12. oktober 2018

Giv din driftsleder et kompetenceløft

SEGES Svineproduktion har sammen med en række landbrugsskoler sammensat et kursusforløb til driftsledere, som ikke har en lederuddannelse i forvejen. Kurset giver sammen med en række værktøjer en øget indsigt i det at være leder.

Nutidens lederrolle på en moderne svinebedrift er anderledes, end den var tidligere: Der er ofte flere medarbejdere i stalden og behov for løbende udvikling og opfølgning. Men det kan være svært, hvis man ikke har en grundlæggende forståelse af det at være leder. Derfor har SEGES Svineproduktion sammen med en række landbrugsskoler sammensat et forløb til driftsledere, som ikke tidligere har været på lederkursus.

Med tre moduler fordelt over 5 dage får kursisterne værktøjer, som er med til at gøre dem til bedre ledere.

”Der er mange dygtige driftsledere på bedrifterne. Men mange af dem har ikke tidligere deltaget i en lederuddannelse. Derfor vil vi med kursusforløbet sikre, at de får et kompetenceløft, så de er rustet til at kunne løfte opgaven som leder i stalden anno 2018. Målet er at give både driftslederen og de øvrige medarbejdere i stalden højere arbejdsglæde og bedre resultater gennem motivation,” siger Rikke Ingeman Svarrer, som står bag kurset.

Tæt på virkeligheden

Lederforløbet bliver lanceret under overskriften ”Vi lover, at du ikke falder i søvn”. Og det er der en særlig grund til. Forløbet er baseret på, at kursisterne selv har en aktiv rolle i undervisningen. Der er altså ikke tale om en række forelæsninger, men i stedet direkte inddragelse af kursisterne, hvor konkrete problemstillinger fra den enkeltes dagligdag bliver vendt.

”Målet med kurset har været, at det skal være så virkelighedsnært som muligt, så kursisten kan gå hjem og bruge sin nye viden og værktøjer i stalden med det samme,” siger Rikke Ingeman Svarrer.

Opbygning af kurset

Modul 1

Hvordan er du som leder og hvordan er din relation til medarbejderne med fokus på motivation?

Du får indsigt i dine: 

  • Styrker og udviklingspunkter
  • Ledelsesværdier

Og bliver klogere på:

  • Udvikling af dit team
  • Resultater gennem motivation

Modul 2

Hvordan fungerer din kommunikation – både den daglige og den, der udvikler sig til konflikt?

Du får indsigt i: 

  • Anerkendende kommunikation
  • Assertion 
  • Konflikthåndtering 
  • Fælles sprog og kultur

Modul 3

Hvad har du ændret i forløbet, og hvad vil du gøre fremover?

  • Forventningsafstemning
  • Feedback fra dine medkursister

Pris

Kurset koster samlet 11.000 kr. ekskl. moms for alle 3 moduler.

Prisen omfatter forplejning samt overnatning på modul 1 og 2.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.