27. juni 2018

10.000 har taget hygiejnekursus

Siden 1. januar 2018 har det været et krav, at folk der arbejder med svineproduktion, tager hygiejnekursus fra Statens Serum Institut. Det har mere end 10.000 nu gjort.

Statens Serum Institut, som står bag kurset med det lidet mundrette navn ”Hygiejnekursus for personer der erhvervsmæssigt håndterer levende svin”, har netop offentliggjort tal for gennemførelsen af kurset. Per 6. juni 2018 havde 10.025 personer gennemført det obligatoriske hygiejnekursus med et gennemsnit på 9 ud af 12 rigtige.

Målsætningen fra Fødevarestyrelsen, som står bag "Handlingsplan for husdyr-MRSA ", som kurset er direkte affødt af, vurderede i starten af året, at ca. 10.000 personer skulle gennemføre kurset. Og det mål er altså nu nået.

”Det er glædeligt at få bekræftet, at vi lever op til Fødevarestyrelsens målsætning fra starten af året, og at så mange nu har gennemført kurset – og med en forholdsvis lille fejlprocent,” siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i SEGES Svineproduktion.

Nye medarbejdere skal også tage kursus

Men selvom langt størstedelen af dem, der arbejder med grise i Danmark, har taget kurset, er det fortsat vigtigt, at nye medarbejdere i erhvervet også tager det inden for de første 30 dage.

”Kurset er et krav for både nuværende og kommende medarbejdere, så derfor vil jeg opfodre ejere og driftsledere til at tage kurset med i introduktionsforløbet for nye medarbejdere. Så er du nemlig sikker på, at det bliver taget fra start,” siger Christian Fink Hansen.