Undervisningsmateriale

Materiale til brug i undervisningen eller hvis du ønsker at gå i dybden med emner, du bør have godt kendskab til i dit daglige arbejde med grise.

Materialet på denne side kan bruges af alle, der ønsker at få mere viden om grise. En del af materialet er udarbejdet i samarbejde med landbrugsskolerne og er målrettet elever med fagspeciale i svin.

Lærebog i fysiologi er på engelsk og er udarbejdet til brug på universiteterne, men er også relevant for andre, der ønsker at vide mere om ernæringsfysiologien hos grise.

  1. A short story of the Development of pig production and pig nutrition
    Kirsten Jakobsen & Viggo Danielsen
  2. From feed to pig - supply and utilisation of nutrients
    Niels Kjeldsen
  3. Quantitative and physiological aspects of pig growth
    Allan Danfær & Anders B. Strathe
  4. Characteristics of female breeding stock
    Martin Tang Sørensen & Peter Kappel Theil
  5. The digestive system of the pig
    Helle Nygaard Lærke & Mette Skou Hedemann
  6. Nutritional and immunological aspects of the intestine
    Thomas Thymann
  7. Carbohydrate digestion and absorption
    Knud Erik Bach Knudsen & Helle Nygaard Lærke
  8. Dietary protein in pig nutrition
    Jan Værum Nørgaard
  9. Fat degradation and absorption in the gastrointestinal tract
    Charlotte Lauridsen & Søren Krogh Jensen
  10. Viitamin nutrition
    Charlotte Lauridsen & Søren Krogh Jensen
  11. Metabolic functions of the porcine liver
    Niels B. Kristensen & Guoyao Wu
  12. Nutrient metabolism in peripheral tissues
    Allan Danfær
  13. Importance of muscle development and growth for animal production and meat quality
    Niels Oksbjerg & Margrethe Therkildsen
  14. Reproduction
    Anne-Helene Tauson
  15. Lactation, milk and suckling
    Peter Kappel Theil, Mette Olaf Nielsen, Martin Tang Sørensen & Charlotte Lauridsen
  16. Feed intake in reproducing sows
    Anja Varmløse Hansen
  17. Feed intake and energy supply - growing pigs
    Anne-Helen Tauson   
  18. Requirement for and evaluation of dietary protein and amino acids
    Jan Værum Nørgaard, Carsten Pedersen, Per Tybirk & Niels Morten Sloth

Fandt du det, du ledte efter?

Tak for din feedback

For at kunne forbedre vores indhold, må du gerne indtaste yderligere detaljer på, hvad du leder efter herunder (valgfrit).

Tak for din feedback

Din indtastning er registreret. Vi evaluerer løbende på feedback fra brugerne.