5. juli 2018

Værktøjer til fastholdelse af medarbejdere

Der er stor udskiftning af medarbejdere hos mange svineproducenter. Svinerådgivere fra hele landet har i samarbejde med SEGES Svineproduktion lavet en række værktøjer, som skal hjælpe med at fastholde arbejdsstyrken.

Arbejdskraft til dansk landbrug hænger ikke just på træerne. Derfor er det med at holde fast i ens arbejdsstyrke, når man har de medarbejdere, man har brug for. I samarbejde med SEGES Svineproduktion har en række danske svinerådgivningscentre udviklet en palette af værktøjer, som skal sikre en god introduktion af nye medarbejdere.

 

”Det er vigtigt at sørge for, at nye medarbejdere finder sig godt til rette fra dag et og får hjælp til at falde på plads i deres nye job og, for mange, også nye land,” siger Dorthe Poulsgaard Frandsen fra SEGES Svineproduktion.

 

Værktøjerne, som svinerådgiverne kan tilbyde, spænder over alf fra coach til tavlemøder. Og det er individuelt, hvad der bliver tilbudt den enkelte landmand. Det finder rådgiveren og landmanden ud af i fællesskab.

 

Ugentlige møder

Svineproducent Esben Skøtt er en af dem, der har modtaget rådgivning om introduktion og fastholdelse af nye medarbejdere. For ham var det vigtigt at få styr over de daglige opgaver og rutiner, så alle ved, hvad de skal lave.

 

Hans rådgiver, Allan B. Mikkelsen fra SvineRådgivningen, foreslog ugentlige tavlemøder. Her er alle opgaver på bedriften listet op og fordelt på medarbejderne. Og har en medarbejder ferie eller er syg, kan man nemt omfordele.

 

”Nogle af de erfarne medarbejdere var lidt skeptiske til at starte med. Men det er endt med, at alle er godt tilfredse med vores ugentlige møder. Vi ved alle sammen, hvad vi skal lave og hvornår. Og det har været rigtigt godt. Både for medarbejderne og for mig som ejer,” siger Esben Skøtt.

 

Kontakt din lokale svinerådgiver for at høre om dine muligheder for at få hjælp til at fastholde medarbejdere.