,7

37,3

3

18,0

69,5

37,0

19,8

32,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 672



Fodermiddel

ROEPILLER, MELASSEREDE kosetter

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

91,9

90,4

4

89,8

91,2

91,1

91,9

91,1

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

9,4

 10,0

4

9,3

10,4

9,7

8,6

8,8

Råfedt, pct.

1,3

1,1

4

0,9

1,2

1,2

1,2

1,1

Råaske, pct.

11,8

10,2

4

8,5

15,0

11,0

10,8

10,0

EFOS

90,0

90,5

4

88,8

91,8

90,3

90,0

90,3

EFOSi

50,0

49,6

1

49,6

49,6

49,8

50,0

49,8

EFNi

87,2

 

 

 

 

83,0

87,2

83,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,3

 

 

 

 

9,3

9,3

9,3

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

75,0

78,2

1

78,2

78,2

75,6

69,0

68,9

FEdr pr. 100 kg

83,8

 

 

 

 

84,6

77,0

77,1

Træstof, pct.

14,6

15,0

1

15,0

15,0

14,8

13,4

13,5

Sukker, pct.

 

18,5

4

16,5

20,8

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

5,5

11,7

3

10,9

13,3

11,7

5,1

10,7

Fosfor (P), g

0,9

0,8

4

0,8

0,9

0,8

0,8

0,7

Natrium (Na), g

 

2,0

4

1,5

2,8

2,0

 

1,8

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

 

18,5

4

14,2

23,3

18,5

 

16,9

Magnesium (mg), g

1,3

1,8

4

1,6

2,0

1,8

1,2

1,6

Svovl (S), g

 

4,9

3

4,7

5,4

4,9

 

4,5

Jern (Fe), mg

400,0

509,7

4

418,5

655,7

510,0

367,6

464,6

Kobber (Cu), mg

9,0

5,8

4

4,4

7,8

5,8

8,3

5,3

Mangan (Mn), mg

35,0

59,0

4

54,0

66,6

59,0

32,2

53,7

Zink (Zn), mg

23,0

41,5

4

10,9

65,5

41,0

21,1

37,4

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin:673



Fodermiddel

MELASSE, ROE

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

75,0

72,3

2

72,0

72,5

74,0

75,0

74,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

12,9

 13,2

2

12,6

13,7

13,0

9,7

9,6

Råfedt, pct.

 

0,2

2

0,1

0,3

0,1

 

0,1

Råaske, pct.

12,8

12,7

2

12,5

12,9

12,7

9,6

9,4

EFOS

99,0

99,8

2

99,7

99,8

99,8

99,0

99,8

EFOSi

98,0

97,5

2

96,8

98,2

97,5

98,0

97,5

EFNi

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,3

 

 

 

 

9,3

9,3

9,3

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

107,4

108,4

2

108,0

108,9

108,2

80,6

80,0

FEdr pr. 100 kg

105,5

 

 

 

 

106,3

79,1

78,7

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sukker, pct.

 

60,1

2

58,4

61,8

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

0,7

5,4

2

5,1

5,6

5,4

0,5

4,0

Fosfor (P), g

0,2

0,4

2

0,4

0,4

0,4

0,2

0,3

Natrium (Na), g

11,6

4,1

2

3,7

4,5

4,1

8,7

3,0

Clorid (Cl), g

 

4,3

2

3,3

5,3

4,3

 

3,2

Kalium (K), g

37,2

27,6

2

26,1

29,0

28,0

27,9

20,7

Magnesium (mg), g

0,1

0,3

2

0,3

0,4

0,3

0,1

0,2

Svovl (S), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Jern (Fe), mg

127,0

73,8

2

53,6

94,1

74,0

95,3

54,8

Kobber (Cu), mg

6,0

4,1

2

4,1

4,1

4,1

4,5

3,0

Mangan (Mn), mg

22,0

16,5

2

15,1

18,0

17,0

16,5

12,6

Zink (Zn), mg

36,0

15,9

2

13,7

18,0

16,0

27,0

11,8

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 674



Fodermiddel

KARTOFFELPROTEINKONCENTRAT

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

90,0

89,9

2,0

89,3

90,5

90,0

90,0

90,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

85,9

 

 

 

 

85,9

77,3

77,3

Råfedt, pct.

2,2

 

 

 

 

2,2

2,0

2,0

Råaske, pct.

2,3

 

 

 

 

2,3

2,1

2,1

EFOS

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

EFOSi

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

EFNi

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,9

 

 

 

 

9,9

9,9

9,9

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

119,8

 

 

 

 

119,8

107,8

107,8

FEdr pr. 100 kg

117,8

 

 

 

 

117,8

106,0

106,0

Træstof, pct.

