18. december 2018

Tilmeld dig DANISH Produktstandard nu

Din tilmelding til den opdaterede DANISH Produktstandard er vigtig, da det statslige akkrediteringsorgan kræver det.

Som tidligere meldt ud, kommer der ændringer til DANISH Produktstandard i 2019. En ny opbygning af standarden med adskillelse af dokumenter og bilag giver et bedre overblik over indholdet.

Derudover er der en tydeliggørelse vedrørende opkrævning af betaling for opfyldelse af kravet i DANISH Transportstandard om vask ved eksport af grise.

Med ændringerne er det også et krav fra det statslige akkrediteringsorgan, DANAK, at du som svineproducent aktivt skal tilmelde dig DANISH-ordningen direkte hos Baltic Control.  Derfor skal du tilmelde dig via linket i den mail, du har fået tilsendt. Har du ikke fået tilsendt en mail, skal du tilmelde dig hos Baltic Control Certification.

Betaling for vask af transportbiler

Tidligere på året blev der lavet en midlertidig aftale mellem Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Landsforeningen af Danske Svineproducenter om betalingsmodellen for vask af biler ved grænsen.

Aftalen indebar blandt andet, at der skulle findes en permanent løsning senest den 31. december 2018. Begge parter er fortsat helt enige om, at vask af transportbiler ved grænsen er meget vigtigt for at holde blandt andet Afrikansk svinepest ude, men er ikke helt i mål med finansieringsmodellen. Derfor fortsætter drøftelserne ind i januar, så der kan findes en løsning, som alle kan slutte sig til. 

Styrket indsats

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har besluttet, at den nuværende finansieringsmodel med opkrævning af 50 % brugerbetaling (fra 1. januar 2019: 0,70 kr. per eksporteret gris) og 50% betaling med DanBred genafgifter fortsætter indtil videre. Prisen er fastsat ud fra den faktiske totaludgift til drift af vaskehallerne. 

For at styrke indsatsen ved de DANISH-godkendte rengørings- og desinfektionspladser, har SEGES ansat fire kvalitetskontrollører. De skal være med til at sikre, at lastbiler der kommer til Danmark, er vasket og desinficeret efter gældende EU-regler.

Tilmelding på nettet er nødvendig

DANISH Produktstandard er en akkrediteret ordning under DS/EN ISO 17065:2015. Under henvisning til EA-1/22 A:2016 stiller DANAK krav om, at de certificerede parter skal tilmelde sig ordningen direkte hos det udvalgte certificeringsorgan (Baltic Control Certification) og ikke som hidtil løbende i forbindelse med audit.

Tilmeld dig nu

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.