27. juli 2018

Landsgennemsnit for produktivitet 2017

Landsgennemsnit for produktivitet 2017 viser både gode og dårlige takter. Der var fremgang for produktiviteten, men desværre gav året også en stigning i pattegrisedødeligheden på 0,4 procentpoint.

SEGES Svineproduktion har netop udgivet ”Landsgennemsnit for produktivitet 2017”. Data er indsamlet fra en stor del af de danske svinebesætninger og giver et billede af produktiviteten i branchen fra det seneste år.

”I år har vi set, at produktiviteten er gået fremad i forhold til tidligere. Blandt andet bød året på 1,1 flere fravænnede grise per årsso og på slagtesvin så vi en forbedret produktivitet på 5,9 %,” siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i SEGES Svineproduktion. 

Desværre bød året på en stigning i pattegrisedødelighed efter at være faldet de seneste mange år. Og det både ærgrer og overrasker Christian Fink Hansen.

”Derfor nedsætter vi en ekspertgruppe med det formål at finde løsninger på at få vendt denne udvikling, så vi igen kan fortsætte det ellers gode arbejde med at hæve overlevelsen,” siger Christian Fink Hansen.