9. maj 2016

Fokus på højere overlevelse hos pattegrise – deltag i et møde nær dig

Så sætter PattegriseLIV igen ekstra fokus på flere levende pattegrise i de danske stalde. Rådgivere, dyrlæger og andre eksperter giver dig konkrete råd og værktøjer, som du kan bruge med det samme.

Blandt svineproducenter, rådgivere, dyrlæger og andre i branchen er der løbende fokus på at få en højere overlevelse hos de danske pattegrise. Et tæt samarbejde med alle interessenter i branchen er med til at flere pattegrise overlever, og alle står klar til at dele ud af deres viden og erfaringer, når der afholdes nye regionale møder i PattegriseLIV.

"Når vi står sammen, kan vi flytte på pattegriseoverlevelsen”, fortæller Dorthe Poulsgård Frandsen, projektleder på PattegriseLIV. ”Vi har simpelthen samlet så mange gode erfaringer fra de 30 besætninger, der startede i projektet sidste år, at vi naturligvis skal have al den viden bredt ud til alle andre, der arbejder med grise”.

Stor succes sidste år

Projekt PattegriseLIV startede op sidste år for at sætte ekstra fokus på flere overlevende pattegrise. I den forbindelse afholdt VSP også en række møder, og her var interessen så stor, at der var venteliste for at komme med til et møde:

"Det var helt fantastisk at opleve folks interesse for vores møder", fortæller Rikke Ingeman Svarrer, der var projektleder sidste år. "Vi oplevede en virkelig stor motivation fra de deltagende i at øge overlevelsen hos pattegrisene. I alt var der mere end 650 med til møderne.”

Selvom man deltog i et møde sidste år, vil der stadig være ny viden og inspiration at hente fra møderne i år:

”Jamen, man skal tage med i år, fordi vi har fået endnu mere viden end sidst. Vi har gjort os nogle rigtig gode erfaringer om, hvad der duer, og hvad der ikke duer. I projektet kører vi med tre rådgivningsmodeller, og vi tager det bedste med fra hver model”, fortæller Dorthe Poulsgård Frandsen.

Sådan deltager du

Alle, der vil høre mere om, hvordan de får flere levende patterise, kan deltage.

Der bliver afholdt syv regionale møder rundt om i landet. Du tilmelder dig det sted, du ønsker at deltage. Vær opmærksom på, at programmet varierer fra sted til sted. Fælles for alle møderne er dog, at du får den bedste viden fra landmænd, dyrlæger, rådgivere og eksperter fra Foulum og VSP, der holder oplæg på dagen.

Det får du med hjem:

  • Sådan får du en lav pattegrisedødelighed
  • LEAN tavlen: hvorfor ikke bruge den?
  • Hvad er Fødevareministeriets plan for pattegriseoverlevelsen i 2020?
  • Hvad kan vi lære af USK pattegrise?
  • Best practice fra projektet – do’s and don’ts

Det koster 350 kr. ekskl. moms at deltage

De regionale møder er:

Møderne afholdes i samarbejde med Den Lokale Svinerådgivning, Den Danske Dyrlægeforening og VSP.