Opdateret 21. marts 2018

Lej eller udlej en stald på staldbørsen

Ønsker du at leje en svinestald – eller har du en tom stald, du ønsker at udleje, så kan du bruge Børs for ledige svinestalde. Her kan udlejer og lejer komme i kontakt med hinanden.

Børs for ledige svinestalde er et Danmarkskort, hvor du kan se alle ledige svinestalde i Danmark. Som lejer kan du komme i kontakt med udlejer. Har du derimod en tom stald, du ønsker at udleje, så kan du komme i kontakt med en lejer ved at oprette en annonce.

Sådan bruger du kortet

På staldbørsen kan du:

 • Klikke på en markering og få konkrete oplysninger om stalden.
 • Klikke på f.eks. ”stald udlejes”, så vises kun stalde til leje, klik på ”emne”, så vises alle igen.
 • Søge på stipladser, adresse mv.
 • Zoome ind og ud og med musen og bevæge dig rundt på kortet efter behov.

staldboersen kort

Det betyder markeringerne på kortet

Det betyder markeringerne på kortet:

 • Blå – slagtesvinestalde (FRATS og smågrise) til udlejning
 • Grøn – behov for at leje en slagtessvine- eller smågrise stald
 • Gul – sostald til udlejning
 • Lilla – behov for leje af sostald
 • Rød – Lokalt svinerådgivningskontor
Se og søg i oversigt over annoncer

Gode råd ved indgåelse af lejeaftale

Når man indgår en lejeaftale, er det meget vigtigt, at lejer og udlejer har snakket alle detaljer igennem, inden der bliver skrevet under. Man skal sikre sig, at aftalen er fyldestgørende og juridisk holdbar.

 • Husk det hele i lejeaftalen
  Som hjælp til indgåelse af en lejeaftale anbefaler vi, at lejer og udlejer kontakter den lokale DLBR rådgivningsvirksomhed. Den lokale konsulent kan både lave kontrakten fra bunden, eller gennemgå et allerede eksisterende oplæg. På den måde sikres at alle forhold er husket og der ikke opstår tvivl.
 • Produktionstilladelse
  Husk altid at begge parter skal se aktuelle produktionstilladelse, så tilladelse og produktion stemmer overens. I lejeaftalen skal også være nævnt hvad parterne gør hvis staldene ikke udnyttes og produktionstilladelsen derfor reduceres eller bortfalder.
 • Vedligeholdelse
  Jo mere præcis parterne kan beskrive vedligeholdelse, jo bedre. Typisk er udvendig vedligehold udlejers ansvar. Indvendigt vedligehold påhviler lejer. Men klimacomputere og fodercomputere er der ofte særaftaler på afhængig af alder og stand. Typisk skal der afleveres i samme stand som modtagelse, tag en masse fotos på opstarts tidspunktet, det gør aflevering nemmere.
 • Investeringer kan godt lade sig gøre
  Bare fordi det er en lejet stald behøver man ikke at lade være med at forbedre anlægget. Det har ingen parter interesse i. Der skal blot laves et skriftligt tillæg til lejeaftalen hvor der står hvor stor investeringen er, og hvordan den afregnes hvis lejemålet ophøre før investeringen er afskrevet.
 • En god opstart
  Når der indsættes grise i en lejet stald, kan det være en god ide at få en konsulent til at gennemgå anlægget og være med til at få startet holdet rigtigt op.
  Ekspertgrupperne af vækstmanagement, vådfoder-, farestalds- og repromanagement konsulenter står klar med ekspertisen til at sikre en god start såvel teknisk som managementmæssigt.

Opret eller slet en annonce

Grundet mulig lockout har SEGES Svineproduktion åbnet op for, at du i en periode selv har mulighed for at oprette annoncer, hvis du ønsker at leje eller udleje stalde. 

Du udfylder en formular, hvor du på første side skal vælge hvilken annoncetype, du ønsker at oprette. Herefter udfylder du dine kontaktoplysninger. På den efterfølgende side vil du blive bedt om at udfylde oplysninger om stalden.

SEGES Svineproduktion gennemgår og opdaterer hjemmesiden med nye og/eller slettede annoncer den efterfølgende dag kl. 10.

Udfyld formular til annonce

Fandt du det, du ledte efter?

Tak for din feedback

For at kunne forbedre vores indhold, må du gerne indtaste yderligere detaljer på, hvad du leder efter herunder (valgfrit).

Tak for din feedback

Din indtastning er registreret. Vi evaluerer løbende på feedback fra brugerne.