19. april 2018

Hestebønner – få viden fra andre ved at dele dine egne erfaringer

Der tales meget om hestebønner, og flere landmænd har taget afgrøden til sig i dyrkningen og som foder. Den viden vil vi gerne samle, og vi håber derfor, at du vil hjælpe os ved at dele ud af dine erfaringer. På den måde vil du samtidig hjælpe dine kolleger rundt i landet - ligesom du kan få glæde af den viden, de har gjort sig.

En del landmænd har allerede gjort sig erfaring med dyrkning eller fodring af hestebønner. Men for mange er det nyt at arbejde med hestebønne. Vi håber derfor, at du vil være med til at dele din viden med dine kolleger. Det kan du gøre ved at svare på et spørgeskema, så vi har mulighed for at samle de erfaringer, der er gjort i praksis.  På den måde kan vi alle kan lære af dem og komme sikkert videre med hestebønner.

Spørgeskemaet har spørgsmål om både mark og stald og er til såvel konventionelle som økologiske landmænd:

  • som dyrker eller har dyrket hestebønner.
  • som fodrer eller har fodret med hestebønner
Det tager op til 5-20 min. at udfylde spørgeskemaet afhængig af din produktionsform. Længst tid for husdyrproducenter, der selv dyrker og fodrer med hestebønner.

Særligt for økologer

I EU projektet LegValue er der fokus på økologisk dyrkning af hestebønner i de kommende år.Hvis du er interesseret i at være med i en netværksgruppe, får du mulighed for at tilmelde dig sidst i spørgeskemaet, og så vil du efterfølgende blive kontakte dig med yderligere information.