Et GIS-kort - Geografisk Informations System - er et godt beslutningsstøtteværktøj, når man skal beslutte sig for, om man skal sanere sin svinebesætning.
En række luftbårne infektioner er til stede i danske svinebesætninger, og for en del af dem gælder det, at der er dokumentation for risikoen for smitte fra nabobesætninger.
De tre SPF-sygdomme Mycoplasma lungesyge, Ondartet lungesyge (Ap2) og PRRS er indeholdt i GIS-kortet, fordi det normalt regnes med, at Mycoplasma lungesyge og PRRS kan spredes op til flere km, mens ondartet lungesyge formentlig holder sig inden for nogle hundrede meter.
GIS-rapporten indeholder et topografisk kort med den aktuelle besætning placeret i centrum og med andre besætninger og deres SPF-status indenfor en zone med radius på 5 km. I tilknytning til dette kort udføres en beregning af sandsynligheden for at besætningen kan holde sig fri for hhv. Mycoplasma lungesyge, Ap2 og PRRS i hhv. 1, 2,3, 4 eller 5 år. Herudover indeholder rapporten en liste over alle besætninger indenfor 5 km zonen samt yderligere et separat kort med PRRS-status på naboejendommene.