27. juni 2017 | Opdateret 29. juni 2017

Udbrud af Afrikansk Svinepest i Tjekkiet

Der er konstateret afrikansk svinepest i vildsvin i det sydøstlige hjørne af Tjekkiet. Danish Transportstandard har med øjeblikkelig virkning indført restriktioner på transporter, der har haft forbindelse til Tjekkiet.

Efter fund af Afrikansk Svinepest i Tjekket er Tjekkiet nu registreret som højrisiko-land (såkaldt sort zone) med 7 dages karantæne for lastbiler efter hjemkomst og vask og desinfektion. I den periode må bilen ikke køre til en dansk svinebesætning.

I de kommende dage vil situationen blive fulgt nøje, og der kan blive ændret på områder med sort zone, når der er flere oplysninger. 

SEGES Svineproduktion opfordrer alle med kontakt til Tjekkiet til at være opmærksomme på truslen og holde sig opdateret om ændringer i trusselsbilledet.

Fra d. 28. juni er dele af Slovakiet og dele af Polen også registreret som højrisko-land. Biler der har været i disse områder indenfor de seneste 7 dage før vask og desinfektion vil få udstedt sort vaskecertifikat med 7 dages karantæne.

 

 

Afrikansk Svinepest

Afrikansk svinepest er en meget smitsom virus-sygdom. Et udbrud af afrikansk svinepest vil få alvorlige konsekvenser for dansk eksport. 

Afrikansk svinepest kan ikke smitte til mennesker.

Mere information om sygdommen