0,7

 

 

 

 

0,7

0,6

0,6

 

Calcium (Ca), g

0,6

0,5

2

0,4

0,5

0,5

0,5

0,5

Fosfor (P), g

2,2

4,3

2

4,0

4,5

4,3

2,0

3,9

Natrium (Na), g

0,1

0,3

2

0,3

0,3

0,3

0,1

0,3

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

10,9

7,3

2

6,9

7,7

7,4

9,8

6,7

Magnesium (mg), g

1,1

0,5

2

0,4

0,5

0,5

1,0

0,5

Svovl (S), g

 

8,8

2

8,5

9,1

8,8

 

7,9

Jern (Fe), mg

112,4

160,7

2

156,3

165,2

160,0

101,1

144,0

Kobber (Cu), mg

39,3

10,6

2

6,6

14,5

11,0

35,4

9,9

Mangan (Mn), mg

 

4,4

2

4,4

4,5

4,4

 

4,0

Zink (Zn), mg

 

21,1

2

19,8

22,3

21,0

 

18,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 691



Fodermiddel

KARTPROTEINKONC. PROTASTAR

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

88,0

 87,3

3

87,3

87,3

88,0

79,2

79,2

Råfedt, pct.

2,6

 

 

 

 

2,6

2,3

2,3

Råaske, pct.

0,6

 

 

 

 

0,6

0,5

0,5

EFOS

90,0

90,7

3

89,1

91,6

90,0

90,0

90,0

EFOSi

90,0

89,8

3

88,8

91,6

90,0

90,0

90,0

EFNi

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,9

 

 

 

 

9,9

9,9

9,9

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

122,7

 

 

 

 

122,7

110,4

110,4

FEdr pr. 100 kg

120,4

 

 

 

 

120,4

108,4

108,4

Træstof, pct.

1,2

 

 

 

 

1,2

1,1

1,1

 

Calcium (Ca), g

0,6

0,3

1

 

 

0,6

0,5

0,5

Fosfor (P), g

2,2

2,3

1

 

 

2,2

2,0

2,0

Natrium (Na), g

0,1

0,3

1

 

 

0,1

0,1

0,1

Clorid (Cl), g

3,3

 

 

 

 

3,3

3,0

3,0

Kalium (K), g

0,1

1,1

1

 

 

0,1

0,1

0,1

Magnesium (mg), g

1,1

0,1

1

 

 

1,1

1,0

1,0

Svovl (S), g

 

10,7

1

 

 

8,8

 

7,9

Jern (Fe), mg

112,4

122,5

1

 

 

112,4

101,1

101,1

Kobber (Cu), mg

39,3

34,5

1

 

 

39,3

35,4

35,4

Mangan (Mn), mg

 

2,2

1

 

 

2,0

 

1,8

Zink (Zn), mg

 

8,9

1

 

 

 9,0

 

 8,1

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 692



Fodermiddel

CITRUSKVAS TØR

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

89,0

87,5

1

87,5

87,5

88,2

89,0

88,2

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

6,9

6,7

1

6,7

6,7

6,8

6,1

6,0

Råfedt, pct.

3,5

2,1

1

2,1

2,1

2,8

3,1

2,5

Råaske, pct.

6,6

6,9

1

6,9

6,9

6,7

5,9

5,9

EFOS

93,0

92,5

1

92,5

92,5

92,5

93,0

92,5

EFOSi

49,0

46,4

1

46,4

46,4

46,4

49,0

46,4

EFNi

90,0

80,2

2

80,2

80,2

80,0

90,0

80,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,3

 

 

 

 

11,1

11,3

11,1

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

97,2

 

 

 

 

91,9

86,5

81,0

FEdr pr. 100 kg

105,0

 

 

 

 

100,9

93,4

89,0

Træstof, pct.

12,6

13,9

1

13,9

13,9

13,2

11,2

11,6

 

Calcium (Ca), g

12,2

17,1

1

17,1

17,1

14,7

10,9

13,0

Fosfor (P), g

1,5

1,1

1

1,1

1,1

1,3

1,3

1,1

Natrium (Na), g

0,6

0,3

1

0,3

0,3

0,4

0,5

0,4

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

10,0

9,9

1

9,9

9,9

10,0

8,9

8,8

Magnesium (mg), g

2,0

1,4

1

1,4

1,4

1,7

1,8

1,5

Svovl (S), g

 

1,1

1

1,1

1,1

1,1

 

1,0

Jern (Fe), mg

149,0

53,5

1

53,5

53,5

100,0

132,6

88,2

Kobber (Cu), mg

6,0

5,7

1

5,7

5,7

5,8

5,3

5,1

Mangan (Mn), mg

18,0

6,8

1

6,8

6,8

12,0

16,0

10,6

Zink (Zn), mg

15,0

8,0

1

8,0

8,0

12,0

13,4

10,6

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 710



Fodermiddel

LUCERNEPILLER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

91,0

91,3

3

91,2

91,4

91,3

91,0

91,3

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

19,0

 16,4

3

16,4

 16,5

16,4

17,3

15,0

Råfedt, pct.

