19. december 2018

Lokalbedøvelse: Har du været på kursus?

Fra 1. januar skal alle grise lokalbedøves før kastration. Det kræver, at du tager et kursus udbudt af din dyrlæge. Har du ikke taget kurset, er det ved at være sidste chance.

En af landets største svinedyrlægepraksis har meldt ud, at alle deres kunder har været på kursus. Og det er også det, SEGES Svineproduktion hører andre steder.

"Det er glædeligt, at så mange allerede har taget kursus i lokalbedøvelse. Nu skal vi bare lige have de sidste med, så alle er klar den 1. januar,” siger sektordirektør i SEGES Svineproduktion, Christian Fink Hansen.

Har du ikke været på kursus endnu, er det ved at være sidste chance, da lokalbedøvelse bliver et DANISH-krav per 1. januar 2019.

Roligere grise

De erfaringer, vi hører fra staldgangen, er, at kurset er nemt at gå til. Og når de arbejder med lokalbedøvelse i praksis, oplever medarbejderne en klar effekt.

”Det, vi har hørt fra jer, er blandt andet, at pattegrisene er rolige når de kastreres og hurtigere lægger sig til soen efter kastrationen. . Det er positivt, og vi vil gerne høre flere historier fra jer, der arbejder på staldgangen,” siger Christian Fink Hansen.

I forbindelse med indførelse af lokalbedøvelse har vi lavet en temaside på Svineproduktion.dk, som i en række film og tekster giver dig gode råd til ”den gode injektionsteknik” og hvordan man i praksis kommer i gang med lokalbedøvelse i sin besætning.

Du kan også møde tre landmænd og medarbejdere, som har været i gang med lokalbedøvelse længe i filmen her.