22. december 2016

Er din HACCP-registrering for 2017 korrekt?

Da Fødevarestyrelsen netop nu planlægger fakturering og kontrolbesøg vedrørende HACCP-bedrifter i 2017 er det vigtigt, at din bedrift er registreret korrekt.

Det er vigtigt, at bedriften kun er HACCP-registreret, hvis der reelt bruges forblandinger eller fodertilsætningsstoffer i ren form, f.eks. myresyre i ren form i vådfodringsanlæg.

Registreringerne til foder og fødevarer bør bekræftes en gang om året, herved sikrer man sig, at registreringsdata er så opdaterede som muligt, når Fødevarestyrelsen udtager bedrifter til de årlige kontroller og fakturering af HACCP-bedrifter. Faktureringen af de registrerede HACCP-bedrifter sker, fordi HACCP-bedrifter skal kontrolleres i løbet af 2017.

Opdater og bekræft dine foderregistreringer på Landbrugsindberetning.dk > Punktet Foder og fødevarer (du logger på med dit virksomheds NemID).


Når du har bekræftet dine foderregistreringer på Landbrugsindberetning.dk, kan du udskrive en oversigt over dine registreringer.

Fødevarestyrelsen har på basis af gennemførte kontrolbesøg en fornemmelse af, at der er nogle bedrifter, som ikke er korrekt registreret i forhold til HACCP. På baggrund af dette opfordrer SEGES Videncenter for Svineproduktion til, at alle, såvel landmænd som konsulenter skal være omhyggelige, når der trykkes ”bekræft” af registreringer til foder og fødevarer på Landbrugsindberetning.dk. Brug denne reminder som en kærkommen mulighed for at få opdateret oplysningerne, og i det hele taget få vurderet, om der findes forblandinger eller tilsætningsstoffer, der kræver fortsat HACCP-registrering på bedriften.
 
Dette skal du være opmærksom på:

  • Alle bedrifter tilmeldt HACCP-registrering via Landbrugsindberetning.dk skal betale årsafgift i januar 2017. Årsafgiften er på 1.488 kr. i henhold til betalingsbekendtgørelsen[1].
  • Er du tilmeldt HACCP-registrering betyder det, at du har tilladelse til at blande foder med forblandinger og fodertilsætningsstoffer i ren form.
  • Du skal ikke være HACCP-registreret, hvis du kun fodrer med fodermidler og  foderblandinger, herunder ”mineralsk foder”, eller hvis du selv blander foder med disse fodertyper.
  • Det skal fremgå af foderets mærkning, om det er en foderblanding eller en forblanding. Er du i tvivl, skal du kontakte producenten af foderet eller din konsulent.

kontakt

Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte chefforsker Else Vils på elv@seges.dk