3,6

3,3

3

3,2

3,5

3,3

3,3

3,0

Råaske, pct.

10,3

10,2

3

10,1

10,3

10,2

9,4

9,3

EFOS

58,0

52,0

3

50,7

53,1

52,0

58,0

52,0

EFOSi

48,0

38,7

3

38,1

39,8

38,7

48,0

38,7

EFNi

80,0

76,8

2

76,3

77,2

77,0

80,0

77,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

53,5

41,8

3

40,9

42,2

41,8

48,7

38,2

FEdr pr. 100 kg

60,4

 

 

 

 

51,1

54,9

46,7

Træstof, pct.

28,8

24,6

3

24,4

24,9

24,6

26,2

22,5

 

Calcium (Ca), g

17,3

8,1

3

7,8

8,3

8,1

15,7

7,4

Fosfor (P), g

2,9

3,7

3

3,5

3,9

3,7

2,6

3,4

Natrium (Na), g

0,9

2,2

3

2,1

2,3

2,2

0,8

2,0

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

22,7

24,0

3

19,7

26,2

24,0

20,7

21,9

Magnesium (mg), g

 

2,2

3

2,1

2,3

2,2

 

2,0

Svovl (S), g

 

2,7

3

2,5

2,7

2,7

 

2,5

Jern (Fe), mg

 

553,2

3

501,6

623,0

550,0

 

502,2

Kobber (Cu), mg

 

8,4

3

7,6

8,7

8,4

 

7,7

Mangan (Mn), mg

 

90,6

3

85,1

96,1

91,0

 

83,1

Zink (Zn), mg

 

36,8

3

36,1

37,1

37,0

 

33,8

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 713



Fodermiddel

GRØNPILLER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

92,3

90,6

3

90,2

91,3

90,6

92,3

90,6

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

16,8

16,3

3

16,0

16,6

16,3

15,5

14,8

Råfedt, pct.

3,1

3,1

3

2,8

3,5

3,1

2,9

2,8

Råaske, pct.

9,3

10,0

3

9,7

10,2

10,0

8,6

9,1

EFOS

51,1

51,5

3

50,0

52,7

51,5

51,1

51,5

EFOSi

40,0

39,0

3

35,1

41,5

39,0

40,0

39,0

EFNi

79,0

77,1

2

76,9

77,3

77,0

79,0

77,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,0

 

 

 

 

9,0

9,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

41,9

41,2

3

38,8

43,5

41,2

38,7

37,3

FEdr pr. 100 kg

51,1

 

 

 

 

50,5

47,2

45,8

Træstof, pct.

27,3

25,4

3

24,3

27,0

25,4

25,2

23,0

 

Calcium (Ca), g

10,8

7,8

3

7,2

8,8

7,8

10,0

7,1

Fosfor (P), g

3,1

3,7

3

3,7

3,8

3,7

2,9

3,4

Natrium (Na), g

3,6

2,2

3

2,0

2,4

2,2

3,3

2,0

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

23,3

19,1

3

18,6

19,9

19,0

21,5

17,2

Magnesium (mg), g

1,8

2,2

3

2,0

2,5

2,2

1,7

2,0

Svovl (S), g

 

2,5

3

2,3

2,6

2,5

 

2,3

Jern (Fe), mg

297,0

422,0

3

349,3

463,6

420,0

274,1

380,5

Kobber (Cu), mg

7,0

8,1

3

7,7

8,7

8,1

6,5

7,3

Mangan (Mn), mg

67,0

89,1

3

86,1

92,8

89,0

61,8

80,6

Zink (Zn), mg

34,0

33,7

3

32,0

36,0

34,0

31,4

30,8

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 716



Fodermiddel

MELASSE, RØR

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

73,0

72,6

3

69,3

76,1

72,6

73,0

72,6

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

4,8

7,0

 3

6,5

7,4

7,0

3,5

5,1

Råfedt, pct.

 

0,3

3

0,1

0,4

0,3

 

0,2

Råaske, pct.

12,2

21,4

3

20,8

21,8

21,4

8,9

15,5

EFOS

99,0

99,2

3

98,6

99,8

99,0

99,0

99,0

EFOSi

98,0

96,9

3

96,6

97,3

97,0

98,0

97,0

EFNi

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,3

 

 

 

 

9,3

9,3

9,3

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

107,6

95,6

3

94,1

97,2

95,6

78,6

69,4

FEdr pr. 100 kg

105,7

 

 

 

 

93,9

77,2

68,2

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sukker, pct.

