21. april 2016

Ny tjekliste med fokus på bedre mavesundhed hos grise

I den seneste tid har dyrlæger oplevet en uforklarlig stigning i antallet af mavesår i svinebesætninger flere steder i landet. Hidtil har det ikke været muligt at finde en entydig årsag til denne stigning. Ny tjekliste er klar til brug her og nu.

Slagtesvin

For at give dig et overblik over, hvad du selv kan gøre her og nu, har vi har samlet noget af den allerede kendte viden om, hvordan man bedst opnår en god mavesundhed i sin besætning, i en ny tjekliste, som du kan hente og bruge i dit arbejde.

LÆS: Tjekliste til bedre mavesundhed hos grise - brug den her og nu!

Hvis du har problemer med akutte mavesår i din besætning, er det vigtigt, at du kontakter din rådgiver eller din dyrlæge for at få konkret råd og vejledning.

Vil du have mere viden om mavesår, så har vi lavet en oversigt over al den viden, vi har liggende - du finder information om de forhold, der har betydning for mavesår, hvad du skal gøre ved eksisterende mavesår, og hvordan du forebygger forekomsten af mavesår:

LÆS: Mavesår