3. juni 2016

Videoreportage: Anbefalinger fra Svinesektorens Vækstpanel

Svinesektorens Vækstpanel fremlagde d. 2. juni sine anbefalinger til, hvordan dansk slagtesvineproduktion kan styrkes og genvinde 5.000 tabte arbejdspladser og fem mia. kr. i eksportindtægter. Her kan du se en reportage fra dagen.

Der er seks overordnede anbefalinger med en række handlingspunkter tilknyttet, der er henvendt til både politikere og myndigheder, og til erhvervet selv.

LÆS: Pressemeddelelse - Svinesektoren kan skabe 5.000 arbejdspladser

Præsenteret på Christiansborg

Vækstpanelet præsenterede sine anbefalinger i Fællessalen på Christiansborg, hvor både repræsentanter fra erhvervet og fra det politiske system var på talerstolen. Der var ca. 150 deltagere og stor interesse både for præsentationen og for den efterfølgende debat.

Her kan du se en reportage fra dagen, med interviews med formand for vækstpanelet og adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, svineproducent og formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 


32 Konkrete handlingspunkter

Anbefalingerne til hvordan dansk slagtesvineproduktion kan styrkes, er lavet med afsæt i vækstpanelets tværgående analyse af hele slagtesvineerhvervet. Der er 32 konkrete handlingspunkter hæftet op på anbefalingerne - 15 punkter henvendt til politikere og myndigheder og 17 til erhvervet. Der er bl.a. opfordringer om mere stordrift, nye partnerskabsformer og nye afsætningsområder indenfor bæredygtige kvalitetsfødevarer, og der lægges op til, at udnytte mulighederne i den nyligt vedtagne fødevare- og landbrugspakke. 

LÆS: Rapport - Flere grise på danske hænder