 

56,6

4

54,3

61,4

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

12,7

5,4

3

2,5

7,0

5,4

9,3

3,9

Fosfor (P), g

0,8

0,7

3

0,4

0,9

0,7

0,6

0,5

Natrium (Na), g

2,4

2,3

3

1,7

3,3

2,3

1,8

1,7

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

50,0

49,3

3

24,8

73,3

49,0

36,5

35,6

Magnesium (mg), g

4,4

4,0

3

2,6

5,7

4,0

3,2

2,9

Svovl (S), g

 

6,7

3

3,0

8,9

6,7

 

4,9

Jern (Fe), mg

632,0

150,0

3

108,6

229,9

150,0

461,4

108,9

Kobber (Cu), mg

21,0

4,6

3

3,9

5,7

4,6

15,3

3,3

Mangan (Mn), mg

65,0

12,9

3

9,6

18,7

13,0

47,5

9,4

Zink (Zn), mg

22,0

7,7

3

5,7

9,6

7,8

16,1

5,7

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 725



Fodermiddel

SKUMMETMÆLKSPULVER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

96,0

95,7

1

95,7

95,7

96,0

96,0

96,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

36,9

 36,9

1

36,9

36,9

36,9

35,4

35,4

Råfedt, pct.

0,5

0,4

1

0,4

0,4

0,5

0,5

0,5

Råaske, pct.

8,4

8,0

1

8,0

8,0

8,4

8,1

8,1

EFOS

98,0

99,6

1

99,6

99,6

99,0

98,0

99,0

EFOSi

98,0

98,2

1

98,2

98,2

98,0

98,0

98,0

EFNi

98,0

99,9

1

99,9

99,9

99,0

98,0

99,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,1

 

 

 

 

11,1

11,1

11,1

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

128,7

130,6

1

130,6

130,6

129,5

123,6

124,4

FEdr pr. 100 kg

126,0

 

 

 

 

126,8

120,9

121,7

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

13,9

13,5

1

13,5

13,5

13,7

13,3

13,2

Fosfor (P), g

10,5

9,9

1

9,9

9,9

10,2

10,1

9,8

Natrium (Na), g

6,7

4,5

1

4,5

4,5

5,6

6,4

5,4

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

16,3

12,5

1

12,5

12,5

14,0

15,6

13,4

Magnesium (mg), g

1,2

1,3

1

1,3

1,3

1,2

1,2

1,2

Svovl (S), g

 

3,4

1

3,4

3,4

3,4

 

3,3

Jern (Fe), mg

23,0

4,2

1

4,2

4,2

4,0

22,1

3,8

Kobber (Cu), mg

5,0

3,1

1

3,1

3,1

3,0

4,8

2,9

Mangan (Mn), mg

4,0

2,1

1

2,1

2,1

2,0

3,8

1,9

Zink (Zn), mg

48,0

43,8

1

43,8

43,8

44,0

46,1

42,2

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 756



Fodermiddel

KÆRNEMÆLKSPULVER

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

94,6

95,6

1

95,6

95,6

95,0

94,6

95,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

31,2

34,5

1

34,5

34,5

32,9

29,5

31,3

Råfedt, pct.

5,6

6,7

1

6,7

6,7

6,1

5,3

5,8

Råaske, pct.

9,4

7,2

1

7,2

7,2

8,3

8,9

7,9

EFOS

96,0

99,4

1

99,4

99,4

99,4

96,0

99,4

EFOSi

96,0

96,3

1

96,3

96,3

96,3

96,0

96,3

EFNi

96,0

98,1

1

98,1

98,1

98,0

96,0

98,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,1

 

 

 

 

11,1

11,1

11,1

FK råfedt

91,0

 

 

 

 

91,0

91,0

91,0

FEsv pr. 100 kg

136,9

145,4

1

145,4

145,4

142,6

129,5

135,5

FEdr pr. 100 kg

130,9

 

 

 

 

136,2

123,8

129,4

Træstof, pct.

2,4

 

 

 

 

2,4

2,3

2,3

 

Calcium (Ca), g

12,8

10,4

1

10,4

10,4

10,4

12,1

9,9

Fosfor (P), g

10,1

9,0

1

9,0

9,0

9,0

9,6

8,6

Natrium (Na), g

6,7

4,2

1

4,2

4,2

4,2

6,3

4,0

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

18,5

11,5

1

11,5

11,5

11,0

17,5

10,5

Magnesium (mg), g

1,2

1,1

1

1,1

1,1

1,2

1,1

1,1

Svovl (S), g

 

3,3

1

3,3

3,3

3,0

 

2,9

Jern (Fe), mg

23,0

6,3

1

6,3

6,3

6,0

21,8

5,7

Kobber (Cu), mg

5,0

3,1

1

3,1

3,1

3,0

4,7

2,9

Mangan (Mn), mg

4,0

2,1

1

2,1

2,1

2,0

3,8

1,9

Zink (Zn), mg

48,0

37,5

1

37,5

37,5

38,0

45,4

36,1

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 765



Fodermiddel

VALLEPULVER, SØD

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

95,2

97,7

3

97,4

98,0

96,5

95,2

96,5

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

13,5

12,2

3

11,9

12,4

12,9

12,8

12,4

Råfedt, pct.

