15. november 2018

Gratis workshops om zink: ”Det er en fælles opgave”

SEGES Svineproduktion arbejder hårdt på at finde alternativer til medicinsk zink, men der er ikke nogen nem vej. Til gengæld har flere nye resultater vist positive takter. Men der er fortsat brug for din hjælp. Derfor holder SEGES Svineproduktion gratis zink-workshops for svineproducenter og deres medarbejdere.

Hvad er den bedste løsning i forbindelse med udfasning af zink? Det åbne spørgsmål stiller SEGES Svineproduktion, når de i uge 47 og 48 holder workshops tre forskellige steder i landet.

”Vi har flere projekter i gang, og har også set positive resultater med flere af vores forsøg. Og vi er helt klart noget et stort skridt videre i forhold til bare sidste år, hvor der blev sat turbo på arbejdet med at finde alternativer til medicinsk zink,” siger fagchef i SEGES Svineproduktion Lisbeth Shooter, som står bag de tre zink-workshops.

”Men vi vil utroligt gerne høre om jeres erfaringer og gode råd. I vores arbejde er vi ude hos svineproducenter tæt på hver eneste dag, hvor vi henter erfaringer med hjem. Men med de tre workshops vil vi gerne samle endnu mere viden fra jer, så vi sammen kan udvikle løsningerne til en fremtid uden zink. Det er en fælles udfordring,” siger hun.

Tag de gode råd med hjem

Udover workshops hvor SEGES Svineproduktion sammen med svineproducenter udveksler erfaringer og diskuterer problemstillingen omkring udfasningen af medicinsk zink, vil eksperter fra SEGES Svineproduktion også dele de nyeste resultater.

 ”Formålet med workshoppen er dels at få pejlemærker til nye fokusområder fra svineproducenterne, men det er også lige så meget at få nyeste resultater på området ud på staldgangen, så vi kan starte med at danne os nogle erfaringer med den nye viden i praksis,” siger Lisbeth Shooter.

Workshoppen er gratis. Du skal blot tilmelde dig via nedenstående link.

Datoerne

Dalum Landbrugsskole – 20. november 15:00 – 18:00

Nordjyllands Landbrugsskole – 28. november 15:00 – 18:00

Bygholm Landbrugsskole – 29. november 15:00 – 18:00  

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.