10. oktober 2016

Nyt undervisningsmateriale i grises adfærd og velfærd

Grisen kan tilpasse sig forskellige forhold, men det er vigtigt at vide, hvor grises adfærdsmæssige begrænsninger findes - af hensyn til deres velbefindende og for at få det fulde udbytte af deres potentiale som produktionsdyr.

Arbejder du med grise, er det en forudsætning, at du har en god forståelse for dyrene. Det har du kun, hvis du kender til dyrenes adfærd - og dermed også kan se, hvornår et dyr ikke udfører normal adfærd. Nyt undervisningsmateriale i god dyrevelfærd kommer rundt om alle de emner, du bør kende til i dit arbejde med grise - både teoretisk såvel som praktisk.

Materialet vil løbende blive gjort tilgængeligt her på VSP’ hjemmeside. I VSP opfordrer vi dig til at bruge eksempelvis dine kaffepauser på at gennemgå et emne - og tag en snak med dine kolleger om, hvordan det stemmer overens med jeres arbejde i stalden!

Baggrund for undervisningsmaterialet

Et af målene i handlingsplanen for bedre dyrevelfærd fra juni 2014 er at øge viden om og forståelse for dyrevelfærd via undervisning. Dette gøres for at sikre, at personer der beskæftiger sig med pasning af svin, har kendskab til reglerne på dyrevelfærdsområdet samt til forebyggelse og håndtering af dyrevelfærdsproblemer i besætningen. Derfor har SEGES Videncenter for Svineproduktion i samarbejde med skoler, der udbyder landbrugsuddannelsen, udarbejdet dette materiale, der beskriver emnerne for god dyrevelfærd i svinebesætninger.