15. november 2016

L&F: Glæde over faldende antibiotikaforbrug

Brugen af antibiotika til danske dyr er faldet generelt i 2015. Det gælder især forbruget til svin. Det fastslår DANMAP-rapporten fra Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet.

Antibiotikaforbruget til svin er faldende, og det skal ses i lyset af, at danske landmænd har produceret flere svin i 2015 end året før:

- Resultaterne skyldes en målrettet indsats fra dyrlæger og svineproducenter, og det er bestemt glædeligt, eftersom antibiotika til svin overordnet er faldet med 4 pct. fra 2014 til 2015, og siden 2009 er forbruget faldet med 22 pct. Et fald fra et allerede lavt niveau sammenlignet med andre lande, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

- I modsætning til det generelle fald i antibiotikaforbruget blandt svin er brugen af colistin stigende, som skyldes et større forbrug blandt fravænningsgrise. Vi ligger dog lavt internationalt og er på den pæne side af EU’s mål, men der er ingen tvivl om, at vi skal reducere forbruget af colistin mest muligt, siger Flemming Nør-Pedersen.

Yderligere information

Kontakt venligst Flemming Nør-Pedersen gennem pressekonsulent Dorte Kofoed på mobil: 51561401 eller dokj@lf.dk