27. juni 2016

Opstart af nyt DanAvl udsættes

Fredag den 29. april blev aftalen om det nye DanAvl underskrevet med en forventning om, at selskabet kunne være operationelt fra den 1. august 2016. Planlægningsfasen har taget længere tid end forventet, og vi har derfor valgt at udsætte opstarten.

Det nye DanAvl får Landbrug & Fødevarer, DanBred International A/S og Danish Agro som ejere. Selskabet er skabt for styrke den internationale konkurrence på genetik til gavn for både de danske svineproducenter og for kunderne rundt om i verden.

Vi er overbevist om, at modellen for det nye DanAvl er den rigtige for at sikre en stærk position internationalt. Vi skal øge vores konkurrenceevne i forhold til vores mange udenlandske konkurrenter på avlsdyr og genetik. Planlægningsarbejdet har været intensivt, og den internationale forretningsmodel er stort set færdig, og lige nu arbejder vi videre på den helt rigtige model for hjemmemarkedet.

Arbejdet mod start af nyt DanAvl fortsætter som planlagt og ny startdato vil blive meddelt, når vi har den endelige model for såvel hjemmemarked som eksportmarked på plads. Salg af avlsdyr og genetik fortsætter af de hidtidige kanaler indtil opstart af det nye selskab.