2. januar 2019

Tema: Risikovurdering før halekupering

Fra 1. januar skal du dokumentere evt. behov for at halekupere. SEGES Svineproduktion giver dig her en række værktøjer til at foretage risikovurdering og dokumentation.

EU Kommissionen har bedt alle EU-lande om at forholde sig skriftligt til risikofaktorer for halebid, før halekupering må udføres. Ændringen er en skærpelse af eksisterende regler, der beskriver, at svin ikke må halekuperes rutinemæssigt.

I Danmark er der strammet op på lovkrav til dokumentation af halebid, før du må halekupere. 

SEGES Svineproduktion har samlet en række gode råd, tjeklister og forslag til skemaer, du kan bruge i forbindelse med de nye regler.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.