7. september 2017

Gode resultater med Produktionskoncept Slagtesvin fortsætter

Bjarne Feldthusen er med i Produktionskoncept Slagtesvin, og det har vist sig at være en god forretning for slagtesvineproducenten fra Næstved.

Forbedret tilvækst, forbedret foderforbrug og forbedret management betyder, at fortjeneste på leverede slagtesvin er skudt i vejret hos Bjarne Feldthusen, slagtesvineproducent ved Næstved. Den seneste opgørelse i august viser en øget fortjeneste på 39 kroner på det seneste hold, hvilket er endnu bedre, end da vi besøgte Bjarne før sommerferien.

Bjarne Feldthusen er en af deltagerne i projektet Produktionskoncept Slagtesvin, der skal være med til at styrke dansk slagtesvineproduktion. Jakob Nielsen, Vkst, er rådgiver for Bjarne. Han fortæller, hvorfor resultaterne er så flotte.

”Bjarne er rigtig dygtig til at bruge teknikken i konceptet og til at være systematisk. Hver gang han laver en registrering, kan jeg se det på kontoret, og det giver mig muligheden for at bruge min tid på det rigtige og være langt mere konkret, når vi snakker sammen i telefonen.”

For Bjarne Feldthusen betyder de gode resultater, at han bliver ved med at fokusere på de gode værktøjer, han har fået fra projektet. Værktøjer, han vil videreudvikle på og skal få ham helt i mål med de resultater, han gerne vil opnå.

I juni besøgte vi Bjarne og spurgte ham, hvad der er med til at give de gode resultater.

Siden besøget er Bjarnes foderforbrug faldet til 2,65 FEsv pr kg tilvækst.

Om projektet

For at styrke dansk slagtesvineproduktion har Svinesektorens vækstpanel anbefalet at udvikle koncepter for slagtesvineproduktionen, og at der udføres realtids produktionsovervågning. Det er udmøntet i projektet Produktionskoncept Slagtesvin.

I konceptet overvåges grisenes daglige tilvækst og deres foderforbrug følges meget tættere end vanligt. Samtidigt indføres – OG FASTHOLDES mere systematik i produktionen, så der opnås bedre resultater på både tilvækst, foderforbrug og dødelighed.

Projektet har været i gang siden oktober 2016 og i alt deltager 8 besætninger på nuværende tidspunkt.

Det siger rådgiveren

Om at være rådgiver i konceptet udtaler Jakob Nielsen, Vkst:

”Én af årsagerne til de gode resultater skal findes i, at der kun er én måde at gøre tingene på, og det er ikke til diskussion. Desuden gennemtjekkes teknikken inden vi går i gang. På den måde ved vi med sikkerhed, at anlægget virker som det skal – og at tilretninger opfører sig som planlagt.”