13. september 2018

Åbent Landbrug: 62 % bliver positivt overraskede

På søndag holder Landbrug & Fødevarer sammen med et hav af danske landmænd Åbent Landbrug. Og det store arbejde med dagen bærer frugt: 62% har fået et mere positivt syn på dansk landbrug efter deres besøg.
Vi vil gerne vise vores verden frem for resten af danskerne. Og langt de fleste af dem, der gæster dansk landbrug i forbindelse med Åbent Landbrug, har et mere positivt syn på erhvervet efter besøget.

Igen i år er mange af jer svineproducenter med som værter, hvor stalddøren bliver åbnet og danskerne kan komme ind og se hvordan en svineproduktion ser ud i 2018.

Sidste år besøgte knapt 12.000 danskere en af de ti deltagende svineproduktioner, som havde valgt at være værter.

”Det er vigtigt for vores omdømme, at vi viser åbenhed. Og mange af de besøgende vi har spurgt, har fået et helt andet og mere positivt syn på produktionen efter deres besøg,” siger Jan Morre Christensen, som er projektleder på Åbent Landbrug.

Ud at de 12.000 der besøgte dansk svineproduktion svarede 61 % efterfølgende, at de havde fået et mere positivt syn på os. 38 % sagde, at deres syn på landbruget var uændret (de fleste af dem havde positivt syn på branchen før besøget). Mere end 80 % fortalte, at de havde fået ny viden om landbruget.


Har du ikke været til Åbent Landbrug før? Selvom du - af gode grunde - ved, hvordan et landbrug ser ud, kan du se hvordan setuppet til Åbent Landbrug er, ved at besøge en vært. Måske får du lyst til at være vært til næste år?
Find en deltagende gård nær dig på www.aabentlandbrug.dk.