1. februar 2017

Løvens hule - for grisens overlevelse

Har du en god idé, der kan øge overlevelsen blandt grise i farestalden eller klimastalden? Er du konkurrencemenneske? Hvis du kan svare ja til én af disse, er du kandidat til nyt projekt under PattegriseLIV 2017. Kun din fantasi sætter grænser!

Erfaringerne fra PattegriseLIV har været så gode, at der nu igangsættes PattegriseLIV 2017. Blandt tiltagene er en konkurrence, hvor de 5 bedste idéer til at fremme overlevelsen i farestalden eller klimastalden får 200.000 kroner til deling til at vise effekten af deres idé.

”Vi skal have fat i erhvervets gode ideer. Ideer, som kan være med til at sænke dødeligheden i farestalde og klimastalde yderligere. Vi ved, der er masser af dem, så vi skal indsamle dem og have dem præsenteret for nogle eksperter i lighed med Løvens Hule, som vi kender fra tv”, siger projektleder Dorthe Poulsgård Frandsen.

Løvens Hule løber af stablen sidst i marts og herefter får de udpegede idemagere frem til oktober til at prøve deres ide af på deres egen besætning og en besætning, som SEGES udpeger.

”For at blive udpeget skal man foran fire Løver og forsvare sin ide og præsentere en plan. Løverne har i alt 200.000 kroner til at fordele til de ideer, de tror på”, siger Dorthe Poulsgård Frandsen og opfordrer alle producenter, elever, rådgivere, firmaer, dyrlæger og andre med interesse for svinesektoren til at melde ideer ind til konkurrencen.

Yderligere information

Hvis du har en god idé, skal du udfylde et skema og sende det til projektleder Dorthe Poulsgård Frandsen på dopf@seges.dk.

Vi skal have dit skema senest d. 28. februar 2017.