1,6

1,0

3

0,5

1,3

1,3

1,5

1,3

Råaske, pct.

9,8

7,1

3

6,0

7,7

8,5

9,3

8,2

EFOS

99,0

99,7

3

99,5

99,9

99,7

99,0

99,7

EFOSi

97,0

97,8

1

97,8

97,8

98,0

97,0

98,0

EFNi

97,0

94,4

2

94,0

94,7

94,4

97,0

94,4

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

11,1

 

 

 

 

11,1

11,1

11,1

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

132,9

137,8

3

136,7

138,4

135,8

126,5

131,1

FEdr pr. 100 kg

129,6

 

 

 

 

132,4

123,3

127,8

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

13,9

5,5

3

5,2

5,9

5,5

13,2

5,3

Fosfor (P), g

6,8

6,0

3

5,2

6,9

6,0

6,5

5,8

Natrium (Na), g

8,0

5,5

3

3,3

7,3

5,5

7,6

5,3

Clorid (Cl), g

17,2

15,2

2

15,1

15,3

15,0

16,4

14,5

Kalium (K), g

23,4

22,4

3

17,4

26,4

22,0

22,3

21,2

Magnesium (mg), g

1,3

1,3

3

1,2

1,4

1,3

1,2

1,3

Svovl (S), g

 

1,9

3

1,7

2,2

2,0

 

1,9

Jern (Fe), mg

92,0

4,1

3

4,1

4,1

4,0

87,6

3,9

Kobber (Cu), mg

22,0

3,1

3

3,1

3,1

3,0

20,9

2,9

Mangan (Mn), mg

3,0

2,0

3

2,0

2,0

2,0

2,9

1,9

Zink (Zn), mg

17,0

2,0

3

2,0

2,0

2,0

16,2

1,9

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 780



Fodermiddel

VALLEPULVER, SUR

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

 

97,0

3

96,5

97,4

97,0

 

97,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

 

9,6

3

8,4

10,7

9,6

 

9,3

Råfedt, pct.

 

0,5

3

0,3

0,8

0,5

 

0,5

Råaske, pct.

 

8,5

3

4,8

10,4

8,5

 

8,2

EFOS

 

100,0

3

99,6

100,3

100,0

 

100,0

EFOSi

 

98,4

3

98,1

98,8

98,4

 

98,4

EFNi

 

98,7

2

97,4

100,0

98,7

 

98,7

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

 

 

 

 

 

11,1

 

11,1

FK råfedt

 

 

 

 

 

90,0

 

90,0

FEsv pr. 100 kg

 

135,1

3

132,0

141,4

135,0

 

130,9

FEdr pr. 100 kg

 

 

 

 

 

132,1

 

128,1

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

 

10,6

3

7,2

12,4

10,6

 

10,3

Fosfor (P), g

 

8,2

3

6,2

9,6

8,2

 

8,0

Natrium (Na), g

 

6,6

3

3,5

8,6

6,6

 

6,4

Clorid (Cl), g

 

35,2

2

34,2

36,3

35,0

 

34,0

Kalium (K), g

 

21,3

3

14,3

25,8

21,0

 

20,4

Magnesium (mg), g

 

1,6

3

1,5

1,7

1,6

 

1,6

Svovl (S), g

 

1,7

3

1,3

2,0

2,0

 

1,9

Jern (Fe), mg

 

4,1

3

4,1

4,1

4,0

 

3,9

Kobber (Cu), mg

 

3,1

3

3,1

3,1

3,0

 

2,9

Mangan (Mn), mg

 

2,7

3

2,1

4,1

3,0

 

2,9

Zink (Zn), mg

 

14,1

3

5,1

20,7

14,0

 

13,6

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 782



Fodermiddel

FISKEMEL, STANDARD

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

93,2

90,9

9

87,0

92,8

90,9

93,2

90,9

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

75,8

 77,5

9

75,0

82,8

77,5

70,6

70,4

Råfedt, pct.

11,6

8,4

9

6,6

12,7

8,4

10,8

7,6

Råaske, pct.

