7. juni 2016

PattegriseLIV lancerer interaktiv læringsvideo

En interaktiv video, hvor du kan klikke dig ind på forskellige læringspunkter på skærmen og se mere, er med til at forbedre pattegriseoverlevelsen.

En interaktiv video viser en so i farestalden, hvor den ligger med sine diende pattegrise. På skærmen er der 11 læringspunkter, som hver fører dig videre til en ny læringsvideo, når du klikker på dem.

”Vi synes, at levende billeder er en god måde at formidle viden på i forbindelse med de gøremål, der er i farestalden. Det giver lige det ekstra, at man både kan se og høre, hvordan der f.eks. ydes korrekt faringshjælp i praksis, og ikke kun får det beskrevet på tekst. Alle har jo formentlig lært hvordan man yder optimal faringshjælp på et tidspunkt, men skal bare lige have det genopfrisket en gang imellem, og det kan videoen bl.a. bidrage til”, siger projektchef Rikke Ingeman Svarrer, der har været med til at lave den interaktive video.

Læringspunkter til flere faser

Der er læringspunkter, og dermed videoer, til flere faser af arbejdet i farestalden. Man kan frit klikke sig frem og tilbage i videoerne og se dem så mange gange man har brug for.

”Jeg synes man skal tage at se alle videoerne igennem en enkelt gang eller to, også selvom man allerede mener, at man har helt styr på, hvad man skal gøre i farestalden. Det kan jo være, at der lige er nogle småting, som man kan forbedre bare en lille smule på i sit eget arbejde. Det er altså de helt små detaljer, der kan gøre en stor forskel for pattegriseoverlevelsen”, siger Rikke Ingeman Svarrer.

Start filmen og se indgange til de 11 små læringsfilm. Du kan klikke dig frem og tilbage i videoerne og se dem så mange gange, du har brug for. Du stopper filmen ved at klikke på videoen.

Videoen er baseret på de erfaringer, der er skabt i løbet af projekt PattegriseLIV, og adresserer nogle af de problemområder, der har vist sig at være i flere af de deltagende besætninger.

De 11 læringspunkterne er:

  1. Forberedelse
  2. Høj hygiejne 1
  3. Høj hygiejne 2
  4. Vand
  5. Fodring
  6. Nattevagt
  7. Faringshjælp
  8. Efter faring
  9. Ekstra boost
  10. Sult
  11. Kuldudjævning

LÆS: Nyt e-læringskursus hjælper med at hæve pattegriseoverlevelsen