17. juni 2016

Arbejdet i VSP’s bestyrelse fortsætter ufortrødent

Den 15. juni var sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion samlet for første gang, siden foreningen Danske Svineproducenter valgte at træde ud af bestyrelsen.

De ni svineproducenter, der nu udgør bestyrelsen i SEGES Videncenter for Svineproduktion, er som hidtil overbeviste om, at den lagte kurs er den rigtige og bakker op om det arbejde, der udføres af SEGES Videncenter for Svineproduktion.

- Det ærgrer mig da, at landsforeningen har valgt at stå uden for indflydelse. Jeg forstår ikke deres holdningsskifte og argument for at træde ud. Men vi fortsætter ufortrødent vores arbejde for dansk svineproduktion. Vi har masser at tage fat på, og vi er fast besluttede på at gøre vores for at styrke alle danske svineproducenters forretning, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

De udvalgsposter og hverv, der stod ledige efter landsforeningens udtræden, blev på mødet fordelt mellem de resterende bestyrelsesmedlemmer.

LÆS: Uforståelig udmeldelse fra Danske Svineproducenter

Lokal opbakning

Formændene for de lokale svineproduktionsudvalg og sektorbestyrelsen mødtes efter bestyrelsesmødet, hvor de sammen drøftede bl.a. DanAvl, produktiviteten i dansk svineproduktion og anbefalingerne fra Svinesektorens Vækstpanel. Der var fuld opbakning til bestyrelsen fra lokalformændene.

- Vi havde nogle rigtigt gode og konstruktive drøftelser med lokalformændene, og vi er enige om, at det arbejde, vi har i gang, både med DanAvl og generelt, er det rigtige. Jeg er glad for, at vi svineproducenter kan stå sammen, i hvert fald for langt de flestes vedkommende, og være fælles om at møde de udfordringer vi har som erhverv og skabe løsninger, der kan styrke os alle. Vi er i arbejdstøjet og i fuld gang, siger Erik Larsen.

Det nye DanAvl bliver skabt for at styrke konkurrencekraften ved salg af genetik til udlandet  – til gavn for de danske svineproducenter. Fredag den 29. april blev aftalen om det nye DanAvl underskrevet med Landbrug & Fødevarer, DanBred International A/S og Danish Agro som ejere.

For nylig stemte et stort flertal på 82 procent af ejerne i DanBred International for den nye salgsstruktur og oprettelsen af DanAvl-selskabet.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.