14,2

15,8

9

11,6

18,1

15,8

13,2

14,4

EFOS

93,7

94,4

9

93,5

95,4

94,4

93,7

94,4

EFOSi

93,7

94,5

9

93,1

95,5

94,5

93,7

94,5

EFNi

93,7

95,5

2

95,2

95,8

95,0

93,7

95,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,9

 

 

 

 

9,9

9,9

9,9

FK råfedt

92,0

 

 

 

 

91,0

92,0

91,0

FEsv pr. 100 kg

134,2

124,6

9

119,1

139,9

124,5

125,1

113,1

FEdr pr. 100 kg

124,5

 

 

 

 

117,1

116,0

106,4

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

29,0

39,1

6

23,4

48,1

39,1

27,1

35,5

Fosfor (P), g

21,1

24,7

7

21,1

27,5

24,7

19,7

22,5

Natrium (Na), g

7,3

10,4

6

4,0

16,3

10,0

6,8

9,1

Clorid (Cl), g

 

12,5

4

4,9

20,5

12,0

 

10,9

Kalium (K), g

12,6

12,2

6

7,4

14,5

12,0

11,7

10,9

Magnesium (mg), g

2,2

2,3

6

1,6

3,3

2,3

2,1

2,1

Svovl (S), g

 

9,3

6

7,7

10,5

9,3

 

8,5

Jern (Fe), mg

332,0

139,2

6

44,7

347,8

140,0

309,4

127,3

Kobber (Cu), mg

5,0

4,6

6

3,3

8,7

4,6

4,7

4,2

Mangan (Mn), mg

15,0

5,9

6

2,2

15,2

5,9

14,0

5,4

Zink (Zn), mg

106,0

83,7

6

63,5

144,6

84,0

98,8

76,4

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 830



Fodermiddel

FISKEMEL LT

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

92,8

91,6

5

90,3

94,4

91,6

92,8

91,6

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

77,9

 77,1

5

76,1

78,3

77,1

72,3

70,6

Råfedt, pct.

11,0

9,9

4

8,7

12,7

9,9

10,2

9,1

Råaske, pct.

14,1

15,0

4

11,3

16,7

15,0

13,1

13,7

EFOS

95,3

95,2

4

94,6

95,7

95,2

95,3

95,2

EFOSi

95,3

93,1

4

91,6

94,3

93,1

95,3

93,1

EFNi

95,3

96,1

2

95,9

96,2

96,0

95,3

96,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,9

 

 

 

 

9,9

9,9

9,9

FK råfedt

92,0

 

 

 

 

91,0

92,0

91,0

FEsv pr. 100 kg

135,2

129,0

4

124,5

140,7

129,1

125,4

118,2

FEdr pr. 100 kg

125,5

 

 

 

 

120,9

116,5

110,8

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

29,0

33,9

4

19,8

43,5

33,9

26,9

31,1

Fosfor (P), g

21,1

21,2

6

18,8

25,0

21,2

19,6

19,4

Natrium (Na), g

7,3

13,0

4

9,7

16,9

13,0

6,8

11,9

Clorid (Cl), g

 

18,1

3

16,0

19,5

18,0

 

16,5

Kalium (K), g

12,6

14,9

4

12,7

18,7

15,0

11,7

13,7

Magnesium (mg), g

2,2

2,4

4

2,1

2,9

2,4

2,0

2,2

Svovl (S), g

 

9,7

4

8,9

10,8

10,0

 

9,2

Jern (Fe), mg

332,0

106,4

4

83,4

147,8

110,0

308,1

100,8

Kobber (Cu), mg

5,0

3,5

4

3,2

4,4

3,5

4,6

3,2

Mangan (Mn), mg

15,0

5,1

4

3,3

9,5

5,1

13,9

4,7

Zink (Zn), mg

106,0

79,9

4

63,0

94,0

80,0

98,4

73,3

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 833



Fodermiddel

LUMINO 17/3 FISKEENSILAGE

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

25,0

26,3

3,0

25,2

28,3

25,0

25,0

25,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

68,0

63,2

3,0

57,0

66,6

68,0

17,0

17,0

Råfedt, pct.

14,0

13,3

3,0

9,7

19,5

14,0

3,5

3,5

Råaske, pct.

16,0

15,0

3,0

14,6

15,3

15,0

4,0

3,8

EFOS

97,0

95,6

3,0

93,8

96,6

95,6

97,0

95,6

EFOSi

97,0

93,9

2,0

93,7

94,1

93,9

97,0

93,9

EFNi

97,0

 

 

 

 

97,0

97,0

97,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,9

 

 

 

 

9,9

9,9

9,9

FK råfedt

92,0

 

 

 

 

92,0

92,0

92,0

FEsv pr. 100 kg

142,7

140,0

3,0

130,8

156,5

141,0

35,7

35,2

FEdr pr. 100 kg

130,6

 

 

 

 

129,5

32,6

32,4

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

pH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

18,4

23,3

3

20,0

28,0

23,3

4,6

5,8

Fosfor (P), g

16,8

15,3

3

15,0

16,0

15,3

4,2

3,8

Natrium (Na), g

30,8

21,3

3

19,0

23,0

21,0

7,7

5,3

Clorid (Cl), g

45,6

104,9

3

81,0

122,3

105,0

11,4

26,3

Kalium (K), g

8,8

8,9

3

8,7

9,0

8,9

2,2

2,2

Magnesium (mg), g

2,0

1,8

3

1,6

2,0

1,8

0,5

0,5

Svovl (S), g

 

