24. januar 2019

Ny kampagne fortæller om nedgangen i brug af antibiotika

En ny kampagne fra Landbrug & Fødevarer skal fortælle om det stadig faldende antibiotikaforbrug i dansk griseproduktion.

Opgørelser over brug af antibiotika til grise i 2018 viser, at det endnu en gang er lykkedes for de danske griseproducenter at reducere antibiotikaforbruget per gris sammenlignet med året før.

De seneste 5 år har griseproducenter reduceret brugen af antibiotika med 18 procent – og de er et godt stykke over 30 procenter, når man ser på de seneste 10 år.

”Det er godt gået, og det er vigtigt, at de store resultater kommunikeres – både politikere og forbrugere skal vide, at vi er blandt de bedste – og ikke mindst at vi bliver bedre og bedre”, siger Erik Larsen, bestyrelsesformand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

”Der er nogle sejlivede myter om antibiotikaforbruget til grise, som ikke har hold i virkeligheden. Hvis ikke vi bekæmper de myter, så kommer der altså ikke nogen og gør det for os”, siger Erik Larsen.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.