23. september 2016

Flere midler til modernisering af slagtesvinestalde i år

Miljø- og Fødevareministeriet har i dag meldt ud, at de fremrykker puljen for modernisering af slagtesvinestalde fra 2017, til i år - så flere der har søgt om tilskud til modernisering af slagtesvinestalde i år, kan få tilsagn om støtte.

 

Puljen i moderniseringsordningen, der er afsat til slagtesvinestalde, var i år ellers planlagt til at være på 174 millioner kroner. Men ved ansøgningsfristens udløb, var der ansøgt for hele 368 millioner.

LÆS: Stor interesse i at bygge slagtesvinestalde

Med fremrykningen af midler fra 2017 kommer puljen i år op på 342 millioner kroner, og langt flere kan dermed opnå tilsagn om støtte i år og forhåbentlig komme hurtigere i gang med deres byggeri. Det glæder SEGES Videncenter for Svineproduktion.

LÆS: Stor rift om penge til svinestalde

Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, udtaler til Landbrugsavisen ”Det er jeg meget glad for. I Videncenter for Svineproduktion har vores indstilling hele tiden været, at det var det rigtige at gøre. Det er meget glædeligt, at ministeren bakker op om det”.

LÆS: Svineproducenter får flere penge til modernisering i år

Den overraskende store mængde ansøgninger til moderniseringsordningen glæder også ministeren. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen udtaler ifølge Landbrugsavisen i en skriftlig kommentar ”Det er glædeligt, at der er stor interesse for investeringer i moderniseringen af de danske svinestalde. Investeringerne vil føre til en mere miljøvenlig og effektiv produktion ude hos de danske svineproducenter. Det bidrager til vækst og øget eksport, og vil bidrage til at fastholde arbejdspladser her i Danmark. Derfor har vi fundet finansiering til at imødekomme så mange ansøgere som muligt.”