1,8

2

1,8

1,8

1,8

 

0,5

Jern (Fe), mg

504,0

520,0

3

440,0

620,0

520,0

126,0

130,0

Kobber (Cu), mg

52,0

55,0

3

52,0

58,0

55,0

13,0

13,8

Mangan (Mn), mg

12,0

12,7

3

11,0

14,0

13,0

3,0

3,3

Zink (Zn), mg

820,0

706,7

3

620,0

780,0

700,0

205,0

175,0

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 838



Fodermiddel

H-PRO FISKEENSILAGE

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

41,0

43,7

4,0

39,4

48,5

41,0

41,0

41,0

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

74,4

69,5

3,0

69,0

69,8

73,2

30,5

30,0

Råfedt, pct.

14,1

9,8

3,0

5,8

13,2

14,1

5,8

5,8

Råaske, pct.

11,5

10,9

3,0

10,4

11,3

11,5

4,7

4,7

EFOS

99,5

97,6

3,0

97,4

97,9

97,6

99,5

97,6

EFOSi

98,7

96,2

2,0

95,6

96,8

96,2

98,7

96,2

EFNi

97,0

97,7

2,0

97,7

97,7

97,7

97,0

97,7

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

9,9

 

 

 

 

9,9

9,9

9,9

FK råfedt

92,0

 

 

 

 

92,0

92,0

92,0

FEsv pr. 100 kg

152,8

139,6

3,0

129,7

148,3

150,2

62,6

61,6

FEdr pr. 100 kg

140,0

 

 

 

 

138,1

57,4

56,6

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

pH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

21,5

17,0

3

15,0

20,0

17,0

8,8

7,0

Fosfor (P), g

18,3

17,0

3

15,0

20,0

17,0

7,5

7,0

Natrium (Na), g

12,2

9,5

3

8,7

10,0

9,5

5,0

3,9

Clorid (Cl), g

24,4

34,9

3

31,6

37,3

35,0

10,0

14,4

Kalium (K), g

12,6

11,3

3

11,0

12,0

11,0

5,2

4,5

Magnesium (mg), g

4,6

2,0

3

1,9

2,3

2,0

1,9

0,8

Svovl (S), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Jern (Fe), mg

332,0

700,0

3

640,0

750,0

700,0

136,1

287,0

Kobber (Cu), mg

5,0

120,0

3

67,0

220,0

120,0

2,1

49,2

Mangan (Mn), mg

15,0

14,3

3

13,0

16,0

14,0

6,2

5,7

Zink (Zn), mg

106,0

1100,0

3

1000,0

1200,0

1100,0

43,5

451,0

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 839



Fodermiddel

TØRGÆR

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

93,0

94,7

1

94,7

94,7

93,9

93,0

93,9

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

49,3

 47,3

1

47,3

47,3

48,3

45,8

45,4

Råfedt, pct.

3,6

8,1

1

8,1

8,1

5,9

3,3

5,5

Råaske, pct.

11,8

6,7

1

6,7

6,7

9,3

11,0

8,7

EFOS

89,6

92,3

1

92,3

92,3

92,3

89,6

92,3

EFOSi

70,0

77,4

1

77,4

77,4

77,4

70,0

77,4

EFNi

90,0

94,1

2

94,1

94,1

94,1

90,0

94,1

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

10,0

 

 

 

 

9,0

10,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

97,0

 

 

 

 

110,6

90,2

103,9

FEdr pr. 100 kg

99,0

 

 

 

 

109,3

92,1

102,7

Træstof, pct.

2,0

 

 

 

 

2,0

1,9

1,9

 

Calcium (Ca), g

2,5

0,3

1

0,3

0,3

1,4

2,3

1,3

Fosfor (P), g

14,3

11,6

1

11,6

11,6

13,0

13,3

12,2

Natrium (Na), g

2,6

15,8

1

15,8

15,8

9,2

2,4

8,6

Clorid (Cl), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalium (K), g

21,9

9,6

1

9,6

9,6

16,0

20,4

15,0

Magnesium (mg), g

3,4

2,1

1

2,1

2,1

2,8

3,2

2,6

Svovl (S), g

 

3,6

1

3,6

3,6

3,6

 

3,4

Jern (Fe), mg

177,0

35,8

1

35,8

35,8

106,0

164,6

99,5

Kobber (Cu), mg

32,0

3,2

1

3,2

3,2

18,0

29,8

16,9

Mangan (Mn), mg

35,0

10,5

1

10,5

10,5

23,0

32,6

21,6

Zink (Zn), mg

94,0

94,7

1

94,7

94,7

94,0

87,4

88,3

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 930



Fodermiddel

GÆRFLØDE, NOVO

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

14,0

15,3

4,0

 

 

14,7

14,0

14,7

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

49,4

 51,4

4,0

 48,1

53,6

50,4

6,9

7,6

Råfedt, pct.

