24. juni 2021

Notat Nr. 2114

Udvikling i sodødelighed - tal fra DAKA 2020

Opgørelse af døde søer fra DAKA viser, at sodødeligheden i 2020 var på 15,1 % af årssøerne. Det er en stigning i forhold til tidligere år.

I 2020 modtog DAKA 15.364 flere søer, sopolte (inkl. slagtegrise vurderet over cirka 120 kg) og gylte end i 2019. Sodødeligheden er i 2020 steget til 15,1 % af årssøerne.

SEGES Svineproduktion arbejder målrettet på at reducere sodødeligheden – dels med en informationskampagne, der giver gode råd og konkret vejledning til, hvordan man hæver sooverlevelsen, og dels med et tæt samarbejde med rådgivere og praktiserende dyrlæger. 


Institution: SEGES Svineproduktion

Forfatter: Tina Birk Jensen, Niels-Peder Nielsen

Udgivet: 24. juni 2021

Dyregruppe: Søer

Fagområde: Velfærd

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.