22. december 2016

Tilsagn om støtte til miljøteknologi forsinket indtil juli 2017

NaturErhvervstyrelsen har i deres sagsbehandling fundet en række systematiske fejl i ansøgernes beregninger af teknologiernes konkrete miljøeffekter. Det betyder, at tilsagn først forventes udsendt i juli 2017.

NaturErhvervstyrelsen har modtaget 704 ansøgninger til ansøgningsrunden ”Miljøteknologi – kvæg, svin og gartnerier 2016”. Men desværre er tilsagn om støtte forsinket indtil juli 2017.

Ifølge NaturErhvervstyrelsen skyldes forsinkelsen, at der er mange fejl i landmændenes ansøgninger i beregningen af teknologiernes miljøeffekter. Fejlene er fundet af Det Rådgivende Udvalg, der er nedsat til at validere miljøeffekterne i en stikprøvekontrol.

Som følge af de mange fejl har NaturErhvervstyrelsen indgået et samarbejde med SEGES om at udarbejde en referenceramme for hver teknologis miljøeffekt. Når disse referencerammer er fastsat, vil den reelle sagsbehandling igen blive påbegyndt.

NaturErhvervstyrelsen har udsendt en oversigt over status på, hvor meget de enkelte støttepuljers udbetalinger er forsinket.

De oplysninger om miljøeffekt, som SEGES pt. har vurderet, er sket i anonymiseret form. For SEGES er det afgørende vigtigt at fastholde armslængdeprincippet, og at SEGES derfor ikke foretager konkret sagsbehandling af ansøgningerne.