4,1

4,1

4,0

2,5

4,3

4,1

0,6

0,6

Råaske, pct.

9,9

9,4

4,0

4,1

11,1

9,7

1,4

1,5

EFOS

89,6

91,8

4,0

88,4

95,0

90,7

89,6

90,7

EFOSi

70,0

76,9

4,0

73,5

79,3

76,9

70,0

76,9

EFNi

90,0

 

 

 

 

95,0

90,0

95,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

10,0

 

 

 

 

9,0

10,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

100,4

 

 

 

 

105,0

14,1

15,4

FEdr pr. 100 kg

102,1

 

 

 

 

104,2

14,3

15,3

Træstof, pct.

1,9

 

 

 

 

1,9

0,3

0,3

Sukker, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

pH

 

4,3

3,0

4,0

4,5

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

3,2

2,6

4

2,4

2,9

2,9

0,4

0,4

Fosfor (P), g

19,1

14,3

4

13,0

15,0

16,7

2,7

2,5

Natrium (Na), g

7,0

8,6

4

6,6

12,0

7,8

1,0

1,2

Clorid (Cl), g

32,9

19,6

2

13,3

25,9

30,0

4,6

4,5

Kalium (K), g

23,6

24,3

4

22,0

27,0

24,0

3,3

3,6

Magnesium (mg), g

1,8

2,3

4

2,0

2,4

2,0

0,3

0,3

Svovl (S), g

 

3,8

2

3,5

4,1

3,8

 

0,6

Jern (Fe), mg

57,0

86,5

4

76,0

110,0

72,0

8,0

10,8

Kobber (Cu), mg

22,0

14,3

4

12,0

16,0

18,0

3,1

2,7

Mangan (Mn), mg

12,0

45,8

4

41,0

52,0

29,0

1,7

4,4

Zink (Zn), mg

54,0

34,8

4

28,0

42,0

44,0

7,6

6,6

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 935





Fodermiddel

GÆRFLØDE, SPRIT

 

Gammel tabelværdi

Analyse, gns.

Antal

Min.

Max.

Ny tabelværdi

Gammel tabelværdi

Ny tabelværdi

Tørstof, pct.

28,1

19,4

2,0

18,6

21,0

23,8

28,1

23,8

 

I tørstof

I varen:

Råprotein, pct.

46,8

44,6

2,0

38,9

6,5

45,7

13,2

10,9

Råfedt, pct.

5,0

6,4

2,0

6,4

6,4

5,7

1,4

1,4

Råaske, pct.

10,4

8,7

2,0

6,1

11,2

9,6

2,9

2,3

EFOS

89,6

84,1

2,0

82,1

86,1

86,9

89,6

87,9

EFOSi

70,0

65,5

2,0

60,8

70,2

65,5

70,0

65,5

EFNi

90,0

95,0

1,0

95,0

95,0

95,0

90,0

95,0

Kulhydratfaktor, kJ/g LFK

10,0

 

 

 

 

9,0

10,0

9,0

FK råfedt

90,0

 

 

 

 

90,0

90,0

90,0

FEsv pr. 100 kg

102,1

 

 

 

 

97,9

28,7

23,3

FEdr pr. 100 kg

103,2

 

 

 

 

99,6

29,0

23,7

Træstof, pct.

 

 

 

 

 

 

 

 

pH

 

4,1

2,0

3,8

4,3

 

 

 

 

Calcium (Ca), g

3,9

10,2

2

9,3

11,0

10,2

1,1

2,0

Fosfor (P), g

3,7

5,6

2

4,8

6,4

5,6

1,0

1,1

Natrium (Na), g

8,9

3,5

2

2,0

4,9

3,5

2,5

0,7

Clorid (Cl), g

 

5,6

2

2,3

8,9

5,6

 

1,1

Kalium (K), g

38,4

21,5

2

15,0

28,0

22,0

10,8

4,3

Magnesium (mg), g

1,8

0,3

2

0,2

0,3

0,3

0,5

0,1

Svovl (S), g

 

 

 

 

 

 

 

 

Jern (Fe), mg

570,0

180,0

2

160,0

200,0

180,0

160,2

34,9

Kobber (Cu), mg

22,0

32,5

2

29,0

36,0

33,0

6,2

6,4

Mangan (Mn), mg

12,0

49,5

2

41,0

58,0

50,0

3,4

9,7

Zink (Zn), mg

54,0

76,0

2

65,0

87,0

76,0

15,2

14,7

Kode i BEDRIFTLØSNING-Svin: 936


Institution: Landsudvalget for Svin, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret | Svin

Forfatter: Else Vils, Niels Morten Sloth, Per Tybirk

Udgivet: 23. maj 2005

Fagområde: Ernæring