15. april 2016

SEGES søger landets bedste til arbejdsmiljø

Sikkerhed i top og et rigtigt godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Det er noget af det, der skal være på plads for at kunne vinde Landbrugets Arbejdsmiljøpris. SEGES uddeler prisen hvert efterår og leder lige nu efter kandidater til årgang 2016.

Her er det sidste års vinder af arbejdsmiljøprisen, Avlscenter Vester Kjærgård

Kender du et landbrug, hvor sikkerheden og det gode arbejdsmiljø er i topklasse? I så fald er det måske den kommende vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris. Det er SEGES, i samarbejde med en række sponsorer, der uddeler prisen og lige nu er der åbent for at nominere kandidater.

- Alle er velkomne til at indstille kandidater til prisen. Det kan være medarbejdere, rådgivere, leverandører, naboer eller selvfølgelig også landmanden selv, siger Helle Birk Domino, der er arbejdsmiljøchef i SEGES.

Den gode kandidat er et landbrug, hvor der er fokus på alle aspekter af godt arbejdsmiljø. Den fysiske sikkerhed, for eksempel adgang til værnemidler skal selvfølgelig være i orden, men det er lige så vigtigt, at arbejdspladsen er præget af en god atmosfære og at der er et godt psykisk arbejdsmiljø, siger Helle Birk Domino.

Hun er del af dommerkomiteen sammen med en overlæge fra Arbejdsmedicinsk Klinik, en arbejdsmiljøspecialist samt en landmand, i form af formanden for landbrugets arbejdsmiljøudvalg. De kårer vinderen blandt alle de indstillede landbrug. Alle forslag gennemgås nøje og en række af de bedste kandidater får besøg af dommerkomiteen.

Landbrugets Arbejdsmiljøpris består ud over æren af 25.000 kroner.

- Med prisen sætter vi fokus på området og belønner samtidig en landmand, der går skridtet videre og tager nye spændende initiativer, som andre kan få inspiration af, siger Helle Birk Domino.

Indstillinger til arbejdsmiljøprisen bedes indsendt senest 15 maj til arbejdsmiljøkonsulent Christina Edstrand på cae@seges.dk

Se herunder en præsentation af vinderen af arbejdsmiljøprisen 2015 Avlscenter Vester Kjærgård i Thyregod.

Vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2015 from SEGES on Vimeo.