Emne |
Nyt |
Ændring* |
Bemærkning |
Lokalbedøvelse ved kastration |
X |
|
Instruktion i injektionsteknik |
Transportegnethed |
X |
|
Nyt punkt i egenkontrolprogrammet |
Pattegrisedødelighed |
|
X |
Nyt punkt i egenkontrolprogrammet |
Risikovurdering før halekupering |
|
X |
Nyt punkt i egenkontrolprogrammet. |
Fravænningsalder |
|
X |
Fokus på forholdet mellem årssøer og farestier |
MRSA-kurser |
X |
|
Bevis for ”Hygiejnekursus for personer der erhvervsmæssigt håndterer levende svin” |
Import af strøelsesmaterialer |
X |
|
Importeret strøelse fra risikolande ikke tilladt grundet frygt for Afrikansk Svinepest |
* Emnet er i DANISH Produktstandard på nuværende tidspunkt, men kontrolleres fra 2019 på en anden måde.
"Mange af jer har allerede styr på en del eller alle de nye og ændrede punkter. Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi indfører de nye tiltag, fordi det er så uhyre vigtigt at vi i branchen kan dokumentere kvaliteten af jeres arbejde, og at der er orden i egne rækker,” siger Asger Kjær Nielsen, kvalitetschef i DANISH.
DANISH er vores kvalitetsstempel
DANISH Produktstandard skal sikre og dokumentere, at danske svinebesætninger lever op til dansk lovgivning og branchekrav med særlig fokus på god dyrevelfærd, høj fødevaresikkerhed og en klar sporbarhed i alle danske svinebesætninger.
En DANISH-godkendelse er landmandens kvalitetsstempel på, at forholdene i besætningen lever op til dansk lovgivningen og branchens egne krav.
"Med DANISH-ordningen kan danske svineproducenter redegøre for alle trin i produktionen og dokumentere, at de lever op til kvalitetsordningens målsætninger og krav. Det sikrer os markedsadgang – herunder på det store tyske marked, hvor det er et krav, at producenten er QS-godkendt, hvilket man automatisk er, når man er DANISH-godkendt. Det giver tryghed for både forbrugere og kunder verden over. Både nu og i fremtiden,” siger Asger Kjær Nielsen.