Fra 1. januar 2018 er det for alle, der arbejder med levende grise, obligatorisk at tage et online hygiejne kursus. Kurset skal sikre, at alle personer, der erhvervsmæssigt håndterer levende svin, får viden til, hvordan de holder husdyr-MRSA inde i stalden.
”Jeg vil gerne understrege, at det er vigtigt, at alle ansatte i dansk svineproduktion tager det obligatoriske hygiejnekursus. Inden udgangen af marts 2018 skal kurset været taget. Det er lige om lidt, så det er med at få det gjort, hvis man ikke allerede har gjort det”, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør SEGES Svineproduktion.
Tag kurset med dine ansatte
Du kan med fordel tage kurset sammen med dine medarbejdere. På den måde kan I samtidig få en snak om, hvordan hygiejnen er hos jer. Er der måske noget, I skal gøre anderledes? Det kan også være, at du har medarbejdere, der har svært ved at læse - for dem vil det også være en hjælp, hvis I tager det sammen.
På Statens Serums Instituts hjemmeside er der et link til kurset. Vær opmærksom på, at du skal bruge dit nem-id for at tage kurset. Har du ansatte, der ikke har et nem-id, skal de have det oprettet.