Opdateret/Gennemlæst 29. juni 2020

Gratis online kurser og lærebog i fysiologi

På denne side finder du information og links til gratis online kurser for ansatte på grisebedrifter, lærebog i fysiologi samt hygiejnekurset fra Statens Serum Institut.

Er din nye medarbejder klar til at arbejde på din bedrift?

Online kursus kommer rundt om dansk svineproduktion og er en god måde at blive introduceret til arbejdet på en dansk svinebedrift. Det kan også være, at du selv kan få gavn af kurset?

Du kender allerede reglerne for smittebeskyttelse - og alt andet, der er vigtigt at vide, når man arbejder på en grisebedrift. Men for nye medarbejdere kan der være rigeligt at se til. Derfor har SEGES Akademi sammen med SEGES Innovation og LF Grise lavet en række digitale kursuser, der henvender sig til nye medarbejdere i danske grisebesætninger.

Kurserne er gratis at gennemføre. Det kræver blot, at man har et agro-id for at kunne tage kurserne. Det er gratis at oprette et agro-id - også for dine medarbejdere.

Opdateret 29. juni 2020

Chapter 1: A short story of the Development of pig production and pig nutrition
Kirsten Jakobsen & Viggo Danielsen

Chapter 2: From feed to pig - supply and utilisation of nutrients
Niels Kjeldsen

Chapter 3: Quantitative and physiological aspects of pig growth
Allan Danfær & Anders B. Strathe

Chapter 4: Characteristics of female breeding stock
Martin Tang Sørensen & Peter Kappel Theil

Chapter 5: The digestive system of the pig
Helle Nygaard Lærke & Mette Skou Hedemann

Chapter 7: Nutritional and immunological aspects of the intestine
Thomas Thymann

Chapter 8: Carbohydrate digestion and absorption
Knud Erik Bach Knudsen & Helle Nygaard Lærke

Chapter 9: Dietary protein in pig nutrition
Jan Værum Nørgaard

Chapter 10: Fat degradation and absorption in the gastrointestinal tract
Charlotte Lauridsen & Søren Krogh Jensen

Chapter 12: Viitamin nutrition
Charlotte Lauridsen & Søren Krogh Jensen

Chapter 13: Metabolic functions of the porcine liver
Niels B. Kristensen & Guoyao Wu

Chapter 14: Nutrient metabolism in peripheral tissues
Allan Danfær

Chapter 15: Importance of muscle development and growth for animal production and meat quality
Niels Oksbjerg & Margrethe Therkildsen

Chapter 16: Reproduction
Anne-Helene Tauson

Chapter 17: Lactation, milk and suckling
Peter Kappel Theil, Mette Olaf Nielsen, Martin Tang Sørensen & Charlotte Lauridsen

Chapter 18: Feed intake in reproducing sows
Anja Varmløse Hansen

Chapter 19: Feed intake and energy supply - growing pigs
Anne-Helen Tauson   

Chapter 20: Energy for pigs: Metabolism, requirement, utilisation and prediction of dietary content
P. K. Theil, A. Chwalibog & H. Jørgensen

Chapter 22: Requirement for and evaluation of dietary protein and amino acids
Jan Værum Nørgaard, Carsten Pedersen, Per Tybirk & Niels Morten Sloth

Alle der arbejder i svinebesætninger skal tage et obligatoriske hygiejnekursus. Det er lovpligtigt.

Du tager det obligatoriske hygiejnekursus via Statens Serum Institus hjemmeside, hvor du også kan finde al information om kurset.

Du skal bruge nem-id ved log-in til kurset.